Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Günün Nasihati

Ummu Sare Çevrimdışı

Ummu Sare

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey Dava Kardeşim
Beni iyice dinle ve anla..

Bil ki
Senin kıymetin,
Yüreğinde taşıdığın dert ve
Uğrunda yaşadığın hedefin kadardır.

Eğer boş dertlerin sahibi isen bil ki İnsanın kıymeti apaçık bellidir, beyana ihtiyacı yoktur.
Sıfır ile sıfırı çarparsan sıfırdır.

Derdin ve hedefin uhrevi ve semavi ise o zaman sen dünya denkleminde zor bir rakam olursun.

Kim önemsiz olmaya ve alçaklıĝa rıza gösterirse oda önemsiz ve alçak olur.

Sana ve kendime Allah'a karşı takvalı olmayı nasihat ediyorum..
Fitneler çoğaldı
Ey dava kardeşim
Fitneler çoğaldı

Ve Vallahi bizler kıyamete, Allahu Tealanın şu ayetleri indir dig on dört yüz yıl önce den daha yakınız.
Kıyamet vakti yaklaştı ve ay yarıldı.»

İnsanların hesaba çekilmeleri yaklaştı.
Hâlbuki onlar gaflet içinde yüz çevirmekteler.
Rablerinden, Kur'ân'a âit yeni bir âyet geldi mi onu alaya alarak dinlerler, oyun sanırlar.

Şeyh Hâlid Raşid

Alıntı...
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
k9Dyqy.jpg
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Muaz bin Cebel (r.a) şöyle anlatıyor:
“Rasulullah (s.a.v) elimden tutarak bir müddet yürüdü. Sonra şöyle buyurdu:
-Ey Muaz! Sana Allah’tan korkmanı, doğru sözlü olmanı, verdiğin sözde durmanı, emanete riayet etmeni, hainliği terk etmeni, yetime merhamet etmeni, komşuları korumanı, öfkene hakim olmanı, yumuşak sözlü olmanı, selamı yaymanı, imama (İslam cemaatinin meşru imamları) tabi olmanı, geniş bir şekilde Kur’an bilgisine sahip olmanı, ahireti sevmeni, hesaptan endişe etmeni, kasr-ı emel sahibi (dünyaya karşı beklentisiz) olmanı, amelini güzel yapmanı tavsiye ederim. Bir müslümana sövmekten, yalancıyı tasdik etmekten, doğru söylenen bir sözü yalanlamaktan, adil devlet başkanına isyan etmekten, yeryüzünde fesat çıkarmaktan seni men ederim. Ey Muaz! Her ağaç ve taşın yanında Allah’ı an. Her günahının ardından da tevbe et. Açık olan günahının ardından açık olarak, gizli olan günahının ardından da gizli olarak tevbe et…” Ebu Nuaym/Hılyetu’l-Evliya 1/240.

Rasulullah (s.a.v) Muaz bin Cebel’i Yemen’e gönderdi. Yolculuk zamanı gelince Rasulullah (s.a.v) Muaz’ı uğurlamaya geldi. Muaz:
-Ey Allah’ın Rasulü! Ben gidiyorum, bana nasihat eder misiniz? dedi. Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:
-Ey Muaz! Gücün yettiğince Allah’tan kork! Gücün yettiği kadar Allah için hayırlı ameller işle. Her ağaç ve taşın yanında Allah’ı an. Bir günah işlersen arkasından hemen tevbe et. Gizli olan günahın ardından gizli olarak, açık olan günahın ardından da açık olarak tevbe et…” Mecmeu’z-Zevaid 10/74.


Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"İşlediği günahları açığa vuranlar dışında, ümmetimin tamamı affedilmiştir. Bir adamın, gece kötü bir iş yapıp, ALLAH onu örttüğü halde, sabahleyin kalkıp:
Ey falan! Ben dün gece şöyle şöyle yaptım", demesi, açık günahlardandır. Oysa o kişi, Rabbi kendisinin kötülüğünü örttüğü halde geceyi geçirmişti. Fakat o, ALLAH'ın örttüğünü açarak sabahlıyor." Buhârî, Edeb 60

Hadiste de bildirildiği gibi günah işleyen kişi günahını ilan etmemelidir.
günahından tevbe etmek isteyen kişi de eğer günahını gizli işlemiş ve insanlara duyurmamışsa tevbesini de gizli yapmalıdır. Yani "ben falan günahı işledim ama tevbe ettim" dememelidir. Çünkü her nekadar tevbe ettiğini söylesede duyanlar tarafından "falanda bu günahı işlemiş, bende yapabilirim, herkes yapıyor" gibi bir düşünce uyandırabilir ve günahlar normalleşebilir.

Ama günahı açıktan işlemişse, yani o günaha birileri şahit olmuş yada ortak olmuşlarsa, günahından da tevbe etmek istiyorsa, en güzeli tevbeyi açıktan yapmasıdır. Yani; "ben falan işi biraktım artık yapmıyorum" diyerek tevbe ettiğini bildirir. Böylece ondan görüp te örnek alan yada onunla birlikte o günahı işleyenlerde tevbeye teşvik edilmiş olur.
https://www.islam-tr.org/konu/gizli...aha-ise-aciktan-mi-tevbe-etmek-gerekir.55241/
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kaybolup giden zamanini hatirla; onlar sana nasihat olarak yeter.


- Ebul Ferec İbn Cevzi
 
A Çevrimdışı

Ademoqlu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İnfak eden kişinin makbuz, fotoğraf veya video istemesi kadar normal birşey yok. Allahu Teala'nın halil, hanif, şâkir olarak bahsettiği İbrahim aleyhisselam bile kalbinin mutmain olmasını istedi.

İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi.

Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu. (Bakara/260)


Ademoqlu
 
Ummu Sare Çevrimdışı

Ummu Sare

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hayırlı bir şey söylediğin vakit ya da bir hayra teşvik edince onu yapanların ilki sen ol. Kişinin sözünden çok ameline bakılır. Nasihatçinin ameliyle yola gelenler, sözüyle yola gelenlerden çoktur.

Şairin dediği gibi:

“İşle sözü tartarsan eğer
İş ağır basar sözde kalmaz değer”

Alıntı...
 
Üst Ana Sayfa Alt