Neler yeni

Yaşar Nuri Osmanlıyı Eleştiriyor , Has Bahçeler (tarihimizle Yüzleşelim)

Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
bu adam hadisleri filan da inkar ediyordu. atatürk'ü falan övüyor. atatürke dinsiz diyene dinsiz diyor. burjuva programlarında karılarla fink atıyor. Böyleleri sırf Müslümanların sinirini bozmak için varlar. şeytanın trolleri bildiğin. Sadece sinir bozuyorlar.

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
bir kere bu herifin Osmanlıyı eleştirmek gibi bir hakkı yoktur.Osmanlı tabiki eleştirilebilir fakat kendisi hadisleri inkar edip her türlü sapkın görüşü savunurken bu hareketi saçmalıktan öte birşey değildir.Osmanlıya gelince ciddi hataları ve sapmaları olsada yinede bir İslam devletiydi elinden geldiğince ümmeti korudu.En büyük sapması, tasavvuf denilen İslam inancını sulandıran şirk,bidat,hurafe yolu idi.Ama ben hüsni zanda bulunuyorum ve Osmanlının genelinin en azından büyük şirk'e varacak kadar sapmadığını düşünmekteyim.Şirke sapmış olan gulat-ı sufileri hariç Osmanlı'dan kimseyi tekfir etmiyorum.Onlar geçmiş bir topluluk idi geçmişte kaldı herşey.Biz onların yanlışlarını tekrarlamamalıyız.Güzel yönlerini alırız yanlışları bırakırız terkederiz.Olay bu.Allah'ın laneti yaşar nuri gibi belamların üzerine olsun Amin.

S.Hamza Çevrimdışı

S.Hamza

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tasavvuf, İslam'dan Bir Cüzdür Tasavvufu Tümü İle İnkar Etmek Akılsızlık Ve İlimsizlikten Başka Birşey Değil. Yaşar nuri'ye Gelince Dinsiz ve Tağut Atatürk'ün Rehberliğini Üstlenen Bu Adamın Osmanlı Hakkında ki Söylemleri Tamami ile Asılsız Olmakla Beraber Karalamakdan Başka Hiçbirşey Değildir. Bazı Görüşlerinden Ötürü Desteklemek Büyük Bir İroni Olur. Osmanlı Devleti Zaman'ındaki Tasavvuf ile Bu Zamanda ki Tasavvuf Arasında Ciddi Bir Fark Vardır. Osmanlı Hilafet'inin Öncüleri Tasavvuf Önderleri Olmakla Beraber Cihad'a Teşvik Eden Ve Cihad İçin Mücahidler Yetiştiren Yine Tasavvuf Önderleriydi Osmanlı'nın Liderleride Tasavvuf Önderlerinin Eğitiminden ve İlminden Geçmiştir. Tasavvuf Ehli'nin Geçmişde İslam Dünyasını Bir Arada Tutmak İçin Ne Kadar Çaba Sarfettiği Bİlinmektedir. Bu Zamanda ki Tarikat'ların Islah'a İhtiyacları Vardır. Fakat bu Zamanda ki Hatalardan Yola Çıkarak tasavvufu tümü ile inkar etmek baştada belirttiğim gibi akıl tutarsızlığı ve ilimsizliktir.

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
konuştuğun laflara dikkat et akılsızlık ve ilimsizlik ifadesini sana iade ediyorum(bunlar senin vasıflarındır).Ve tasavvuf İslamdan bir cüz değildir.Olmasa da olur.Üstelik İslam inancını sulandırıyor birde.

A Çevrimdışı

azzam

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleyküm
tasavvuf ve islam hiç yanyana gelmemesi gerekir...
Başımıza ne geldiyse tasavvufun insanları uyutmasındandır diye düşünüyorum. Ha tasavvuf ha afyon.

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Tasavvuf, İslam'dan Bir Cüzdür Tasavvufu Tümü İle İnkar Etmek Akılsızlık Ve İlimsizlikten Başka Birşey Değil. Yaşar nuri'ye Gelince Dinsiz ve Tağut Atatürk'ün Rehberliğini Üstlenen Bu Adamın Osmanlı Hakkında ki Söylemleri Tamami ile Asılsız Olmakla Beraber Karalamakdan Başka Hiçbirşey Değildir. Bazı Görüşlerinden Ötürü Desteklemek Büyük Bir İroni Olur. Osmanlı Devleti Zaman'ındaki Tasavvuf ile Bu Zamanda ki Tasavvuf Arasında Ciddi Bir Fark Vardır. Osmanlı Hilafet'inin Öncüleri Tasavvuf Önderleri Olmakla Beraber Cihad'a Teşvik Eden Ve Cihad İçin Mücahidler Yetiştiren Yine Tasavvuf Önderleriydi Osmanlı'nın Liderleride Tasavvuf Önderlerinin Eğitiminden ve İlminden Geçmiştir. Tasavvuf Ehli'nin Geçmişde İslam Dünyasını Bir Arada Tutmak İçin Ne Kadar Çaba Sarfettiği Bİlinmektedir. Bu Zamanda ki Tarikat'ların Islah'a İhtiyacları Vardır. Fakat bu Zamanda ki Hatalardan Yola Çıkarak tasavvufu tümü ile inkar etmek baştada belirttiğim gibi akıl tutarsızlığı ve ilimsizliktir.
hamza kardeşim doğru söylemiştir,tasavvufun istedikleri zühd,nefis terbiyesi vs bunları islamda emreder,ama buna tasavvuf isminin takılması yanlıştır bunlara islam diyebiliriz ama buna tasavvuf ismi takılmış diye reddetmemiz gerekmez,hamza kardeşe sert çıkanlara diyorum ki şimdiki tasavvuf anlayışı ile(şirkler,hurafeler) selefteki tasavvuf farklı idi mesela abdullah ibni mubarek sufi diye geçer,abdulkadir geylani,fudayl bin ıyad bunlarda kitaplarda sufi diye geçer ,hamza kardeşi net ortamında tanıyan tanır kendisi mücahiddir,tasavvuf hakkında söylediklerini günümüz sapkın sufilerene(onların tağutlarla işbirliği yaptığınıda bilir) söylemediği malumdur...

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
kim kime sert çıkıyor konuyla ilgili ilk mesajına bak bana akılsız diyerek başlıyor yazmaya ben mi sert çıkıyorum.Hayret şey.Burada taraf tutuculuk yapmayın.Akılsız diyerek söze başlarsa bende haddini bildiririm.İnsan gibi düşüncesini söylesin o vakit.

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
selamun aleyküm
tasavvuf ve islam hiç yanyana gelmemesi gerekir...
Başımıza ne geldiyse tasavvufun insanları uyutmasındandır diye düşünüyorum. Ha tasavvuf ha afyon.

aleyküm selam,anlamıyorlar işte.Üstelik düşüncelerini söylerken hakaret ederek başlıyor konuşmaya sonrada sert çıkıyormuşum bak hele.

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
kim kime sert çıkıyor konuyla ilgili ilk mesajına bak bana akılsız diyerek başlıyor yazmaya ben mi sert çıkıyorum.Hayret şey.Burada taraf tutuculuk yapmayın.Akılsız diyerek söze başlarsa bende haddini bildiririm.İnsan gibi düşüncesini söylesin o vakit.
kardeşim seni kızdırdıysam kusura bakma hamza kardeşin sana akılsız dediğini sanmıyorum ,hakkını helal et, ama unutmaki tasavvufun tammaını inkar etmekle bir yere varazsın...

zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
Kişiler bir kelime veya bir cümle hakkında tartışırken, iki tarfta konuşmaya tartıştığı şeyin içini neyle doldurduğunu anlatarak başlarsa sonuca daha güzel varabilirler. Tartışma fıkhı diye birşey var yanılmıyorsam. Ama öncelikle hakaret kelimelerinden arınmak lazım. Burdaki herkes müslümandır ve hiç bir müslüman en küçük bir hakareti hak etmiyor.Bu cahiliyye adetlerinden dir

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum we Rahmetullahi
Müslümanlar birbirlerine karşı merhametlidirler lütfen merhametli olalım, bizim iki ölçümüz var birisi kur'an diğeri sünnettir, tasavvuf ya da bunun ismi her neyse bölünmenin, parçalanmanın, isim takmanın hiç mi hiç lüzumu yok, yoksa her bir grup kendininkiyle övünmeye başlar bu şeytanın hoşuna gider. ey iman eden kardeşlerim hepimiz inşeallah mü'miniz şiddetimiz kafirlere karşı olsun, birbirimizi kırmayalım

H Çevrimdışı

Horasani

اعيدوا إلى الحق سلطانه
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullah. .... bence de tasavvufun tamamını inkar etmek ve ilimsizlik üzerine düşünülmeli .

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
bu arada zühd,nefis terbiyesi,günahlardan kaçınma gibi güzel şeyler ve İslama uygun olan şeyleri reddetmedim.Ama tasavvuf deyince bunlar kastedilmiyor vahdeti vücud,hulül,rabıta,türbecilik ve tevessül'ün şirk olan kısmı,teberrük'ün şirk olanı,dua ederken ki hatalı davranışlar,bidat zikir çeşitleri,uydurma hikayeler,uçma,zıplama,kaçma :) gibi şeyler akla gelir.Ayrıca tasavvuf ismi bile bidattır.Sanki İslama alternatif gibi kullanılmaktadır o sebeple.

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
.Ayrıca tasavvuf ismi bile bidattır.

Sofistler
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sofistler, MÖ 5. yüzyılda para karşılığında felsefe öğreten gezgin felsefecilerdir. Özellikle Atina’da çağın önde gelen bilgeleri var olan değerleri (kritias) eleştirmişlerdir. Göreceli ve kuşkucu düşüncenin köklerini atmışlar ve geliştirici olmuşlardır.

Genel Bilgi
Etimoloji bakımından ‘sofist’ kelimesi Yunanca sophos (bilge, becerikli, zeki) sözcüğünden türetilen sophistes’ten gelir, öğrenmeyi ve öğretmeyi meslek edinen kişileri belirtmek için kullanılır.Dönemin sosyal değişimleri ve siyasal gelişimleri (5.yy Atina Demokrasisi) sofistlerin etkili olmalarına yol açmıştır. Çünkü sofizmin doğuş nedenleri arasında Atina demokrasisinin tamamen yeni türden bir eğitime, pedagojiye duyduğu pratik gereksinim gerçek belirleyici bir nedendir. Bir anlamda ‘Yunan Aydınlanması’ olarak adlandırılacak gelişmenin yaratıcılarıdır.

İlk sofistlerin toplumda büyük bir saygınlığı olmasına rağmen felsefe tarihinde ‘sofist’ denildiğinde akla olumsuz bir anlam gelir. Bu anlam başta dönemin en önemli filozofu olan Platon’un, Sokrates’in ve Aristoteles’in sofistlere karşı yürüttüğü mücadeleden ileri gelmektedir. Sofistler sürekli bu düşünürler tarafından eleştirilmiş ve küçük görülmüşlerdir. Bir de para karşılığı ders vermeleri o dönemde yadırganmıştır. Bununla birlikte felsefe tarihi içinde erdemin öğretilir olup olmadığı gibi çok önemli soruların sorulmasında ya da yeni yaklaşımlar geliştirilmesinde sofistler her dönem önemli etkilere yol açmışlardır.
Ayrıca vahdeti vücudda vahdeti şühudda filozofi de bulunur .

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
bu arada zühd,nefis terbiyesi,günahlardan kaçınma gibi güzel şeyler ve İslama uygun olan şeyleri reddetmedim.Ama tasavvuf deyince bunlar kastedilmiyor vahdeti vücud,hulül,rabıta,türbecilik ve tevessül'ün şirk olan kısmı,teberrük'ün şirk olanı,dua ederken ki hatalı davranışlar,bidat zikir çeşitleri,uydurma hikayeler,uçma,zıplama,kaçma :) gibi şeyler akla gelir.Ayrıca tasavvuf ismi bile bidattır.Sanki İslama alternatif gibi kullanılmaktadır o sebeple.
kardeşim dediklerine katılıyorum ,yalnız bir şeyi anlıyamadım ,tevessülün şirk olan kısmı demişsin(bildiğim kadar ile tevessülde şirk olan kısmı yok istiğase de var ,tevessülde bid at olan kısmı var..)

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Sofistler
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sofistler, MÖ 5. yüzyılda para karşılığında felsefe öğreten gezgin felsefecilerdir. Özellikle Atina’da çağın önde gelen bilgeleri var olan değerleri (kritias) eleştirmişlerdir. Göreceli ve kuşkucu düşüncenin köklerini atmışlar ve geliştirici olmuşlardır.

Genel Bilgi
Etimoloji bakımından ‘sofist’ kelimesi Yunanca sophos (bilge, becerikli, zeki) sözcüğünden türetilen sophistes’ten gelir, öğrenmeyi ve öğretmeyi meslek edinen kişileri belirtmek için kullanılır.Dönemin sosyal değişimleri ve siyasal gelişimleri (5.yy Atina Demokrasisi) sofistlerin etkili olmalarına yol açmıştır. Çünkü sofizmin doğuş nedenleri arasında Atina demokrasisinin tamamen yeni türden bir eğitime, pedagojiye duyduğu pratik gereksinim gerçek belirleyici bir nedendir. Bir anlamda ‘Yunan Aydınlanması’ olarak adlandırılacak gelişmenin yaratıcılarıdır.

İlk sofistlerin toplumda büyük bir saygınlığı olmasına rağmen felsefe tarihinde ‘sofist’ denildiğinde akla olumsuz bir anlam gelir. Bu anlam başta dönemin en önemli filozofu olan Platon’un, Sokrates’in ve Aristoteles’in sofistlere karşı yürüttüğü mücadeleden ileri gelmektedir. Sofistler sürekli bu düşünürler tarafından eleştirilmiş ve küçük görülmüşlerdir. Bir de para karşılığı ders vermeleri o dönemde yadırganmıştır. Bununla birlikte felsefe tarihi içinde erdemin öğretilir olup olmadığı gibi çok önemli soruların sorulmasında ya da yeni yaklaşımlar geliştirilmesinde sofistler her dönem önemli etkilere yol açmışlardır.
Ayrıca vahdeti vücudda vahdeti şühudda filozofi de bulunur .
akhi bildiğim kadarı ile sofistler ile bizim sofilerin bir alakası yok ...felsefe dersinde sofistler kavramıgeçmişte bende ilk defe duyduğum için bizim sofiler mi demiştim ,değilmiş sonradan öğrendim:D

Hilafet Sancağı

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
türbelerde yatan zatı Allah'tan birşey isterken vesile edersen bu şirktir.Kabirperestlik(bu eylemi kınamak için diyorum bunu) budur.Ama büyük şirk midir küçük mü net bilmiyorum.Ama şirk olduğunu anlamak zor değildir.Allah'tan birşey isterken bir ölüyü vesile edinmek olacak iş değildir!tevhide aykırı bir eylemdir bu.