elin batılısı yapınca emperyalizm, sömürü; bizim ılımancılar yapınca "hizmet" oluyor. arakdaşlar bunun adını net bir şekilde koyalım. bunun adı 'kültürel emperyalizm'dir.
sen git gariban 3. dünya ülkelerini devşir, ondan sonra da adına hizmet de. sıkıyorsa git avrupalılara yap bakalım.(avrupadaki tek tük okullar sizi yanıltmasın) yapamazsın çünkü sömürgeciyi sömürecek kadar kapasiten yok. ancak onların sana müsaade ettiği ölçüde gidip afrikalıyı, asyalıyı sömürürsün.
buna bir de kılıf bulmuşlar: "türkçeyi öğretip onların islamı tanımalarına vesile oluyoruz." tabii kafası çalışan birisi hemen şu cevabı yapıştırır: "arkadaş, derdin buysa eğer önce kendinden başlamak üzere git herkese islamın evrensel dili olan arapçayı öğret. o zaman biz de senin gerçekten hizmet yaptığıma kâni olalım."