@ayyyse83 Bacım,
Bilmediğin için bu şekilde konuştuğunu varsayıyorum ve bildiklerimi aktarayım Allah'ın izniyle.
1. Esed rafizi bir kafirdir ve yıllardır halkına zulmeden gaddar bir liderdir. Bunun Ülkesini savunmakla alakası yok, ülkesini savunan adam koltuk sevdasına kapılıp kadın, yaşlı, çocuk demeden ağızından salyalar akıtarak tebaasına saldırmaz.
2. O dış güçler dediğiniz emin olun o adamın oradan gitmesini istemiyor.(Şuan) Ortalığı yangın yerine çevirdikten sonra asıl hedefleri olan Mücahid gruplara yöneldirler (El-kaide ekseninde hareket eden gruplar ve kısmen onlara göre ılımlı yerel gruplar) Ayrıca bu saldırı yıllardır sürüyor Afganistan, Irak, Çeçenistan hatta şu sıralar Yemen! Bakın bakalım husiler kimler kafir abd uçakları orda kimin yardımına koşuyor!
3. Işıd 'halife'liğini ilan ettiğinden beri aşırı olan, kendine biat etmeyenleri tekfir eden, insanların amellerindeki hatalar yüzünden had cezası veren, eline mücahid kanı bulanmış bir cemaattir (Maalesef)
Şimdi soruyorum esede ve onun ağızından mazlum halkının kanları akan leş kargaları nasıl meşru görülebilir? SubhanAllah!
Işid'i ne nefret ediyordum ne de seviyordum ama, diğer Cihadi grupların(Nusra, Ahrar vs.) her zeytin dalını uzattıklarında elinin tersiyle kibire kapılıp geri tepmesi ve kendine biat etmeyeni tekfir etmesi, mürted kabul etmesini kabullenemiyorum. SubhanAllah!
vesselam.
selam alen nusra