Yardım rica ediyorum. Gerçekten dayanılmaz bir noktaya doğru gidiyor endişelerim.

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Açtığım iki konu yayınlanmadiğı için endişe ettim. Adminlere bu yolla ulaşmaya çalışıyorum.
Gerçekten zor ve endişeli bir dönemden geçiyorum. Sorularıma cevap bulmam da Allah rızası için yardımcı olun.
Ya özelden ya da konuları yayınlayıp bir süre cevaplara açık bırakarak.
Endişeden, vesveseden uyuşmuş bir şekildeyim. Sitedeki benzer konuları okuyorum ama gerçekten anlayamıyorum bazı şeyleri..
Bana yardım edin lütfen. İmanım konusunda ciddi endişelerim var. Yaşamak çok zor geliyor bana.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Selamun aleykum, Allah yardımıcınız olsun, sıkıntınız nedir

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ben şirk günahı işledim. 10 sene evvel Memuriyet yemini imzaladım ve memur oldum hala memurum ve tağuta muhakeme oldum babam öldü reddi miras için başvuru yaptım mahkemeye ve duruşma gününü bekliyorum. Ayrıca icra takibi başlatılmıştı minik bir miktar borç için ben de itiraz ettim mahkemeden bu konuda hüküm vermesini istedim. Mahkeme ile ilgili olaylarda hiç aklıma gelmemişti muhakeme etmenin şirk olduğu. Oysa biliyordum. Sonradan aklım başıma geldi.
Allah şirki affetmem demiş nisa 116 da. Tövbe etsem de ortak koşmaya kapı kapalı olduğunu düşünüyorum ayete bakarak.
Ben nasıl devam edicem hayata? Mürted biri olarak mı kalıcam hep? .
Ne yapacağım ben? Allah beni affetmez ise ne yapacağım?

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Ben şirk günahı işledim. 10 sene evvel Memuriyet yemini imzaladım ve memur oldum hala memurum ve tağuta muhakeme oldum babam öldü reddi miras için başvuru yaptım mahkemeye ve duruşma gününü bekliyorum. Ayrıca icra takibi başlatılmıştı minik bir miktar borç için ben de itiraz ettim mahkemeden bu konuda hüküm vermesini istedim. Mahkeme ile ilgili olaylarda hiç aklıma gelmemişti muhakeme etmenin şirk olduğu. Oysa biliyordum. Sonradan aklım başıma geldi.
Allah şirki affetmem demiş nisa 116 da. Tövbe etsem de ortak koşmaya kapı kapalı olduğunu düşünüyorum ayete bakarak.

Şirke tevbe etmeden ahirete giden affedilmez

Tevbe edip dönerseniz Müslüman olursunuz

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Delil bulamıyorum bunla ilgili. Ayette tövbe etmeden ölen ibaresi yok. Tamamen karanlığa gömülmüş gibi hissediyorum.

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
memuriyet için yemin törenine katılıp sözle ikrar mı ettiniz, yoksa sözleşme gibi bişey mi imzaladınız?

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Sözleşme imzaladım.
Yani okudum bununla ilgili hükümleri. İhtilaflı olduğunu biliyorum.
Her ne olursa olsun Memuriyet olmasa başka bir şekilde şirk işler yaptım öyle ya da böyle. Tövbe kapısı bana kapandı mı?
Mürted için de tövbe var mı? Kalbim zihnim felç olmuş durumda. Okuyorum anlamaya çalışıyorum ama sakinleşemiyorum. Tüm rahmet kapıları ve tövbe kapıları yüzüme kapandı ise ben nasil yaşamaya devam edeyim 😔?
Ölsem ölemem korkuyorum. Kalsam kalamam yaşayamıyorum.

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Mekke müşrikleri Allah'a inanıyorlardı, şirk koşuyorlardı.Allah onların tevbesini niye kabul etti? Oradaki ayet tefsirlerde de geçtiği üzere tevbe etmeden ölenle alakalı.
Evet öyleydi. Ama onlar müşrikti ve iman ettiler. Benim durumumda ben imandan sonra kalbimi şirke açmış oldum. İkisi farklı değil mi? Nisa süresi 116 nüzul oluşunda yaşlı bir adam gelip ben büyük küçük günahlara batmış biriyim. Ama imandan sonra Allah'a ortak koşmadim. Durumum nedir demiştir. Bunun üzerine Allah 'muhakkaki Allah ortak koşmayı affetmez diğer bütün günahları ise dileğinde affeder' ayetini indirmiş.
Ben buna istinaden böyle bı düşünceye kapıldım. Sıkıntı çekiyorum. Azap çekiyorum resmen.

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Evet öyleydi. Ama onlar müşrikti ve iman ettiler. Benim durumumda ben imandan sonra kalbimi şirke açmış oldum. İkisi farklı değil mi? Nisa süresi 116 nüzul oluşunda yaşlı bir adam gelip ben büyük küçük günahlara batmış biriyim. Ama imandan sonra Allah'a ortak koşmadim. Durumum nedir demiştir. Bunun üzerine Allah 'muhakkaki Allah ortak koşmayı affetmez diğer bütün günahları ise dileğinde affeder' ayetini indirmiş.
Ben buna istinaden böyle bı düşünceye kapıldım. Sıkıntı çekiyorum. Azap çekiyorum resmen.
Ne alakası var Allah ayette onlar tevbe ederse diyor.Bu ayeti zahiriyle alıyorsun niye diğer ayete tafsilat getiriyorsun?
De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.(Zümer,53) Allah burada tüm günahları kastederek kulunu tevbeye davet ediyor.

“Onlar, Allah ile beraber başka bir ilâha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah’ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar. Kıyamet günü onun azabı kat kat artırılır ve horlanmış olarak orada ebedî kalır. Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Furkan 68-70)

Y Çevrimiçi

yalandunya1990

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ne alakası var Allah ayette onlar tevbe ederse diyor.Bu ayeti zahiriyle alıyorsun niye diğer ayete tafsilat getiriyorsun?
De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.(Zümer,53) Allah burada tüm günahları kastederek kulunu tevbeye davet ediyor.

“Onlar, Allah ile beraber başka bir ilâha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah’ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar. Kıyamet günü onun azabı kat kat artırılır ve horlanmış olarak orada ebedî kalır. Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Furkan 68-70)
Peygamberimizden örnekler var mı? Mürted birinin tövbeye davet edildiği veya tövbesinden dolayı affedildigi?
Yanlış anlamayın sadece içimi rahatlatmak istiyorum. Azap çekiyorum resmen

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Peygamberimizden örnekler var mı? Mürted birinin tövbeye davet edildiği veya tövbesinden dolayı affedildigi?
Yanlış anlamayın sadece içimi rahatlatmak istiyorum. Azap çekiyorum resmen
Var tabiki.İbn Abbas radıyallahu anh anlatıyor: "Abdullah İbnu Sa'd İbni Ebi's-Sarh Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e kâtiplik yapıyordu. Şeytan ayağını kaydırdı; adam irtidâd ederek kâfirlere sığındı. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Fetih günü, onun öldürülmesini emretti. Ancak, Hz. Osman (radıyallahu anh) onu himayesi altına aldı. Resûlullah da bu himayeyi tanıdı." [Ebu Dâvud Hudud 1, (4358); Nesâî, Tahrimu'd-Dem 15, (7, 107)]

Osman radıyallahu anh, Peygamberimize (asm), “Babam, anam sana feda olsun! Anasının oğlu Abdullah'ın seni her görüşünde senden nasıl kaçtığını bir görseydin!" der. Peygamberimiz de (asm) gülümseyerek "Onun biatını almadım mı? Kendisine eman vermedim mi?" diye sorar.

Hz. Osman, "Evet yâ Rasûlallah! Fakat, o, Müslüman olduğu zaman işlediği suçun büyüklüğünü düşünüyor da senin yüzüne bakmaktan utanıyor!" demesine karşılık, Peygamberimiz (asm):

"İslâmiyet kendinden önce işlenmiş olan kötülükleri siler!" buyurur.

Hz. Osman hemen dönüp bunu Abdullah b. Sa'd'a haber verir. (Vâkıdî, Megâzî, 2/856, 857)