İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hz. Ömer Cihatçı müslümanların yüreklerine su serptiği için gerçekten onu seviyorum. Tabi diğer bütün sahabeleride seviyorum. Rabbim inş isteyen herkese ve bana Ömer bin Hattab'ı r.a görmeyi nasip etsin Cennette...
Sahabîlerin hepsini ancak hayırla yad ederiz. Allah onlardan razı olsun. Amin
Ömer b. Hattab radıyallahu anh
Savaşta bile ilim peşinde olması beni hayran bırakmıştır. Ayrıca hilafetinde yaptığı icraatlarıyla İslam fıkhının donuk bir yapıda olmadığı göstermesi muhteşem.
Hangi sahabinin hayatını okuyorsam ona hayran oluyorum. Hepsi ayrı ayrı bir dünya, ayrı ayrı mükemmeller..
Allah hepsinden razı olsun bizleri onların yolundan gidenlerden eylesin. Hepsi ayrı bir yıldız dediğim gibi ve bu yüzden karar vermek çok zor ))
Elbette hepsi gökteki yıldızlar gibidir. dünyanın zenginliğini elinin tersiyle iten MUSAB BİN UMEYR ra. ve cömertiği, el-sıddık oluşu, ince mizaçlı EBU BEKİR ra. (ebu el-fadl)
Ben bu soruya şöyle bir cevap vermek istiyorum sahabelerden kim Allah ve Resulü nu en çok seviyorsa bende en çok onu seviyorum soru sorarken Allah için dikkat edin sırayı peygamber efendimiz belirlemiş zaten
Her sahabi kıymetlidir bizim için. Ama bazı sahabiler vardır ki insan kendini ona yakın hisseder. Forumdaki adım juleybib. Juleybib gibi bir yaşantım yok ama bende farklı hisler uyandıran bir sahabidir.
Ben bu soruya şöyle bir cevap vermek istiyorum sahabelerden kim Allah ve Resulü nu en çok seviyorsa bende en çok onu seviyorum soru sorarken Allah için dikkat edin sırayı peygamber efendimiz belirlemiş zaten