Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Tenbih

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum kardesler
Bu sitede gözüme çarpan çogu kardesler Yowtoube gibi sitelerden görüntülü videolarini paylastigini. Arkadaslar bu yanlis bir hareket bunu yapmayin. Simdi size sebeblerini zikredecegim inşeAllah.

1. bu site küfür sözlesmeleri ihtiva eder (yani kafirlerin kanunlarina boyun egme ve ihtilaf halinde kafirlerin hakimlerini yetkili tayin etme gibi maddeler)
2. bu site esasinde Gowggle denen internet arama moturu sirketine ait. Hatirlatirim bu Gowgle, Falebook, Appile Fransadaki o kafir dergiye destek oldular ve yüklü miktarda bagis yapti ve bununla ne mal oldugunu gösterdiler.
3. Gowglee denen sirketin kuruculari yahudi siyonist devlet ve amerikan devleti ile arkadas
4. Yowtoube denilen sitede çok reklam yapiliyor ve genelde necis seylerin reklami yapiliyor.
5. Yutoube denilen sitede çok luzumsuz sey var buraya giren oraya takiliyor bir videodan digerine geçerek çok zaman israf ediyor.

Daha çok sey sayilabilir ama küfür sözlesmeleri ihtiva etmesi ve o Fransadaki kafir dergiye yüklü para bagislamasi bizim için sebeb olmalidir. Yani sitelerine girmemek için sebeb olmalidir.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum kardesler
Bu sitede gözüme çarpan çogu kardesler Yowtoube gibi sitelerden görüntülü videolarini paylastigini. Arkadaslar bu yanlis bir hareket bunu yapmayin. Simdi size sebeblerini zikredecegim inşeAllah.

1. bu site küfür sözlesmeleri ihtiva eder (yani kafirlerin kanunlarina boyun egme ve ihtilaf halinde kafirlerin hakimlerini yetkili tayin etme gibi maddeler)
2. bu site esasinde Gowggle denen internet arama moturu sirketine ait. Hatirlatirim bu Gowgle Fransadaki o kafir dergiye yüklü miktarda bagis yapti ve bununla ne mal oldugunu gösterdi.
3. Gowglee denen sirketin kuruculari yahudi siyonist devlet ve amerikan devleti ile arkadas
4. Yowtoube denilen sitede çok reklam yapiliyor ve genelde necis seylerin reklami yapiliyor.
5. Yutoube denilen sitede çok luzumsuz sey var buraya giren oraya takiliyor bir videodan digerine geçerek çok zaman israf ediyor.

Daha çok sey sayilabilir ama küfür sözlesmeleri ihtiva etmesi ve o Fransadaki kafir dergiye yüklü para bagislamasi bizim için sebeb olmalidir. Yani sitelerine girmemek için sebeb olmalidir.

Aleykum selam ve rahmetullahi ve berakat
alakasız bır madde olmuş akhım kafırlerın yapmış olduğu su borusunu gel sen ülkeye yerlestır ondan su ıcmeyın der gıbı ucretını oduyoruz haksızca bır gasp yok ortada.
Muslumanlar bır sıte kurdu da bızmı desteklemedik allah ıcın bu bır tıcarethane dır.İnsan dıkkat edecek sonuçta
Bu gıbı sıtelerden mılyonlarca ınsan ıstıfade edıyor cogu da tevhıd benzerı sohbetlere buradan ulaşıyor.Kisinin ameli kendınedır.
Cogu yararın yanında zararıda mevcut zaten bu da ISLAMI hakım kılmamanın ınsanı dusurdugu zıllettır.
Necıs seylere bakmaman senın ımtıhanındır.
Kufre acık yada kapalı bır sekılde hızmette etmıyorsun degılmı ?
ınsanlara bır sekılde onların kaynaklarını kullanarak da vurmamız gereklıdır.

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
İnterneti bağlarken şeriat üzere imzalar atılıyor sanırım. Ev kiralarken, elektirik/su bağlatırken. Sen mahkemesine gitmedikten sonra niye küfre giresin. Yediğin, içtiğin, giydiğin tüm temel ihtiyaçların direkt ya da dolaylı olarak kafirin cebine gidiyor. Sahabe döneminden duymadım müşriklerin hurmasını yemeyin diye bir şey. Karayollarını da kullanmamak gerek bu mantıkla, yollarda levhalar ve fuhişiyat reklamları var. İnterneti de kestir bir an evvel, hissenin çoğu arap tağutlara ait çünkü. İtikada önem vermek şart evet, ama suyunu çıkartıyorsunuz be kardeşim.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
alakasız bır madde olmuş akhım kafırlerın yapmış olduğu su borusunu gel sen ülkeye yerlestır ondan su ıcmeyın der gıbı ucretını oduyoruz haksızca bır gasp yok ortada.
Muslumanlar bır sıte kurdu da bızmı desteklemedik allah ıcın bu bır tıcarethane dır.İnsan dıkkat edecek sonuçta
Bu gıbı sıtelerden mılyonlarca ınsan ıstıfade edıyor cogu da tevhıd benzerı sohbetlere buradan ulaşıyor.Kisinin ameli kendınedır.
Cogu yararın yanında zararıda mevcut zaten bu da ISLAMI hakım kılmamanın ınsanı dusurdugu zıllettır.

yapmis oldugun kiyas dogru degil kardes. Youwtube sitesine girdigin anda küfür sözlesmeleri ile karsilasiyorsun ve bunu sana dayatiyorlar ve diyorlar ki eger bu sartlari kabul etmiyorsan siteyi kullanma diye. bu dedigin o su borulari örneginde yok. bizler hassas oldugumuz icin kullanmayiz bu tip siteleri ve zaten bir hayrinida gormedik deriz. söyle düsünmek lazim kardes mesela sen davet'le ugrasiyorsan ben temiz yollardan davetimi yapacagim pislenmis pislik olmus seyler araciligi ile degil diyeceksin. kardes, eskiler mesela hiç internet falan yokken nasilda sahih ilimleri tahsil ediyorlardi.

Allah Celle Celaluhu dilediğini dalâlette bırakır, dilediğini de hidayete erdirir.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yapmis oldugun kiyas dogru degil kardes. Youwtube sitesine girdigin anda küfür sözlesmeleri ile karsilasiyorsun ve bunu sana dayatiyorlar ve diyorlar ki eger bu sartlari kabul etmiyorsan siteyi kullanma diye. bu dedigin o su borulari örneginde yok. bizler hassas oldugumuz icin kullanmayiz bu tip siteleri ve zaten bir hayrinida gormedik deriz. söyle düsünmek lazim kardes mesela sen davet'le ugrasiyorsan ben temiz yollardan davetimi yapacagim pislenmis pislik olmus seyler araciligi ile degil diyeceksin. kardes, eskiler mesela hiç internet falan yokken nasilda sahih ilimleri tahsil ediyorlardi.

Allah Celle Celaluhu dilediğini dalâlette bırakır, dilediğini de hidayete erdirir.
eskilerde bu kadar yaygın degıldı de ondandır.
y0lcu34 kardesıme tekrar dan katılıyorum yanı doğru soyluyor.
bu kadar ınceleme en son bınecegın at da kafırın elınden gelmıs olur da yanı araba mahcup duruma dusersın haram helal bellı
bız harama bakmadık bakmıyoruz elhamdulıllah
dedıgım gıbı herkezın ımtıhanı kendınedır bu da bızım ımtıhanımız bız hayr ıcın bakıyoruz otesı yok uzatmanın da bır manası yok
ONCA ALIM CIKIPTA YOUTUP YASAK DEMIYORSA vardır bıldıklerı fazlasını bılıyorsan delılıyle paylaşırsın kullanmayız bu kadar basıt.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ayrica bir ulkenin kimligini aliyorsan dedigin seylerin daha fazlasini yapiyorsun demektir.
Onlarin her sucuna ortaksin demektir kimligi alinca o kimlige gore yasamak zorundasin o zaman hepimiz kufr icindeyiz boyle birsey olabilirmi dedigim gibi varsa has bir alim fetvasi basim gozum ustune fi emanillah

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İnterneti bağlarken şeriat üzere imzalar atılıyor sanırım. Ev kiralarken, elektirik/su bağlatırken. Sen mahkemesine gitmedikten sonra niye küfre giresin. Yediğin, içtiğin, giydiğin tüm temel ihtiyaçların direkt ya da dolaylı olarak kafirin cebine gidiyor. Sahabe döneminden duymadım müşriklerin hurmasını yemeyin diye bir şey. Karayollarını da kullanmamak gerek bu mantıkla, yollarda levhalar ve fuhişiyat reklamları var. İnterneti de kestir bir an evvel, hissenin çoğu arap tağutlara ait çünkü. İtikada önem vermek şart evet, ama suyunu çıkartıyorsunuz be kardeşim.

Kardes bu sekilde sadece mantiga dayali ve nakilsiz bir sekilde konussacaksan ben yokum.

Maliki alimlerinden Muhammed bin Abdillah El Harasi محمد بن عبد الله الخرشي bak ne diyor kafirlerle yapilan sulh anlasmalari ile alakali

أن يخلُو عقدُها عن شرطٍ فاسدٍ وإلا لم يجزْ كشرطِ بقاءِ مسلمٍ أسيراً بأيديهم أو بقاءِ قريةٍ للمسلمينَ خاليةً منهم أو أن يحكُموا بين مسلمٍ وكافرٍ أو أن يأخُذوا منا مالاً إلا لخوفٍ منهم فيجوز كلُّ ما مُنِع

anlaşmada fasit şart olmamasi gerekir yoksa caiz olmaz.
Su sartlar gibi: bir müslümanin ellerinde esir kalmasi yada müslumanlara ait köyü müslümanlarin bosaltmalari yada o kafirlerin bir müslüman ve kafir arasinda hükm vermeleri yada o kafirlerin bizden mal almalari. Bu yasaklanan sartlar sadece onlardan korkulmasi durumunda caiz olur.

Son düzenleme:
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Genede bir bag bulamadim
ALLAH ve rasulunun soyledigin bu davranisa delili varsa buyur. İsi uzatmamak icin ben yazmiyorum senden bekliyorum.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Genede bir bag bulamadim
ALLAH ve rasulunun soyledigin bu davranisa delili varsa buyur. İsi uzatmamak icin ben yazmiyorum senden bekliyorum.

Kardes hayrola? Bir kaç mesaj önce muasir alimler haram demiyor Youwtoube diyorsun simdide bu Maliki Fakihinin sözünü begenmiyorsun?

Arapça metninide ekliyorum arapça bilenler arastirabilir ve dogrulayabilr.

Tekrar:

أن يخلُو عقدُها عن شرطٍ فاسدٍ وإلا لم يجزْ كشرطِ بقاءِ مسلمٍ أسيراً بأيديهم أو بقاءِ قريةٍ للمسلمينَ خاليةً منهم أو أن يحكُموا بين مسلمٍ وكافرٍ أو أن يأخُذوا منا مالاً إلا لخوفٍ منهم فيجوز كلُّ ما مُنِع

Su (fasit) sartlar gibi: bir müslümanin ellerinde esir kalmasi yada müslumanlara ait köyü müslümanlarin bosaltmalari yada o kafirlerin bir müslüman ve kafir arasinda hükm vermeleri yada o kafirlerin bizden mal almalari. Bu yasaklanan sartlar sadece onlardan korkulmasi durumunda caiz olur.
______

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Kardes bu sekilde sadece mantiga dayali ve nakilsiz bir sekilde konussacaksan ben yokum.

Maliki alimlerinden Muhammed bin Abdillah El Harasi bak ne diyor kafirlerle yapilan sulh anlasmalari ile alakali

Su sartlar gibi: bir müslümanin ellerinde esir kalmasi yada müslumanlara ait köyü müslümanlarin bosaltmalari yada o kafirlerin bir müslüman ve kafir arasinda hükm vermeleri yada o kafirlerin bizden mal almalari. Bu yasaklanan sartlar sadece onlardan korkulmasi durumunda caiz olur.

Bende sana diyorum ki, şuan bağlandığın interneti nasıl bağlattın? Bilgisayarına gelen elektiriği ne şekilde temin ettin? İçtiğin suyun anlaşmasını nasıl yaptın? Bu anlaşmaları yaparken korku içinde miydin? Ben kimseyle sulh anlaşması yapmadım, bir siteye geçerken tıklamadan geçemeyeceğim bir metin şeri olarak geçerli midir? Varsayalım geçerli olsun, henüz gerçekleşmemiş bir şey için kişi niçin küfre girsin? Sanal bir metinden yola çıkarak ve henüz muhakeme olayı gerçekleşmemiş iken küfür hükmü vermek hakikaten hasta bir beynin ürünü. Yukarıdaki nakilde belirttiğin gibi böyle bir metin zaten fasittir, anlaşmaya uyulmaz.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mubarek ben ne diyorum sen ne delili getiriyorsun hayirdir bir sikintimi var su dini kendinize gore yorumlayip farkli bir anlamdaki delili kendinize tanik etmeyin yasayan olaya taniklik eden alimlerden haber ver sen bize
SANA SON KEZ SOYLUYORUM
HERSEYİN BASİ OLAN İNTERNET TE KAFİRLERE HİZMET EDİP ONLARİN ANLASMALARİNİ SUNUYOR MADEM O KADAR HAKLİSİN NİYE KULLANİYORSUN İNTERNETİ LA HAVLE VELA QUVVETE İLLA BİLLAH kendini hakli cikarma bana savundugun olayi akla diyorum alimlerin fetvasi kime goredir ?
ALLAH a goredir rasulallaha goredir bu alim bunu neyi baz alarak soylemis niye soylemis bunu acikla evvela bak akhi insani zorlamayin guzelce bunu ALLAH ve rasulune gore konusan bir alimle kanitlarsin yada susarsin hata ettim dersin.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bende sana diyorum ki, şuan bağlandığın interneti nasıl bağlattın? Bilgisayarına gelen elektiriği ne şekilde temin ettin? İçtiğin suyun anlaşmasını nasıl yaptın? Bu anlaşmaları yaparken korku içinde miydin? Ben kimseyle sulh anlaşması yapmadım, bir siteye geçerken tıklamadan geçemeyeceğim bir metin şeri olarak geçerli midir? Varsayalım geçerli olsun, henüz gerçekleşmemiş bir şey için kişi niçin küfre girsin? Sanal bir metinden yola çıkarak ve henüz muhakeme olayı gerçekleşmemiş iken küfür hükmü vermek hakikaten hasta bir beynin ürünü. Yukarıdaki nakilde belirttiğin gibi böyle bir metin zaten fasittir, anlaşmaya uyulmaz.

Maliki alimi bu şartlardan herhangi birini barindiran anlaşmayı caiz gormuyor sadece onlardan korkulmasi durumunu istisna ediyor!

Ikinci olarak: Maliki alimi sulh anlasmasini ele aliyor ve fasit şartlari orada sayiyor.

üçüncüsü: benim ne yaptigim ne ettigimin senin için ne önemi var ki anlatayim? Biz burada birsey den bahsediyoruz o da küfür sözlesmeleri ihtiva eden siteleri girmekten nehiy. konuyu baska mecralara saptirmanin bir anlami yok.

dördüncüsü: bir kisinin yaptigi yanlis isi birakmak o kisinin nefsine agir gelebilir, ama yaptigi yanlis isi mesrulastirmaya çalismak daha büyük bir cürümdür. O yüzden daha da dikkat.

besincisi: burada kimi niye savunuyorsunuz? Bir müslümana karsi siyonistlerin islettigi siteyi savunuyorsunuz. Bunlar sizin o siteyi girip cikmanizla bir sürü para kazaniyorlar. Sizin üzerinizden ekmek yiyorlar. Sonra yaptiklari ortada fransadaki kafir dergiye yüklü bir bagis. Biraz durup düsunmezmisin?

altincisi: bu kadar sey ile bilinen ve buna ragmen bir nevi zillet altinda o siteyi niye kullanalim? Onurlu bir sekilde bu seylerden uzaklasmak varken?

Yedincisi: Bunlar sizi incitmek yada yaralamak için degil bu söylediklerimi Emri bil Maruf ven Nehyi anil Munker kapsaminda degerlendirin.

Son düzenleme:

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yukarıda da belirttiğim gibi otoyolları kullanmayın. O yollardan insan geçmese reklam tabelalarına reklam veren de olmaz çünkü. Patikaları kullanarak üzerinize düşeni yapın. Dergi saldırısını yapanlara tebrik mesajı yayınlayıp cihad cephelerine bağış mı yapacaktı adamlar, dininin gerekliliğini yerine getirmiş adamlar.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
arkadaslar ve Yolcu34 benim verdigim naklin tercumesini kafaniza göre yorumlamayin veya tevil etmeyin. Yaptigim nakil gayet açiktir eger tercumeye güvenmiyorsaniz ve arapça bilmiyorsaniz bilenlere sorun onlar sizin açiklar.