Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video---girdap Sinema---vcd-dvd

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
GİRDAP SİNEMA VİDEO CD

[gvideo]6485688575065417245&ei=F_d3SuXSHqac2wLQwc3DBg&q[/gvideo]


....................................


GİRDAP FİLMİ KÜNYESİ VE OZAN GÜVEN'LE FİLM HAKKINDA BİR SÖYLEŞİ

20/3/2008




gösterim tarihi:21 Mart 2008yönetmen:Talip Karamahmutoğluoyuncular:Ozan Bilen, Ali Sürmeli, Selçuk Yöntem,
senaryo:F Klavyemüzik:Rahman Altıntür:11 Kısa Filmyapım yılı:2008ülke:Türkiyedağıtımcı:Warner Bros
trans.gif
İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur.

İki arkadaşıyla birlikte paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğa üstü olaylar; Umut’un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir.

Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir.

Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer “Siyasal Ümmetçi” bir çevre olunca; Umut’un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp “siyasallaşır” ve o artık bir “fundamentalist” olur.

Bu başkalaşım kahramanımızı; başlangıçtaki arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da (seçimi sebebiyle çatıştığı) ailesinden koparır, uzaklaştırır.

Başlangıçta ve camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu olan Umut; siyasallaştıktan sonra, kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür.
Bu ruh ve düşünce halinin Umut’u götürdüğü son; “intihar eylemcisi” olmaktır

OZAN GÜVENLE FİLM HAKKINDA BİR SÖYLEŞİ

"Girdap" düzeni sorgulatmaya geliyorBaşrol oyuncusu Ozan Bilen filmi anlattı...

20.03.2008 16:48
girdapkuccuk.jpg
1989'da çekilen 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filminin 'Barış'ı Ozan Bilen, 21 Mart'ta vizyona girecek 'Girdap' isimli filmde intihar eylemcisi oldu: Özel bir çalışma yapmadım, içimde vardı. Herkesin içinde anarşist bir taraf vardır!..


Yönetmenliğini Tunç Başaran'ın üstlendiği 'Uçurtmayı Vurmasınlar' adlı filmde canlandırdığı Barış karakteriyle hafızalara kazınan Ozan Bilen, 21 Mart'ta vizyona girecek olan yeni filmi 'Girdap' ile beyazperdeye geri dönüyor.

Bilen 'Uçurtmayı Vurmasınlar'dan sonra, 1991'de Türkan Şoray'la 'Menekşe Koyu', 1992'de 'Üç Kişilik Dünya', 1993'te Kemal Sunal'la 'Saygılar Bizden', 1995'te 'Gül ve Diken', 2002 yılında Nur Sürer'le 'Sır Çocukları' adlı sinema filminde rol aldı. Son olarak 2006 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Kader'de oynayan Bilen, 'Girdap'ta bir üniversite öğrencisiyken, bir intihar eylemcisi haline gelen Umut'u canlandırıyor. Yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu'nun üstlendiği filmde Bilen'e Eda Özerkan, Ali Sürmeli, Selçuk Yöntem, Fuat Saka ve Teoman Kumbaracıbaşı eşlik ediyor.

ANNEM 'YAPAMAZ' DEMİŞTİ

* Henüz beş yaşında, 'Uçurtmayı Vurmasınlar' da oynadınız. O yaşta bir çocuk için nasıl bir dünyaydı sinema ve şöhret?

Çok da sıradışı bir durum değildi o yaşta bir çocuk için. Yaşım ilerledikçe ve filmi izledikçe hoş bir anı olarak görüyorum. Genelde avludaki sahneleri daha net hatırlıyorum. O filmde rol almam benim için bir oyun gibiydi. Çok korktuğum, çok sevindiğim anlar olmuyordu, zaten Tunç Hoca (Tunç Başaran) çocuk psikolojisinden çok iyi anlıyordu. Ben sorumluluk sahibi ve empati yapabilen bir çocuktum. Bir çocuk biraz usluysa, temel prensipleri de güzel anlatabilirseniz, yetişkinlerden daha inandırıcı olabiliyor çünkü alacağı ödülleri veya yapılacak eleştirileri düşünmeden içinden geldiği gibi oynuyor.

* Filmde rol almanız nasıl gerçekleşmişti?

Teyzeme bir akşam yemeğine gitmiştik, filmde annemi oynayan Füsun Demirel de oradaydı. Anneme, bir çocuk oyuncu aradığını söyledi ama annem benim için "Yok yapamaz" dedi. Daha sonra benden taklit yapmamı istediler ve bunu kamraya kaydettiler. Mutfaktan oklava alıp Naim Süleymanoğlu'nun taklidini yapmışım. Kayıtları izleyen Tunç Hoca da 500 çocuğun arasından beni seçmiş.

* Bu kadar erken yaşta kamera karşısına geçmenin avantajları oluyor mu?

Avantajı oluyor tabii ki sonuçta insanlar beni 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmiyle tanıyor ve bu durum bana bir sempati getiriyor. Ama bu tür şeylere çok güvenmemek, sürekli gelişim içinde olmak lazım. Geçmişte yaptığın bir film çok da güvenilir değildir.

ÖĞRENİNCE ŞAŞIRIYORLAR

* Bugün o filmdeki küçük Barış olduğunuzu öğrenenler nasıl tepkiler veriyor?

Mümkün olduğunca deşifre etmemeye çalışıyorum ama anladıklarında sürpriz oluyor ve şaşırıyorlar.

* Füsun Demirel ve Nur Süer'le hâlâ görüşüyor musunuz?

Füsun Abla'yla nadiren de olsa görüşüyoruz, Nur Abla'yla da öyle. ÇASOD'da (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) bazen denk geliyorduk.

* Oyunculuk üzerine eğitim aldınız mı?

Evet, Pera Güzel Sanatlar Sinema Oyunculuğu bölümünde okudum. Okul döneminde Cihangir Arama Tiyatrosu'nda Özkan Schulze'ye birlikte tiyatro yaptık. Özkan Hoca benim için çok özel bir kadındır, bana çok şey öğretti.

* 'Uçurtmayı Vurmasınlar'dan sonra çeşitli filmlerde rol aldınız. 2006 yılında da Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Kader'deki Zagor rolüyle yine dikkatleri üzerinize çektiniz. Demirkubuz'la yollarınız nasıl kesişti?

Zeki Demirkubuz, 'Saygılar Bizden' adlı filmde, Zeki Ökten'in asistanlığını yapıyordu. Zaten beni 10 yaşından beri tanıyordu. Yıllar sonra beni Cihangir'de yürürken görmüş ve 'Kader' filmi için "Zagor'u buldum" demiş. Filmdeki oyunculuğumla iyi eleştiriler aldım.

* Peki 'Girdap'a geçersek, filme nasıl dahil oldunuz?

Filmin senarist Onur Aydın 'Kader'de görmüş beni ve orada oyunculuğumu beğenmiş. 'Girdap'taki 'Umut' karakteri asi ve anarşist ruhlu, Onur Aydın da beni yakıştırmış o role. Tesadüf bu ya; ben görüşmeye giderken hava biraz soğuktu, girdim bir mağazadan yelek aldım kendime. O yelek tam 'Umut'a yakışan bir yelekti. Beni seçmelerinde etkisi olmuş olabilir.

HERKESİN ANARŞİST YÖNÜ VARDIR

* 'Umut' bir üniversite öğrencisiyken, başına gelen olaylar sayesinde yolu dinle kesişiyor ve intihar eylemcisi olmaya kadar varıyor. Role nasıl hazırlandınız?

Aslında çok fazla karaktere yükleme yapacak insiyatif yoktu. Hikaye odaklı bir film 'Girdap'. Sadece en anlaşılır şekilde hikayeyi anlatmaya çalıştık. Çok kapsamlı, özel bir çalışma programı yapmadım. Çünkü zaten benim içimde olan şeyler. Yaşadığı duygular itibariyle tanıdığım biri 'Umut'. Aynı konularda değil ama benim de gel-gitli dönemlerim oldu. Herkesin içinde anarşist bir yönü vardır.

* Çekimler nasıl geçti?

Çekimler gayet iyi geçti, programımızın hep önündeydik. Hızlı ve dinamik olan genç bir ekip vardı. Oyunculukta kamera önü olduğu kadar kamera arkası da önemlidir. Sette çok iyi arkadaşlıklar kurduk. Ali sürmeli özellikle entresan bir oyuncu. Doğaçlamaları beni çok etkiledi. Talip Karamahmutoğlu ile çalışmak da çok keyifliydi. Atmosferi dengeleyen bir yönetmen. Neşeli, seti germeyen, çok rahat çalışılabilen bir yönetmen.

* Filmin konusu itibariyle tepki alacağınızı düşünüyor musunuz?

Film bir gencin hikayesi üzerinden dünyada oynanan oyunları ele alıyor. Dünyadaki bazı güçlerin kendi çıkarları için işleri kolaylaştırmaya dair ne tür oyunlar oynadıklarını gösteriyor. Çekinmiyorum hiçbir tepkiden. Bunlar doğru olduğuna inandığımız şeyler, sonuçları ne olursa olsun söylemek önemli.

GİRDAP'IN MESAJI ÇOK GÜÇLÜ

* Son yıllarda Türk Sineması'nda dini öğelerin yer aldığı korku türünde birçok yapım çekildi, 'Dabbe', 'Gen', 'Araf' gibi. Siz bunu neye bağlıyorsunuz?

Din konusu 'Takva'nın öncülüğüyle sinemamıza girdi ve arkasından korku filmleri de gelmeye başladı. Gerçi Türkiye'de korku sinemasının pek geliştiğini düşünmüyorum ama bir şey tutulunca hemen devam ediyor. Korku değil bizim filmimiz. İslam'ın mevcut imajının bu hale nasıl geldiğini ele almaya çalışıyor. Bu sebeplerden en önemlisini ele alıyor. En azından sorgulamanızı tavsiye ediyor. 'Girdap' çok güçlü mesajı olan bir film.

* Genç bir oyuncu olarak Türk Sineması'nda beğendiğiniz yönetmenler kimler?

Zeki Demirkubuz'la yine çalışmak isterim. Ayrıca Yeşim Ustaoğlu ve Reha Erdem'le de çalışmak isterim. Bu isimler idealist, kendi içlerinden geldiği gibi, hiçbir ticari kaygı taşımadan film çekiyorlar. Kendi içlerinden taşanı filme aktarıyorlar. Bir şey olmak için film yapmıyorlar da film yaptıkları için yönetmen oluyorlar. Projenin liderinin de bu görüşte olması önemli.

Filmde rol arkadaşınız Eda Özerkan'la cesur sahneleriniz var. Son günlerde basında genellikle bu sahneler yer aldı, rahatsızlık duydunuz mu? Çekimlerde zorlandınız mı?

Bir hikayeyi anlatmak için gerekli sahnelerdi onlar. Sırf spekülasyonlar olsun diye konulmuş sahneler değildi, tamamen hikayeyi anlatmak için gerekli olan sahnelerdi. İsteyen istediğini yazabilir, tabii ki rahatsız olmuyorum. Aslında bu tür sahneler erkekler için daha zor oluyor. Ben utangacım mesela. Bir kadeh şarap içtikten sonra bu sahneyi çektik. Eda çok rahattı ve beni de rahatlattı ve iyi de oldu. Birkaç tekrarla bu sahneleri çektik...

Umut girdabın içine giriyor

İstanbul Üniversitesi'ni kazanan Umut, Antalya'dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. Üç arkadaşın paylaştıkları öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğaüstü olaylar; Umut'un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir. Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer 'Siyasal Ümmetçi' bir çevre olunca; Umut'un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp 'siyasallaşır'...

Bu başkalaşım Umut'u; geçmişindeki arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da yaptığı bu seçim sebebiyle çatıştığı ailesinden koparır, uzaklaştırır. Geçmişte, camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu bir genç olan Umut; siyasallaştıktan sonra, kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür. Bu ruh ve düşünce hali Umut'u 'intihar eylemcisi' olmaya götürür...

ALINTI HABAERTÜRK İNTERNET SAYFASI
 
S Çevrimdışı

Sa'd Bin Ebi Vakkas

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Gördüğüm en kaliteden yoksun filmlerden bir tanesi.. Ayrıca ben bu filmin İslam adına bir getirisi olduğunu düşünmüyorum. Türkiye dağıtımcısı en büyük Yahudi kuruluşlarından biri olan Warner Bros. Ayrıca filmde din alimi modunda ki Fuat Saka koyu komünisttir. Bu ve daha bir çoğu.. Zaten Türkiye'de İslam adına bir film çekildiğini görmek imkansıza yakın. Taksim'de misyoner sahnesi evet komik, ama bu film yüzünden bir çok ailede çıkan muhabbetlerden haberim var, insanlar bu filmi izleyerek çocuklarına müsaade etmiyorlar birileriyle sohbetlere gitmelerine, bunlar muvahhid müslümanlar olsa dahi.. Hea yok mu böyle şerefsizler var, o ayrı. Ama çer çöp için samanlık yakılmaz..
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bende Bunu Bildiğim için Bu Konuyu..

''Doğru Bildiğimiz Yanlış Kavramlar'' Bölümüne açtım,bunun nedeni ise bu Film tamamı ile Toplum Mühendisleri tarafından Senoryalanmış Cihadi Hareketlerin Önüne Set çekmek için,yapılmıştır...

Filmde Metafizik Güçler gibi saçma Din dışı Kavramlarla İnsanların kandırılabildiği anlatılmaktadır...

Bu Yüzden Biz TC üzerinde ki İslami Arayışa geçen tüm Genç Kardeşlerimizin ''DİN ADINA ÖĞRETİLEN TÜM ÖĞRETİLERİ ÖNCELİKLE KUR'AN EKSENLİ SAHİH ANLAYIŞA GÖRE BAKMALARINI TAVSİYE EDERİM.''

Hurafe Eksenli İslam anlayışında olan İnsanlar bu gibi Saçma Ritüellerden ekilenerek tarikat ve Benzeri Din dışı Oluşumlara katılmaktadır....
 
Üst Ana Sayfa Alt