Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haftanın Konusu SON DAKİKA! Trump(et) Gazze'yi Tehdit Etti!

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Donald Trump:
(Donkey Trumpet)

▪️Cumartesi günü saat 12:00'ye kadar tüm rehineler Gazze'den geri gönderilmezse ateşkesi iptal edeceğim ve cehennem kopacak.

▪️Mültecileri kabul etmezlerse Ürdün ve Mısır'a yardımı durdurabilirim.

Ayrıca

Gaze Medya Ofisi, İsrail’in ateşkes ihlallerini açıkladı:

▪️12.000 yardım tırından sadece 8.500’ü girdi.

▪️Günlük 50 yakıt tırından yalnızca 15’i girdi.

▪️60.000 geçici konut yapılmadı.

▪️200.000 çadırdan yalnızca 20.000’i girdi.

unnamed.jpg
1739262471159.png

İçeriğin hazırlanmasındaki büyük katkısından ötürü @Mustafa bin Yılmaz 'a özel olarak teşekkürler. Bize dua edin inşaALLAH.

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah İsrail oğullarını yarattı
Diğer insanları da, İsrailoğullarına hizmet için yarattı
İsrailoğullarından olmayan herkesi canı,malı,ırzı İsrailoğullarına mübah kılındı
Allah Nil ile Fırat'ın arasındaki toprakları İsrailoğullarına vadetti.
Diye iman eden, dinlerini bu temeller üzerine bina eden
: peygamber katletmiş, peygamberlerinden kendilerine bir ilah yapmasını istemiş lanetli bir kavim var.
Kana doymayan bu köpekler, sarı kafalı bir itle birlikte,yeniden müslüman mahallesine girmeye geliyorlar.
Herhalde bilmiyor lar, müslüman mahallesinde avcılık ,bekçilik ve hayvancılık da kullanılan it ler haricinde bütün itler öldürülür.
*Eceli gelen it cami duvarına işermiş*
İnşaallah bu zulümler, hem Filistin hem Ümmet coğrafyası için tekrar dirilişe vahdete ,Yeniden hilafete vesile olur.

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْۚ وَعَسٰٓى اَنْ تَكْرَهُوا شَيْـًٔا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْۚ وَعَسٰٓى اَنْ تُحِبُّوا شَيْـًٔا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْۜ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ وَاَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ۟
Hoşlanmadığınız hâlde savaş size farz kılındı. (Olur ki) hoşunuza gitmeyenler sizin için hayır, hoşunuza gidenlerse sizin için şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
(2/Bakara Suresi, 216)

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Allah İsrail oğullarını yarattı
Diğer insanları da, İsrailoğullarına hizmet için yarattı
İsrailoğullarından olmayan herkesi canı,malı,ırzı İsrailoğullarına mübah kılındı
Allah Nil ile Fırat'ın arasındaki toprakları İsrailoğullarına vadetti.
Diye iman eden, dinlerini bu temeller üzerine bina eden
: peygamber katletmiş, peygamberlerinden kendilerine bir ilah yapmasını istemiş lanetli bir kavim var.
Kana doymayan bu köpekler, sarı kafalı bir itle birlikte,yeniden müslüman mahallesine girmeye geliyorlar.
Herhalde bilmiyor lar, müslüman mahallesinde avcılık ,bekçilik ve hayvancılık da kullanılan it ler haricinde bütün itler öldürülür.
*Eceli gelen it cami duvarına işermiş*
İnşaallah bu zulümler, hem Filistin hem Ümmet coğrafyası için tekrar dirilişe vahdete ,Yeniden hilafete vesile olur.

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْۚ وَعَسٰٓى اَنْ تَكْرَهُوا شَيْـًٔا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْۚ وَعَسٰٓى اَنْ تُحِبُّوا شَيْـًٔا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْۜ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ وَاَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ۟
Hoşlanmadığınız hâlde savaş size farz kılındı. (Olur ki) hoşunuza gitmeyenler sizin için hayır, hoşunuza gidenlerse sizin için şer olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
(2/Bakara Suresi, 216)
Amin. Mesajın başı öyle başlamış ki dedim ne diyor bu :D sonradan anladım. Rabbim bu pislikleri bizlerin eliyle helak etsin ve bizleri doğru yolu üzere sabit kılsın. Amin.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimiçi

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve bereketuhu..

Sarışın Ebrehe'nin açıklamalarından anlaşıldığı üzere bir oyun yapıp ateşkesi Hamas bozdu diye tarihe geçecekler, Hamas anlaşmaya uymuyor bu yüzden anlaşma bozuldu deyip savaşın 2. Kısmını başlatacaklar gibi. Savaşın bu kısmı daha şiddetli, daha kanlı geçeceği çok belli. Düşman rahat durmuyor ve yapacağı işi amelleriine dökerek fiili olarak yapıyor. Biz müslümanlar ise bir kaç Muvahhid dışında boykottan başka bir şey yapmıyoruz ki yarım yamalak bir boykot!

Değerleri kardeşler, ben 19 yaşındayım. Bunları ben görüyor ve ben bile anlıyorsam benden yaşça büyük abi ve ablalar çok daha rahat anlarlar. Değerli abi ve ablalarım ve kardeşlerim; Kendimizi hem bedenen hem de zihnen savaşa hazırlamamız gerekiyor. Kapımızın önünde savaş oluyor, müslüman kardeşlerimiz inim inim inliyor. Biz ise boykottan öteye gidemiyoruz..

Kendinize bu yolda arkadaşlar hatta arkadaştan öte kardeş bulmanız gerekiyor, kardeşler bulmanız gerekiyor. Bu yolda beraber yürüyeceğiniz kardeşler. Kendinizi bedenen ve zihnen tek başına hazırlamak olmuyor, belli bir noktaya kadar gidiyor.

Ancak sizi teşvik edecek, sizin teşvik edeceğiniz kardeşleriniz olursa bu hazırlık daha kolay ve hızlı oluyor. Kardeş aramaya başlayın bile, bulamıyorsanız Allah'a dua edin, zira o duaları çokça kabul edendir.

Burda sadece erkeklere hitab etmiyorum, ümmetin kadınlarına da hitab ediyorum. Müslüman erkek kendini bedenen ve zihnen hazırlamalı ama ümmetin kadını da kendini hazırlamalı. Zira erkekler mücahid ise kadınlarda mücahide dir. Sizlerin de birbiri ile dostluklar kurup, kendinizi hazırlamanız gerekiyor.

Vallahi bundan 1-1.5 hafta önce bazı sebeblerden dolayı ilmi çalışmalara ara vermiştim. Şeytan rahat durmayarak beni dünyaya bağlayacak şeyler çıkardı karşıma. Vallahi o 1-1.5 haftalık süreçte resmen sıkışıp kalmıştım ki kardeşlerim bana yardım etti de üzerimdeki ölü toprağı attım. Allah razı olsun.

Sizleri Allah için seviyorum. Siz de beni Allah için sevin inşallah. Kardeş, kardeşler bulmayı ihmal etmeyin. Bunun için Allah'a dua edin. Sadece bunun için değil ümmete duanızı esirgemeyin. Burdan bu yazıyı okuyan değerli kardeşlerime selam yolluyorum, Allah bizleri ümmetin erkek ve adamlarından olmayı nasip etsin, birbirimize kavuşmayı nasip etsin..Allah razı olsun.. Cezekallahu hayr..

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi

Sarışın Ebrehe'nin açıklamalarından anlaşıldığı üzere bir oyun yapıp ateşkesi Hamas bozdu diye tarihe geçecekler, Hamas anlaşmaya uymuyor bu yüzden anlaşma bozuldu deyip savaşın 2. Kısmını başlatacaklar gibi. Savaşın bu kısmı daha şiddetli, daha kanlı geçeceği çok belli. Düşman rahat durmuyor ve yapacağı işi amelleriine dökerek fiili olarak yapıyor. Biz müslümanlar ise bir kaç Muvahhid dışında boykottan başka bir şey yapmıyoruz ki yarım yamalak bir boykot!

Değerleri kardeşler, ben 19 yaşındayım. Bunları ben görüyor ve ben bile anlıyorsam benden yaşça büyük abi ve ablalar çok daha rahat anlarlar. Değerli abi ve ablalarım ve kardeşlerim; Kendimizi hem bedenen hem de zihnen savaşa hazırlamamız gerekiyor. Kapımızın önünde savaş oluyor, müslüman kardeşlerimiz inim inim inliyor. Biz ise boykottan öteye gidemiyoruz..

Kendinize bu yolda arkadaşlar hatta arkadaştan öte kardeş bulmanız gerekiyor, kardeşler bulmanız gerekiyor. Bu yolda beraber yürüyeceğiniz kardeşler. Kendinizi bedenen ve zihnen tek başına hazırlamak olmuyor, belli bir noktaya kadar gidiyor.

Ancak sizi teşvik edecek, sizin teşvik edeceğiniz kardeşleriniz olursa bu hazırlık daha kolay ve hızlı oluyor. Kardeş aramaya başlayın bile, bulamıyorsanız Allah'a dua edin, zira o duaları çokça kabul edendir.

Burda sadece erkeklere hitab etmiyorum, ümmetin kadınlarına da hitab ediyorum. Müslüman erkek kendini bedenen ve zihnen hazırlamalı ama ümmetin kadını da kendini hazırlamalı. Zira erkekler mücahid ise kadınlarda mücahide dir. Sizlerin de birbiri ile dostluklar kurup, kendinizi hazırlamanız gerekiyor.

Vallahi bundan 1-1.5 hafta önce bazı sebeblerden dolayı ilmi çalışmalara ara vermiştim. Şeytan rahat durmayarak beni dünyaya bağlayacak şeyler çıkardı karşıma. Vallahi o 1-1.5 haftalık süreçte resmen sıkışıp kalmıştım ki kardeşlerim bana yardım etti de üzerimdeki ölü toprağı attım. Allah razı olsun.

Sizleri Allah için seviyorum. Siz de beni Allah için sevin inşallah. Kardeş, kardeşler bulmayı ihmal etmeyin. Bunun için Allah'a dua edin. Sadece bunun için değil ümmete duanızı esirgemeyin. Burdan bu yazıyı okuyan değerli kardeşlerime selam yolluyorum, Allah bizleri ümmetin erkek ve adamlarından olmayı nasip etsin, birbirimize kavuşmayı nasip etsin..Allah razı olsun.. Cezekallahu hayr..
Amin ecmain. Biz de seni ALLAH için seviyoruz. Organize olmak birlik olmak şart. Ufak başlanır sorun değil. 3 kişilik, 5 kişilik, 10 kişilik gruplar olur sorun değil. Birbirleri ile uğraşmaz birbirlerine destek olurlar, ilk fırsatta birleşip tek parça olurlar, ya da küçük gruplar halinde gider büyüklere katılırlar ama sonuç organize olma ve birleşme olur. Örneğin ABD hapishanelerinde kimse müslümanlara bulaşamıyor. Neden mi? Hiç tanımasalar bile bir müslümanın başı derde girdi mi hepsi geliyor ve bunu gayri müslim mahkumlar söylüyor. Birlik olmak çok önemli. Egodan, liderlik kaygısından, üstünlük arayışından arınmış şekilde bir araya gelmek ve elini taşın altına koymak. Yapmamız gereken şey bu. Orada bir grup burada bir grup şurada bir grup değil. Tek tek tuğlalar birşey yapamaz. Ancak birleşince yıkılmaz kaleler olur, sıcak bir yuva olur, bulutları aşan kule olur. Birleşelim. Tevhid üzere birleşelim.

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi

Ve aleykum selam

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi

ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berakatuh. "Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin. Şüphesiz, Allah her şeyin hesabını tam olarak yapandır." (Nisâ / 86)

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Sevgili gençler sizden yaşça bayağı bir büyügüm.
Bir örnek vererek sizinle birşeyler paylaşmak isterim.
Önceden doğalgaz , termosifon gibi ısınma aletleri yoktu,evlerin banyosunda alttan yanan ateşle ısınan banyo kazanları vardı.
Bunların bir tek özelliği vardı, ateş çok yanar ,su kaynama derecesine ulaşınca, tazyik sibobu açar, biriken buharı tahliye ederek kazanın ve banyonun patlaması engellerdi.
Neden bu örnegi verdiğimi sorarsanız: geçmişte içinde bulunduğumuz sistem bazı meseleler ve durumlarda topluma cevap veremez ve ciddi bir enerji ve sinir birikmesi olurdu.Tam bu devrede ağzı laf yapan birileri TV ekranlarına çıkar , normal zamanlarda söylenmeyecek sözleri mevcut iktidar veya sorumlular kimse alabildiğine sarf ederdi.
İzne tabii olmayan yürüyüşler ,metin okumaları,basın açıklamaları yapılır ,asılır kesilir fakat devlet müdahale etmezdi.
Bilirdi ki halkda biriken bu gazın çıkması lazım, tazyik sibobunun devreye girmesi lazım ki,kazan patlamasın ,kazan dairesi hava ya uçmasın.Biriken gaz atılınca ondan sonrası zaten kolaydı.

Çok uzun yıllardır, Filistin için yapılan mitingler,açılan pankartlar, yürüyüşler, İsrail veya Amerika büyük elçiliklerine yumurta atma eylemleri vb protesto eylemleri toplumun gazını almak için müsaade edilmiş' gaz çıkarma 'eylemleridir.
Bugüne kadar yapılan, bu kadar protesto ile hiçbir şey degişmedi değişmeyecek te.
Yakın zamanda hepimizin yaşadığı ve devam eden

Marka boykotunun etsini hepimiz gördük elhamdülillah, işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar.
Demek ki eyleme dökülmüş bir hareket meyvesini
veriyor.
Bir zamanlar birisinin duasını okumuştum şöyle diyordu;
"Ya Rabbi beni ,duayı icrada arayan kullarından eyle"
Subhanallah müthiş bir dua.
Yani kuru kuruya 'israil şasırma sabrımızı taşırma 'demekle olmuyor,ne sabırmış kardeşim ne taştı ne kaynadı olduğu gibi duruyor,hiç fiiliyata dökülmedi.

Mevcut iktidar ve iktidarın beslediği, göz yumduğu bir takım sivil toplum kuruluşları var, bunların ortak noktası,halka ve müntesiblerine "İSLAMi" gibi gözükmek,çünki beslendikleri alan 'islam ve müslümanlar'.

Protestolar,afişler, bayrak yakmalar, marşlar,mücahid'ce bir eda ile yerine getirilmiş, sistemin gözetiminde ve müsaadesi ile eylemciler İsrail'i lanetlemenin vermiş olduğu huzurla ve gazları alınmış bir şekilde akşam evlerine,bir dava adamı edasıyla dönmüşlerdir.
Ölen çocuklar,yıkılan şehirler, tecavüze uğrayan kadınlar çok da önemli değildir.
Önemli olan,kazan patlamamış sistem korunmuştur ve işler tıkırında devam etmektedir.
Ben kendi şahsıma bu olayları,bu pencereden izliyorum.

Birde şu açıdan düşünelim:Bu güne kadar yapılan bunca yürüyüş eylem vb şeyler,
Filistin'in şahsında ,işgal altındaki bütün İslam coğrafyasının kurtuluşu ve siyonist israilin kökünün kazınması için, tekrar
Anadolu topraklarında "İslam hakim olmalıdır" diye yapılsaydı ne olurdu?
Vallahi İsrailin,yaptığının aynısını yaparlardı.
Lafı çok uzattım kusura bakmayın.
Mesele:Bütün İslam coğrafyası işgal altındadır, mevcut işgalciler ve ortakları Müslümanları, kendi çıkar ve menfaatlerini korumak adına , istedikleri gibi yönlendirip uyutmaktadırlar.
Ne zamanki onların değilde:
*Muntakim olan Allah azze ve Celle nin bak dediği yerden bakıp
Allahrasulü Aleyhisselam'ın gördüğü gibi görmeye *
başlarsak ,kaybettiğimiz izzetimizi,şerefimizi, topraklarımızı
Allah azze ve celle tekrar müslümanlara verecektir.
Vesselam...

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Sevgili gençler sizden yaşça bayağı bir büyügüm.
Bir örnek vererek sizinle birşeyler paylaşmak isterim.
Önceden doğalgaz , termosifon gibi ısınma aletleri yoktu,evlerin banyosunda alttan yanan ateşle ısınan banyo kazanları vardı.
Bunların bir tek özelliği vardı, ateş çok yanar ,su kaynama derecesine ulaşınca, tazyik sibobu açar, biriken buharı tahliye ederek kazanın ve banyonun patlaması engellerdi.
Neden bu örnegi verdiğimi sorarsanız: geçmişte içinde bulunduğumuz sistem bazı meseleler ve durumlarda topluma cevap veremez ve ciddi bir enerji ve sinir birikmesi olurdu.Tam bu devrede ağzı laf yapan birileri TV ekranlarına çıkar , normal zamanlarda söylenmeyecek sözleri mevcut iktidar veya sorumlular kimse alabildiğine sarf ederdi.
İzne tabii olmayan yürüyüşler ,metin okumaları,basın açıklamaları yapılır ,asılır kesilir fakat devlet müdahale etmezdi.
Bilirdi ki halkda biriken bu gazın çıkması lazım, tazyik sibobunun devreye girmesi lazım ki,kazan patlamasın ,kazan dairesi hava ya uçmasın.Biriken gaz atılınca ondan sonrası zaten kolaydı.

Çok uzun yıllardır, Filistin için yapılan mitingler,açılan pankartlar, yürüyüşler, İsrail veya Amerika büyük elçiliklerine yumurta atma eylemleri vb protesto eylemleri toplumun gazını almak için müsaade edilmiş' gaz çıkarma 'eylemleridir.
Bugüne kadar yapılan, bu kadar protesto ile hiçbir şey degişmedi değişmeyecek te.
Yakın zamanda hepimizin yaşadığı ve devam eden

Marka boykotunun etsini hepimiz gördük elhamdülillah, işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar.
Demek ki eyleme dökülmüş bir hareket meyvesini
veriyor.
Bir zamanlar birisinin duasını okumuştum şöyle diyordu;
"Ya Rabbi beni ,duayı icrada arayan kullarından eyle"
Subhanallah müthiş bir dua.
Yani kuru kuruya 'israil şasırma sabrımızı taşırma 'demekle olmuyor,ne sabırmış kardeşim ne taştı ne kaynadı olduğu gibi duruyor,hiç fiiliyata dökülmedi.

Mevcut iktidar ve iktidarın beslediği, göz yumduğu bir takım sivil toplum kuruluşları var, bunların ortak noktası,halka ve müntesiblerine "İSLAMi" gibi gözükmek,çünki beslendikleri alan 'islam ve müslümanlar'.

Protestolar,afişler, bayrak yakmalar, marşlar,mücahid'ce bir eda ile yerine getirilmiş, sistemin gözetiminde ve müsaadesi ile eylemciler İsrail'i lanetlemenin vermiş olduğu huzurla ve gazları alınmış bir şekilde akşam evlerine,bir dava adamı edasıyla dönmüşlerdir.
Ölen çocuklar,yıkılan şehirler, tecavüze uğrayan kadınlar çok da önemli değildir.
Önemli olan,kazan patlamamış sistem korunmuştur ve işler tıkırında devam etmektedir.
Ben kendi şahsıma bu olayları,bu pencereden izliyorum.

Birde şu açıdan düşünelim:Bu güne kadar yapılan bunca yürüyüş eylem vb şeyler,
Filistin'in şahsında ,işgal altındaki bütün İslam coğrafyasının kurtuluşu ve siyonist israilin kökünün kazınması için, tekrar
Anadolu topraklarında "İslam hakim olmalıdır" diye yapılsaydı ne olurdu?
Vallahi İsrailin,yaptığının aynısını yaparlardı.
Lafı çok uzattım kusura bakmayın.
Mesele:Bütün İslam coğrafyası işgal altındadır, mevcut işgalciler ve ortakları Müslümanları, kendi çıkar ve menfaatlerini korumak adına , istedikleri gibi yönlendirip uyutmaktadırlar.
Ne zamanki onların değilde:
*Muntakim olan Allah azze ve Celle nin bak dediği yerden bakıp
Allahrasulü Aleyhisselam'ın gördüğü gibi görmeye *
başlarsak ,kaybettiğimiz izzetimizi,şerefimizi, topraklarımızı
Allah azze ve celle tekrar müslümanlara verecektir.
Vesselam...
Abi dediğin gibi bu yürüyüş ve protestolar gaz almak için ama şunu da unutmamak gerek:
Yürüyüş aynı zamanda bir taraf belirtmedir. Hiçbir işe yaramasa da kişinin muhalefetini dinç tutar, kendi iç dünyasında da dış dünyasında da safını belli etmesini sağlar. Ama yeterli değil ve gaz alınma şeklinde olursa sıkıntı. Ne demiş Malcolm X : "Hayatımın erken dönemlerinde öğrendim ki eğer bir şeyi istiyorsan, biraz gürültü yapsan iyi olur." Yani sadece yürüş değil fazlası lazım. Daha asi eylemler lazım. Ama hepsinden önce iman ve o imanı taşıyacak yürek lazım.

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Eylem veya eylemsizlik
Taraf veya tarafsızlık farklı, insan psikolojisinin sahaya yansımaları.
Benim biraz daha vurgulamak istediğim:Bir eylemin ,kimin için ,neden ve nasıl yapılması gerektiğini bilerek bir usül dairesinde gerçekleştirmek.
Takdiri İlahi ,bir zalime bir haykırış olarak yazılan *Doktor sıra sanada gelecek* yazısı ile başlayan bir eylem, ümmetin nasıl bir araya getirdi, biiznillah nasıl bereketlendi gördük

imtina Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
Gaze Medya Ofisi, İsrail’in ateşkes ihlallerini açıkladı:

▪️12.000 yardım tırından sadece 8.500’ü girdi.

▪️Günlük 50 yakıt tırından yalnızca 15’i girdi.

▪️60.000 geçici konut yapılmadı.

▪️200.000 çadırdan yalnızca 20.000’i girdi.
19 Ocak'tan bu yana halka ateş açarak 93 kişiyi şehid ettiğini de ekleyeyim.

Üst Ana Sayfa Alt