Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

YGS'de başörtüsü zulmü!

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
132132.jpg

Başındaki peruğun çıkartılarak yere atıldığını belirten Köse, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Peruğu çıkartmakla suçlanan okul sorumlusu ise iddiaları reddetti.

Tarafları tartışmanın eşiğine getiren uygulama Bostancı'daki Leman Kaya İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Ümit Köse, sınava girmek için geldiği okulda başı kapalı olduğu için içeri alınmadı. Görevlilerin perukla sınava girebileceğini belirtmesi üzerine yanında getirdiği peruğu takarak sınava girmek isteyen Ümit Köse'nin karşısına okul sorumlusu Doç. Dr. Barbaros Okan çıktı. Kendisini sınava alamayacağını söyleyen Barbaros Okan ile Ümit Köse'nin arasında tartışma çıktı.

İddialara göre Okan, Ümit Köse'nin başındaki peruğu alarak yere attı. Yaşadığı olay karşısında şoka giren Köse, yanındakiler tarafından okul bahçesine çıkartıldı. Tartışmaların büyümesi üzerine okul bahçesinden de çıkartılan Köse, gözyaşlarına boğuldu.

Olayın duyulmasından sonra harekete geçen Eğitim Bir Sendikası ve Memur Sen, yaşananlara sert tepki gösterdi. Okul önünde yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarını tutamayan Ümit Köse, herkesin içinde başındaki peruğun çıkartılarak rencide edildiğini söyledi. Köse, "Emeklerim boşa gitti. Herkesin içinde başımdaki peruk çıkartılarak rencide edildim. Hangi hakla bana bunu yapabilir. Bir yıl boyunca bütün çabalarım yok oldu. Haklarım elimden alındı." diye konuştu.

Suçlanan isim Barbaros Okan ise, görevinin gereğini yaptığını, peruğu çıkartıp atmasının söz konusu olmadığını söyledi. Barbaros Okan, "Uzatmanın anlamı yok. Bir arkadaş geldi, başörtülüydü. Başörtüsü ile sınava giremeyeceğini söyledim. Başı açık olarak sınava girebileceğini söyledim. Sonra münakaşa ettiler. Sınav binasına bir yakınıyla birlikte girmişti. Halbuki onun girmemesi lazımdı. Onu çıkarttım ben. Ondan sonra peruğunu takmış, girmiş. 'Olmuş mu?' dedi bana. Ben de kontrol ettim. Baktım, peruk. Peruğu hafif çıkınca bıraktım. 'Peruk' dedim. 'Kabul etmiyorum' dedim. O arada bağıra çağıra çıktı gitti. Sonra da zabıt tutuldu. Kendilerinin haklarıdır gidip şikayette bulunabilirler. Onlar da gittiler şikayet etmeye. Hukuki işlem başladı. Bundan sonra tartışılacak hiçbir şey yok." açıklamasını yaptı.

samanyolu haber

selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
peruğun başörtüsü yerine kullanılması zaten mantıksız,yanlış,gereksiz...bi de kabul görmüyceğini bile bile gidip oralarda rezil olmanın,aşağılanmanın anlamı yok bana göre...tıpkı başörtüsü eylemlerine katılıp da polis tarafından yerde sürüklenen kızlar gibi...sürüklendikleriyle kaldılar...

A Çevrimdışı

Askalani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şimdi bu kıza "iyi olmuş diyecem" olmayacak
hata üstüne hata yapıyor.
perukla girmek istemesi ayrı bir dert, tv ye röportajı perukla vermesi hele apayrı bi dert...
ooff offf...

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Muvahhid bir kardeşimin bu konuda bir sözü vardı.

Tağut kapıdan kovuyor, bu kızlar bacadan giriyorlar.

Allah hepimize hidayet versin. Amin.

Mikdad Çevrimdışı

Mikdad

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Esma binti Ebu Bekir (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
“Başkasının saçından kendi başına saç takan, böyle bir saçı takmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin” buyurdu.
Buhari, Müslim

Ö Çevrimdışı

Ömer Hattab

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Örtüsünün tam da Allah'ın istediği gibi olmadığını bildiğini ancak en azından yapamasa da 'Kitapta yazana' gönülden iman edip, oradaki şeklin doğru olduğunu kabul ettiğini söylüyor.

Başörtüsü mağduriyeti yaşayan kızlar gerçekten bunalımda.

Başını açan da açmayıp eve kapanan da, evlenemeyen de.

Bir kısmı büyük ruhi çalkantılar yaşayarak peruk takma yoluna gidiyor. Ahmed Şahin, nereden buluyorsa 'sentetik' peruğa fetva veriyor.

Ama Hayrettin Karaman bu fetvaya karşı çıkıyor.

Bu arada klasik ehli sünnet inanışına göre peruk 'kebair' (büyük) günahtan sayılıyor.

Peruk ciddi bir gösterge.

50 yıldır perukçuluk yapan Mustafa Akdağ, geçenlerde Aksiyon'a yaptığı açıklamada 28 Şubat'tan sonra bu işin bir sektör haline geldiğini söylüyordu. Ancak o dönemde peruk takanlarla şimdikiler arasında çok fark oluşmuş:

"10 yıl öncesine dönersek, başörtülüler Cleopatra tarzı modeller tercih ediyordu. Yani kâküllü, küt ve siyah. Buraya gelip kendini kötü hissedenler, ağlayanlar bile vardı. Bu sert yapı biraz yumuşadı. Çünkü artık daha estetik peruk alıyorlar. Röfleli, kızıl, sarı bile takanlar var!"

Başörtülü/peruklu hanımlardaki bu 'rahatlama' iyi bir sürece mi, yoksa bir çözülüşe mi işaret ediyor. Üzülmek mi, sevinmek mi lazım.

Toplumda örtülü ya da örtüsüz olmanın hiçbir problem oluşturmadığını yazmaya gerek var mı?

alıntıdır.
Yazı açıklıyor durumu. Allah ıslah etsin kardeşlerimizi.

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
hmmm :) benim eski üniversitemde vardı böyle kızıl bir perukk takan eski akp mi refah mı milletvekili kızı...yani kafada örtü var...aşağısı anlatmaya değmezdi...neyse kardeşlerim sizlere ve hepimize grup nasihatten başörtüsü şarkısını armağan ediyorum

laylay Çevrimdışı

laylay

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Üst Ana Sayfa Alt