Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Zevahiri: " Seçimleri Ve Cumhurbaşkanını Reddediyorum "

C Çevrimdışı

cuheymann

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
El Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin kardeşi Muhammed ez-Zevahiri katıldığı televizyon programında İslam'a aykırı bulduğu demokratik seçimleri ve mevcut Mısır cumhurbaşkanını reddettiğini belirtti.

Muhammad Al-Zawahiri, Brother of Al-Qaeda Leader: I Don't Recognize the Elections or President Morsi - YouTube

El Kaide lideri Eymen ez-Zevahiri'nin, Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından geçtiğimiz sene Mısır'ın Akreb cezaevinden tahliye olan ve halen Mısır'da faaliyet gösteren kardeşi Muhammed ez-Zevahiri, çeşitli televizyon kanallarında katıldığı programlarda Cihad
hareketlerinin fikirlerini anlatmayı sürdürüyor.

Mısır'da yayın yapan CBC kanalında bir televizyon programına konuk olan ez-Zevahiri, Mısır'ın iç politikasına, kendilerinin İslam hukukunun hakim olması isteklerine değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

El Kaide veya herhangi bir organizasyonla örgütsel bir ilişkisi olmadığını belirten Muhammed ez-Zevahiri, bu hareketlerle fikir birliği içerisinde olduğunu, aralarında ortak paydanın İslam olduğunu, El Kaide'nin Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat akidesinde olduğunu vurguladı.
Allah'ın Tevhidi, haccı, namazı Müslümanlara emrettiği gibi, onlara cihadı ve İslam şeriatını tatbiki de emrettiğini hatırlatan Zevahiri, İslam dininin hayata tatbik edilmesini istediklerini bildirdi.

İsrail devletine karşı savaşmanın tüm Müslümanların üzerine dini bir zorunluluk olduğunu belirten Zevahiri, mevcut Mısır hükümetinin de bu savaşta yer alması gerektiğini söyledi.

Sunucunun, Zevahiri'nin demokrasiyi, Mısır seçimlerini ve İslam hukuku dışındaki hukuk sistemlerini reddeden görüşlerini eleştiren sözleri üzerine Zevahiri kendisinin İslam'a uyan herşeyi kabul edeceğini, tüm Müslümanların İslam hukuku dışındaki hukuk sistemlerini, demokratik seçimleri reddetmesi gerektiğini, bunun aksine dini bir delil bulunamayacağını belirtti.

Sunucunun Zevahiri'ye seçimleri ve cumhurbaşkanını kabul edip etmediğine dair sorusunu ise Zevahiri: "Kesinlikle seçimleri reddediyorum, eski cumhurbaşkanını kabul reddettiğim gibi yenisini de reddediyorum, ben İslam şeriatının hakim olmasını istiyorum." dedi.

PressMedya

Üst Ana Sayfa Alt