Türkiyeli şebbihaların da bulunduğu ve en son katıldıkları Banyas katliamıyla gündeme gelen Mukaveme Suriye örgütü'nün liderliğini yapan Mihraç Ural kimdir?
incanews / Haber Merkezi
Tarihi bağlantılarıyla beraber Mihraç URAL
Suriye’de Esad yönetiminin halka yönelik katliamına tetikçilik yapan Mukaveme Suriye Örgütü’nün lideri Mihraç Ural hakkında haberimizi ilginize sunuyoruz.
İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi – Mukaveme Suriye adıyla bilinen ve liderliğini Mihraç URAL’ın yaptığı örgüt, Suriye’de katliamlara imza atıyor. Ural, Banyas-El Beyda’da aralarında kadın ve çocuğun olduğu 300’den fazla sivilin katledilmesinin arkasında Türkiyeli Şebbihalar’ın, Mukaveme Suriye’nin olduğunu itiraf ediyor. Banyas'ta katıldığı bir taziye töreninde şu konuşmayı yapıyor: "Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temizlik yapılması gerekiyor."
Banyas katliamından...
Mihraç Ural videoda: "Banyas, hainlerin denize açılmasını sağlayacak tek geçiş noktası.. Mutlaka en kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temizliğe başlanması gerekir. Biz "Suriye Mukavemeti" olarak desteğe gidiyoruz. Suriye Mukavemeti'nin misyonu kuşatma ve temizlik. Yönetim gayemiz ve siyasi bir düşüncemiz yok. Devlet var olduğu sürece yönetim var. Adli veya sivil hiçbir işe karışmıyoruz. Bu çaldı, bu öldürdü vs bizi ilgilendirmiyor. Suriye Mukavemeti'nin misyonu tahrir (kurtarma) ve tathir (temizlik). Bu da bizim bu hafta içinde Banyas'ta vatani görevimizi yerine getirmek için sahaya inmemizi gerektiriyor. Yakın uzak herkes Suriye Mukavemeti'nin ne yaptığını görecek. Planımız daima saldırı, sonra saldırı ve sonra yine saldırı şeklindedir. Misyonumuz kurtarmak ve temizlik yapmaktır. Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması, kurtarılması ve Banyas'ta temiz yapılması gerekiyor." diyor. İşte o video:
Ural’ın kendi ifadesiyle Mukaveme Suriye, Suriye’nin içişlerine karışmıyor. Ural özellikle sınır bölgelerinde görev aldıklarına vurgu yapıyor ve Adana, Hatay ve Mersin gibi Nusayri yoğunluğunun bulunduğu bölgelerden insanların Esad’ın yanında savaşmak için Suriye’ye gelmek istediklerini iddia ediyor ve şunları söylüyor: “Şu anda sadece sınır bölgelerinde faaliyetteyiz. Şu an 2000'e yakın militanımız var. Bu örgüt, İdlib'in ilçesi olan Serkin'den, Kesab'ın en uç noktasına kadar bu sınır boyunda savunma hareketi olarak yerini alıyor. Biz böyle bir çağrı yapmadık ancak gelip katılmak isteyen binler var. Bölgemizin sınırları suni sınırlarla birbirinden ayrılmıştır. Bu harita gerçekçi bir harita değildir. Bu haritanın yaşaması mümkün değildir. Yoğun olarak Arap Alevileri gelmek istiyor. Onlara bulunduğunuz ülkelerde Suriye dostları olarak etkinliklere katılmanız yeterlidir diyoruz.”
95 te Sırp Komitacılar’ın Srebrenitza'da yaptıklarını bugün de Ergenekon/Muhaberat’la işbirliği ilişkileri olduğu düşünülen Mihraç URAL’ın liderliğindeki “İskenderun Halk Kurtuluş Cephesi” isimli Esad yandaşı Mukaveme Suriye örgütü yapıyor.
Suriye İstihbarat Örgütü ‘Muhaberat’ın ajanlığını yaptığı öne sürülen Mihraç URAL’ın eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet AĞAR ve ERGENEKON ile derin ilişkileri var olduğu iddia ediliyor.
Mukaveme Suriye, Türkiye’de de boş durmuyor. Bulundukları bölgede Esad Suriyesi’nin dostları olarak faaliyet yapmalarını istedikleri kişiler özellikle Hatay’da Esad yönetiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan sığınmacılara karşı Türkiye halkının kışkırtılması için çalışıyor. Barış eylemleri adı altında düzenlenen gösterilerde katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye halkına karşı kin ve nefret tohumları ekiliyor.
Barış eylemleri adı altında “Suriyedeki ‘savaş’a karşı duruş” gibi düzenlenen eylemler, basın organları tarafından provokasyon olarak değerlendirilirken, bu provokasyonları THKP-C Acilciler örgütünün ‘eski lideri’ Mihraç URAL’IN yürüttüğü konusuna vurgu yapılıyor.
THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) Acilciler, Mahir Çayan ve arkadaşlarının kurduğu THKP-C örgütünün, hemen hemen tüm liderlerinin 1972’de Kızıldere olayında öldürülmesini takip eden yıllarda bu hareketi izleyerek kurulan örgütlerden biriydi. Silahlı mücadeleyi benimseyen örgüt, çıkışında yayımladığı ‘Türkiye Devriminin Acil Sorunları’ broşürü nedeniyle THKP-C Acilciler adıyla anıldı.
THKP-C ile arası açılan URAL, Acilciler tarafından Muhaberat ajanı ve MİT işbirlikçisi olarak görülüyor. Örgüte göre Mihraç Ural hain bir ajan ve aynı zamanda örgütün mallarını zimmetine geçirerek servetini büyüten bir hırsız.
BBC ile yaptığı röpörtaj’da Mihraç Ural, Suriye'de şu anda faaliyette bulunan Mukaveme Suriye örgütünün, THKP-C Acilciler olmadığını, 'yeni bir direniş hareketi' olduğunu kaydediyor. Fransa, Türkiye ve Suriye İstihbarat örgütleriyle ilişkileri
Suriye istihbarat örgütü Muhaberat ile yakın ilişkiler kurduğu bilinen URAL’ın Fransız istihbaratıyla da dirsek teması olduğu düşünülüyor. Ural yaklaşık 30 yıldır Suriye’de ve dönem dönem Fransa’da yaşıyor.
URAL’ın Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı ile de ilişkisinin ortaya çıkması ve Çatlı’nın yakalandığında, "Fransa'ya ‘Acilci’ olarak iltica ettim" demesi iddiaları kuvvetlendiriyor. O dönemde Çatlı'ya Acilciler grubundan Mihraç Ural ve Kemal Bayram’ın referans olduğu da iddialar arasında.
Mihraç Ural, Fransa da kaldığı yıllarda, Esad ailesi ve Suriye istihbaratı adına İslamcı grupları takip etti ve Hasan Cabir simli bir şahsı Fransa'dan özel yollarla Suriye’ye getirip el Muhaberat'a teslim etti. Ural'ın operasyonuna Fransız istihbaratının yardım ettiği belirtiliyor.
Mihraç URAL, Suriye’nin dilediğini yapma gücüne sahip derin ismi Cemil Esad’ın sekreteri Melek Fadal’la evlendi. Cemil Esad Beşar Esad’ın amcası, Suriye eski devlet başkanı Hafız Esad’ın ise küçük kardeşiydi.
31 Aralık 1986 Lazkiye. Öcalan ve Mihrac Ural Abdullah ÖCALAN-Mihraç URAL dostluğu
Esad ailesinin Lazkiye’deki evinde Abdullah Öcalan’la tanışan Ural, Abdullah Öcalan’ı Hafız Esad’a takdim eden kişi olarak biliniyor. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’i Suriye’deki karargahında Abdullah Öcalan’la görüştürenin o olduğu iddia ediliyor. 19 yıl Abdullah Öcalan’la birlikte yaşayan URAL, onun hakkında "Apo'yla 19 yıl boyunca Suriye'de birlikte yaşadım. Aynı sofrada yedik, aynı evde yatıp kalktık. Dünyada tanıdığım en az milliyetçi olan adamdır.'' diyor. Öcalan’dan hamisine vefa: “Ben tekrar Cemil Esad ve Hafız Esad'ı saygıyla anıyorum.”
Eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’ın kardeşi Cemil Esad, Abdullah Öcalan’ın Temmuz 1979’da Suriye’ye yerleşmesinde önemli rol oynadı. Hürriyet’in haberine göre Hafız Esad’ın karakutusu sayılan ve Beşar Esad ile görüş ayrılığına düştüğü için sürgünde olan dönemin dış politikadansorumlu Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam, Cemil Esad’ın Öcalan’ı ilerde Türkiye’ye karşı kullanmak için Suriye’ye getirdiğini söylüyor.
Öcalan Suriye'deki olaylar sonrası TV'lere konuşan Beşşar Esad'ın konuşmalarından mesaj aldığını vurgulayarak avukatlarından Esad'a hitaben mektup yazılmasını istiyor ve şöyle diyor: 'Esad Ailesi Kürtlerle düşmanlık yapmak istemez. Hafız Esad'ın oğlunun da babasına layık olmasını ve Kürtlere haklarını vermesini diliyorum. Güzel bir mesaj iletin Suriye'ye. Esad'ın TV'de bir demeci çıkmış. Önemli benim için. Kürtler meselesi, bölgede müzakereyle halledilmeli demiş. Esad, Türkiye'de, İran'da Kürtlere yönelik şiddet yöntemlerine katılmıyor. Mesajından bu çıkıyor. En azından şöyle bir mektup yazın benim adıma: 'Sayın Esad Suriye'deki Kürt dostlarımızla ilgili TV'deki mesajınızı aldım. 'Bölgesel müzakereyle tayin edilmeli' fikriniz, çözüm yolunda bizim açımızdan çok önemli, teşekkür ederiz. Bu durum babanızın görüşüne de uygundur. Ben tekrar Cemil Esad ve Hafız Esad'ı saygıyla anıyorum.'
Cemil Esad Hafız Esad
LiveLeak.com - Turkish citizens are on the both sides of war in Syria
İddialara göre Esad’a PKK’nın Suriye sınırına yerleştirilmesi konusunda fikir veren de Mihraç URAL. Türkiye’ye karşı PKK kartını kullanması doğrultusunda Esad’a fikir vermesinden sonra Kamışlı gibi sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerinin PKK Suriye kolu PYD’ye bırakıldığı öğrenildi.
Mihraç Ural’ın yaralandıktan sonraki görüntüleri