بسم الله الرحمن الرحيم
و به نستعين
Uzun zamandan beri muvahhid kardeşlerlerin muarızı ve muhalifi oldum. Son zamanlarda yaşanan süreç beni birtakım şeyleri sorgulamaya cebretti ve nihai olarak tarikatlerden teberri ettiğimi bildirmek isterim. و به نستعين
Bu mücrim kardeşiniz geçmişinden tevbe etmiştir ve herhangi muasır tarikatlerle ilişiğinin kalmadığını sizlere duyurmak istemiştir. Beni aranıza kabul edin. İnşaallah beni sabredenlerden ve şükredenlerden bulacaksınız.
الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذ۪ي هَدٰينَا لِهٰذَا وَمَا كُنَّا لِنَهْتَدِيَ لَوْلَٓا اَنْ هَدٰينَا اللّٰهُۚ
Allah'a hamd olsun ki, bizi, hidayeti ile buna kavuşturdu. Eğer Allah bize hidayet vermeseydi, kendiliğimizden bunun yolunu bulamazdık.
Allah'a hamd olsun ki, bizi, hidayeti ile buna kavuşturdu. Eğer Allah bize hidayet vermeseydi, kendiliğimizden bunun yolunu bulamazdık.
Tarikatlerle ilişiğimi kesme sebeblerimi şu maddelerle açıklayabilirim;
- Uzun zamandır -tarikate intisaplı olduğum halde- psikolojik rahatsızlıklar çekmekteydim ve tarikat çevresinden hiçbir kimse bana senin rahatsızlığın şudur şunları yapman gerekir demediler, bilakis beni bu konuda yanlız bırakmayı tercih ettiler. Meğer ki benim rahatsızlığım büyü ve cin musallatından ibaretmiş ki ehil kimseler rukye ilmi sayesinde benim şifama vesile oldular.
- Karısını şeyhe sunan kimsenin kıssasına tatmin edici bir te'vil bulamamam (!) ve bu kıssayı mollalara sorduğumda tatmin edici bir cevap alamamam...
- Allah'ı şu zamana kadar hep ma'bud bildim. Meğer ki Mahmud Efendi'ye göre Allah hem abid (!) hem de ma'bud imiş...
- Sekr ehline aid olduğu iddia edilen her bir kelamın bir mutasavvıftan zuhur etmesi.
Bu saymış olduğum sebebler beni muasır tasavvuf anlayışından soğuttu ve onları terketmeme sebeb oldu. Allah ayağımı İslam dini üzere sabit kılsın.. es-Selamu aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatüh..