Onların kitaplarını okumadığımı nerden çıkardın ki. Bir insanın akidesi yerleşmiş ve sağlam ise biiznillah öyle herşeyden hemen etkilenmez çünkü konu ile ilgili sağlam olan nasların ne olduğunu biliyordur kişi.
Farklı kişilerin kitaplarını okuma meselesine gelince de benim şahsi düşüncem şudur ki; bir kişi farklı görüşlerin, kişilerin ve zümrelerin kitaplarını okuyarak onlar hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
Düşün ki bugün farklı bir akide den biri gelip seninle konuşmak istiyor senin onun fikirleri hakkında bilgi sahibi olman demek onun yanlışlarını daha iyi göstermen için önemli bir artı demek değil midir? Bugün ateisteler bile islam adına yazılan eserleri okuyup onlar hakkında bilgi elde ediyor. Bu yüzden ben her çeşit kitap okurum. Ama altını çiziyorum burda akidenin tam yerleşmesi gerek.
Ayrıca ben bu kitabın arapça metnini ezber yapıp şerhini okudum. Ve şuan bununla ilgili eserleri okuyup karşılaştırma yapıyorum. Okuduğum konuya kadar da herhangi bir yanlış ibare, bir sertlik veya gevşeklik okumadım vesselâm..