Sevgili gençler sizden yaşça bayağı bir büyügüm.
Bir örnek vererek sizinle birşeyler paylaşmak isterim.
Önceden doğalgaz , termosifon gibi ısınma aletleri yoktu,evlerin banyosunda alttan yanan ateşle ısınan banyo kazanları vardı.
Bunların bir tek özelliği vardı, ateş çok yanar ,su kaynama derecesine ulaşınca, tazyik sibobu açar, biriken buharı tahliye ederek kazanın ve banyonun patlaması engellerdi.
Neden bu örnegi verdiğimi sorarsanız: geçmişte içinde bulunduğumuz sistem bazı meseleler ve durumlarda topluma cevap veremez ve ciddi bir enerji ve sinir birikmesi olurdu.Tam bu devrede ağzı laf yapan birileri TV ekranlarına çıkar , normal zamanlarda söylenmeyecek sözleri mevcut iktidar veya sorumlular kimse alabildiğine sarf ederdi.
İzne tabii olmayan yürüyüşler ,metin okumaları,basın açıklamaları yapılır ,asılır kesilir fakat devlet müdahale etmezdi.
Bilirdi ki halkda biriken bu gazın çıkması lazım, tazyik sibobunun devreye girmesi lazım ki,kazan patlamasın ,kazan dairesi hava ya uçmasın.Biriken gaz atılınca ondan sonrası zaten kolaydı.
Çok uzun yıllardır, Filistin için yapılan mitingler,açılan pankartlar, yürüyüşler, İsrail veya Amerika büyük elçiliklerine yumurta atma eylemleri vb protesto eylemleri toplumun gazını almak için müsaade edilmiş' gaz çıkarma 'eylemleridir.
Bugüne kadar yapılan, bu kadar protesto ile hiçbir şey degişmedi değişmeyecek te.
Yakın zamanda hepimizin yaşadığı ve devam eden
Marka boykotunun etsini hepimiz gördük elhamdülillah, işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar.
Demek ki eyleme dökülmüş bir hareket meyvesini
veriyor.
Bir zamanlar birisinin duasını okumuştum şöyle diyordu;
"Ya Rabbi beni ,duayı icrada arayan kullarından eyle"
Subhanallah müthiş bir dua.
Yani kuru kuruya 'israil şasırma sabrımızı taşırma 'demekle olmuyor,ne sabırmış kardeşim ne taştı ne kaynadı olduğu gibi duruyor,hiç fiiliyata dökülmedi.
Mevcut iktidar ve iktidarın beslediği, göz yumduğu bir takım sivil toplum kuruluşları var, bunların ortak noktası,halka ve müntesiblerine "İSLAMi" gibi gözükmek,çünki beslendikleri alan 'islam ve müslümanlar'.
Protestolar,afişler, bayrak yakmalar, marşlar,mücahid'ce bir eda ile yerine getirilmiş, sistemin gözetiminde ve müsaadesi ile eylemciler İsrail'i lanetlemenin vermiş olduğu huzurla ve gazları alınmış bir şekilde akşam evlerine,bir dava adamı edasıyla dönmüşlerdir.
Ölen çocuklar,yıkılan şehirler, tecavüze uğrayan kadınlar çok da önemli değildir.
Önemli olan,kazan patlamamış sistem korunmuştur ve işler tıkırında devam etmektedir.
Ben kendi şahsıma bu olayları,bu pencereden izliyorum.
Birde şu açıdan düşünelim:Bu güne kadar yapılan bunca yürüyüş eylem vb şeyler,
Filistin'in şahsında ,işgal altındaki bütün İslam coğrafyasının kurtuluşu ve siyonist israilin kökünün kazınması için, tekrar
Anadolu topraklarında "İslam hakim olmalıdır" diye yapılsaydı ne olurdu?
Vallahi İsrailin,yaptığının aynısını yaparlardı.
Lafı çok uzattım kusura bakmayın.
Mesele:Bütün İslam coğrafyası işgal altındadır, mevcut işgalciler ve ortakları Müslümanları, kendi çıkar ve menfaatlerini korumak adına , istedikleri gibi yönlendirip uyutmaktadırlar.
Ne zamanki onların değilde:
*Muntakim olan Allah azze ve Celle nin bak dediği yerden bakıp
Allahrasulü Aleyhisselam'ın gördüğü gibi görmeye *
başlarsak ,kaybettiğimiz izzetimizi,şerefimizi, topraklarımızı
Allah azze ve celle tekrar müslümanlara verecektir.
Vesselam...