Haber Yemen El-Kaidesi lideri Saad bin Atıf el-Evlaki'nin 9 Maddelik Çağrısı

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Gs3qNJaWcAATI4y.jpeg
Yemen El-Kaidesi lideri Saad bin Atıf el-Evlaki, yeni bir videoda yayınladı ve 9 maddelik çağrıda bulundu. Bu maddeler:
1- Sivil İtaatsizlik ve Altyapı Hedefleri (Mısır-Ürdün):
Bölge halklarına, özellikle Mısır ve Ürdün'de, sivil itaatsizlik eylemleri düzenlemeleri ve devlet büyüklerinin ikametgahlarına, devlet dairelerine giden ana yolları keserek lojistiği sekteye uğratmaları çağrısı yapılıyor.
2- Ekonomik Sabotaj (Körfez Ülkeleri):
Körfez ülkelerinde petrol, maden, bankacılık ve diğer kritik kamu sektörlerinde çalışan Müslümanlara, toplu grevler yoluyla ekonomik faaliyetleri durdurma talimatı veriliyor.
3- Silahlanma ve Seferberlik (Aşiretler):
Körfez, Irak ve Suriye'deki aşiret liderleri ve üyeleri, her türlü silahı edinmeye, teçhizatlanmaya ve "kaçınılmaz gün" olarak adlandırılan bir çatışmaya hazırlanmaya teşvik ediliyor.
4- Gençliğin Radikalleştirilmesi (Alimler ve Vaizler):
Dini otoritelere, özellikle gençleri cihad saflarına katılmaları için motive etme ve hazırlık kamplarına yönlendirme görevi yükleniyor.
5- Cihadın Finansmanı (Zenginler):
Varlıklı Müslümanlardan, "hazırlık ve cihat meydanları" için mali kaynak sağlamaları, bu konuda "korkusuz ve tereddütsüz" olmaları isteniyor.
6- El Kaide'ye Katılım (Gençler):
Gençlerin, özellikle El Kaide saflarına katılarak askeri eğitim alması ve psikolojik, bedensel ve bilgi açısından savaşa hazırlanması gerektiği vurgulanıyor. Bu katılımın önceden koordinasyonla ve "yetkili merciiden" izin alınması belirtiliyor.
7- Bölgesel Çatışma (Arab Yarımadası ve Yemen):
Arab Yarımadası ve Yemen'deki Müslümanlara, ABD güçleri ve müttefikleriyle savaşmaya hazırlanmaları, Ensar el-Şeria gibi gruplara aktif destek vermeleri çağrısı yapılıyor.
8- Suikast Çağrısı (Yöneticilere Yakın Olanlar):
"Murted" olarak nitelendirilen ve Gazze'ye karşı savaşı desteklediği iddia edilen Mısır, Ürdün ve Arab Yarımadası yöneticilerine yakın kişilere, bu liderlere suikast düzenlemeleri çağrısı yapılıyor.
9- Amerika ve Avrupa'da yaşayan Müslümanlara, bulundukları ülkelerde Amerikalıları ve Avrupalıları öldürmeleri, hükümet binalarını, stratejik şirketleri (Microsoft, Elon Musk'ın şirketleri), ekonomik hedefleri ve askeri tesisleri hedef almaları talimatı veriliyor.

End. Müh. Abdurrahman Çevrimdışı

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
Bana göre yanlış bir hamle israil ve bölge hükümetleri üzerindeki baskıyı azaltıp müslümanlar üzerindekiyi baskıyı arttıracaktır israile eylemlerinde meşru mudaafa meşrutiyeti kazandırabilir tamamı ile israilin ve bölge hükümetlerinin manipülasyon aracına dönüşme riski yüksek .

S Çevrimdışı

simurg

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bana göre yanlış bir hamle israil ve bölge hükümetleri üzerindeki baskıyı azaltıp müslümanlar üzerindekiyi baskıyı arttıracaktır israile eylemlerinde meşru mudaafa meşrutiyeti kazandırabilir tamamı ile israilin ve bölge hükümetlerinin manipülasyon aracına dönüşme riski yüksek .
Yani israil'e bir yaptırım ya da müdahale olmasi için kendi hukumetlerimize baskı yapmayalım mi

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
İzlenmesi gereken politika : Emperyalist savaş derhal sonlandırılmalı
Temel Politika Prensibi : İslam, saldırgan savaşları (fitne) reddeder (Bakara 2:190), ancak adaleti sağlamak veya zulmü engellemek için meşru müdafaa hakkı tanır. Barış antlaşmaları teşvik edilir (Enfal 8:61)
Uygulama Şekli ve Mücadele Yöntemi : Burada izlenmesi gereken yol bunun için bölge hükümetlerinin Emperyalizmin kölesi olduğu ve bölgede emperyalist sömürge aracı haline geldiği gerçeği açıkça vurgulanmalı idi Muslümanların haklarını savunma konusunda kararlı olunduğunun vurgulanması gerekir ise her türlü askeri muhadahaleden kaçınılmayacağı vurgulanabilir di .

devam .

Yani israil'e bir yaptırım ya da müdahale olmasi için kendi hukumetlerimize baskı yapmayalım mi
Mevcut hükümetler zaten israile destek veriyor kimse hamasın kazanmasını istemez Hamasın kazanımı ve israilin kaybı mevcut tüm hükümetlerin kaybetbesi anlamına gelir hiçbir baskı ve eylem kendi varlıkları için tehdit olarak gördükleri hamasın kazanmasını sağlamaya yardım etmelerini sağlamaz her halükarda hepsi hamasın yenilmesini istiyor .

Abdulmuizz Fida

Admin
İzlenmesi gereken politika : Emperyalist savaş derhal sonlandırılmalı
Temel Politika Prensibi : İslam, saldırgan savaşları (fitne) reddeder (Bakara 2:190), ancak adaleti sağlamak veya zulmü engellemek için meşru müdafaa hakkı tanır. Barış antlaşmaları teşvik edilir (Enfal 8:61)
Uygulama Şekli ve Mücadele Yöntemi : Burada izlenmesi gereken yol bunun için bölge hükümetlerinin Emperyalizmin kölesi olduğu ve bölgede emperyalist sömürge aracı haline geldiği gerçeği açıkça vurgulanmalı idi Muslümanların haklarını savunma konusunda kararlı olunduğunun vurgulanması gerekir ise her türlü askeri muhadahaleden kaçınılmayacağı vurgulanabilir di .

devam .

Mevcut hükümetler zaten israile destek veriyor kimse hamasın kazanmasını istemez Hamasın kazanımı ve israilin kaybı mevcut tüm hükümetlerin kaybetbesi anlamına gelir hiçbir baskı ve eylem kendi varlıkları için tehdit olarak gördükleri hamasın kazanmasını sağlamaya yardım etmelerini sağlamaz her halükarda hepsi hamasın yenilmesini istiyor .
Kardeşim sen fetih cihadı düzenlemiyorsun, dünya mustekbirleri İslam beldelerini işgal ediyor, mustevliler muslumanlara tecavuz ediyor, sömürüyor. Kendini savunan, muslumanları savunanlara fitne çıkarıyorlar diyorsun Allahtan kork Hangi küfür beldesi müslümanların işgalinde sanıyorsun?

S Çevrimdışı

simurg

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hamas'ın yenilmesini istemek kısmını aklıma kabul ettiremedim yani aklıma girmiyor bir türlü. O zaman Filistin devletini tanıma adımları neden atılıyor. Sessiz sedasız izlesinler hükümetler. Bu yaklaşım biraz imandan çok çıkar üzerine olan bir yaklaşım ancak iman da çıkar da , nereden bakarsan bak Hamas, el kaide nerede küfür karşısında bir müslüman ehli kıble duruyorsa desteklenmelidir. İman da insaniyet de bunu gerektirir.

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
Hamas'ın yenilmesini istemek kısmını aklıma kabul ettiremedim yani aklıma girmiyor bir türlü. O zaman Filistin devletini tanıma adımları neden atılıyor. Sessiz sedasız izlesinler hükümetler. Bu yaklaşım biraz imandan çok çıkar üzerine olan bir yaklaşım ancak iman da çıkar da , nereden bakarsan bak Hamas, el kaide nerede küfür karşısında bir müslüman ehli kıble duruyorsa desteklenmelidir. İman da insaniyet de bunu gerektirir.
Laik filistin devleti için hamasın yokedilmesi gerektiğini biliyorlar Mevcut hukumetler ve devletlerin tamamı hamasın islami duruşuna karşılar hamasın kazanması demek islami kesimlerin tamamında yüksek bir moral ve motivasyona sebeb olacaktır ve bu mevcut yönetimlerin yapısal olarak sorgulanmasını sağlayacaktır .

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşim sen fetih cihadı düzenlemiyorsun, dünya mustekbirleri İslam beldelerini işgal ediyor, mustevliler muslumanlara tecavuz ediyor, sömürüyor. Kendini savunan, muslumanları savunanlara fitne çıkarıyorlar diyorsun Allahtan kork Hangi küfür beldesi müslümanların işgalinde sanıyorsun?
SubhanAllah ben onları kardeşim sayarım onlara fitne çıkarıyorsun demem söz konusu değil ancak böyle bir açıklamanın zamanı olmadığını duşunüyorum sadece şuanda mevcut yönetimlere karşı halk baskısı hat safhada iken özellikle hicaz bölgesinde yönetime karşı homurdanmalar başlamış iken daha dikkatli ve teşvik edici açıklamalar yapılması gerekiyordu diye düşünüyorum mesela Prens salmana karşı olan yapıları teşvik edici açıklamalar gerekiyor . Şimdi bu açıklamayı bir argüman olarak kullanıp Muslumanlara saldıracaklar ve kendi kamuoylarında bunu bahane olarak gösterecekler . yemen ile arap yarım adasında ki kardeşler ayrı herkes kendi bölge ve sorumluluk alanı ile alakalı yorumda bulunmalı .

Abdulmuizz Fida

Admin
SubhanAllah ben onları kardeşim sayarım onlara fitne çıkarıyorsun demem söz konusu değil ancak böyle bir açıklamanın zamanı olmadığını duşunüyorum sadece şuanda mevcut yönetimlere karşı halk baskısı hat safhada iken özellikle hicaz bölgesinde yönetime karşı homurdanmalar başlamış iken daha dikkatli ve teşvik edici açıklamalar yapılması gerekiyordu diye düşünüyorum mesela Prens salmana karşı olan yapıları teşvik edici açıklamalar gerekiyor . Şimdi bu açıklamayı bir argüman olarak kullanıp Muslumanlara saldıracaklar ve kendi kamuoylarında bunu bahane olarak gösterecekler . yemen ile arap yarım adasında ki kardeşler ayrı herkes kendi bölge ve sorumluluk alanı ile alakalı yorumda bulunmalı .
Buradan sıcak alanın bizzat içerisinde olan, hatta emirlerini ve kararlarını kendimizce gaybı endişeler görerek "yanlış yapıyorlar " demek , kendi yanlışımızı görmemektendir. Yemen kâidesi 10 seneyi aşkındır biilfiil şiilerle de onların destekçileri olan mevcut yönetim ve tağutlarla mucadele etmekte iken, sıkıntıların, darbelerin en alâsını yaşarken nasıl ve ne zaman açıklamada bulunacaklarını istişare ederek yapmasını da bilirler. Mucâhidlerin aldığı kararların arkasında durmak, savunmak Senin dediklerini (nasihat) de yapmaya engel değil.

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
Buradan sıcak alanın bizzat içerisinde olan, hatta emirlerini ve kararlarını kendimizce gaybı endişeler görerek "yanlış yapıyorlar " demek , kendi yanlışımızı görmemektendir. Yemen kâidesi 10 seneyi aşkındır biilfiil şiilerle de onların destekçileri olan mevcut yönetim ve tağutlarla mucadele etmekte iken, sıkıntıların, darbelerin en alâsını yaşarken nasıl ve ne zaman açıklamada bulunacaklarını istişare ederek yapmasını da bilirler. Mucâhidlerin aldığı kararların arkasında durmak, savunmak Senin dediklerini (nasihat) de yapmaya engel değil.
SubhanAllah olabilir belki ben hikmetini anlamadiğim için olabilir ama oradaki kardeşlerin mucadelesini ve emeklerini kuçumseyenlerden değilim elhamdülillah şayet hata yapmış olabilirim eğer öyle Allah subhanehü ve teala sığınırım Allah subhanehü ve teala hepimizin hidayetini arttırsın ve bizlere merhamet etsin InshaAllah