Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Balıklı Göldeki Balıkları Yiyenler Gerçekten Felç mi Oluyor?

A Çevrimdışı

Abu Omar

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
sa ben bide urfaki balıklıgöldeki balıklar hakkında soru soracam

o balıkları yiyenler felc oluyormus yenmezmiş diyorlarmış

bu doğrumudur ve yenmezse neden yenmez ben çok merak ettim delilli cvap verseniz güzel olur SA.........
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
aleykum selam kardes bu bir hurafedir. Insanlarin bazi seyleri kutsallastirmasidir.

O baliklari yiyenler felc olmaz ama zehirlenebilirler Allahu alem, cunku her balik onlarca yasinda kart (gart) oldugundan bir zehirlenme vakasi olabilir :) )) cünkü insanlar kutsallastirdigindan kimse yemeye yemeye..........
 
A Çevrimdışı

asrinsirri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Evet, adamlar balıklı göle para falan atıyorlar... kesin dilekte tutuyorlardır ki, tutuyorlardır eminim... Allah c.c hidayet etsin...
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Üstad güzeldi :cemaat
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
geçen yıl 1-2 saatliğine gittim.ilginç bir yer.çaktırmadan 1-2 tanesini götürecektim ama o kadar çoklardı ki ben düşsem saniyede yer bitirirlerdi diye çekindim :)
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
ŞEHİDLERİN DÜNYAYA TEKRAR DÖNÜP SAVAŞMALARI


........


Bir başka örnek (Şanlı demeyi aman ihmal etmeyelim); Urfa’daki balıklı gölde yüzen hayvanların Kıbrıs harbine iştirak ettikleri, o günlerde gölde hiç balık kalmadığı, savaş bittikten sonra da göle dönen balıkların yaralı olduğu, hatta o günden sonra balıkların eğri büğrü ve yanık izli oldukları gibi safsatalardır.
O balıkların İbrahim aleyhisselamı yakmak için toplanan odunlar olduğuna inanmak gibi ve hatta o balıkların haram olup yenilemeyeceği gibi batıl birçok hikaye mevcuttur. Basit bir hikaye gibi gözükmesine, inansan ne olur inanmasan ne olur zannedilmesine rağmen Allah’ın kullarına helal kıldığı bir nimeti (balık) haram etmeye yol açan bu sapkınlıklar Müslümanların birileri tarafından aptal yerine konmasına ve İslâm dininin böyle acaipliklerden ibaretmiş gibi algılanmasına sebep olmaktadır.
Hatta durum o kadar kritik bir noktaya gelmiştir ki Allah'ın hükümlerini inkar eden adam dinden çıkacağından korkmaz da bu tür hikayelere inanmazsa dinden çıkacağını zanneder olmuştur. Bu acaiplikleri inkar ederse sanki vatan haini gibi memleket haini olacağını sanan pek çok urfalı gördüm. Bu işin arka planında şöhret ile birlikte turistik ve ticari kaygıları olduğu da göz ardı edilemez.

Bir başka balık hikayesi daha sunacağım ama bizim meşhur balıkçı Temel'in memleketi trabzon bu konuda hayli geri kalmıştır(!)
Kayseri'nin Taçın Köyü'nde bir tepenin köye bakan yamacından çıkan su Sıvgın'a doğru akar. Burada yaşayan bir köylü dedesinden dinlediğini söyleyerek şunları anlatmıştır:
Bu kaynaktaki balıklar 2. Dünya harbinde savaşmaya gitmişler ve suda hiç balık kalmadığı gibi kaynak da kurumuş, sular çekilmiş. Harp bittikten sonra suyun kaynamasıyla birlikte balıklarda kimi şehid kimi gazi memlekete dönmüşler!
Halbuki o köylü 2. Dünya harbinin, Almanya'lı Hıristiyan Hitler'in, Rusya ve diğer Avrupa'lı Hıristiyan'larla yaptığı Hırıstiyanlar arası bir savaş olduğunu bilse idi bu hikaye başlamadan biterdi.

Daha önce şehid olmuş birilerinin de tekrar savaşmaya geldiğini anlatan hikayeler çoktur. Bu tür rivayetlerin ağızdan ağıza yaygın olması, anlatanların çokluğu vesaire gibi durumlar, onlara inanmadan önce araştırmayı daha da kaçınılmaz kılmaktadır.
Konu müslümanlara savaşta Allah'ın yardım göndermesi olarak kabul gördüğüne göre bunun İslâm diniyle sahih yönden bir alakası var mıdır yok mudur araştırmak gerekir. Bu araştırmanın yapılacağı alan da elbette Kur'an ve sahih sünnettir.
Türkiye'de son yıllarda Başta Nurcu diye isimlendirilen tarikatler olmak üzere , pek çok tasavvuf ehli tarafından Çanakkale'de v.s. yapılan savaşta şehidler geldi savaştı" gibi sözler batıl olmasına rağmen reklamı yapılarak reyting elde edilmeye çalışılmaktadır. Çünkü ölmeden şehidlik olmaz. Ehl-i Sünnet inancına göre ise ölen kişi bir daha dünya ya dönemez.

Onların diriliği , müslümanın iki kaynağından biri olan Rasulullah'ın (s.a.v.) sünnetinde şöyle ifade edilmiştir:
"Abdullah İbni Abbas (ra)dan; demiştir ki:
Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Uhud'da kardeşlerinize (şehidlik) isabet edince Allah onların ruhlarını yeşil kuşların içine yerleştirdi. (Bu ruhlar yeşil suretindeki taşıyıcılarına binerek) cennet nehirlerine uğrar meyvelerinden yerler (sonra), arşın gölgesinde asılı olan altından kandillere dönerler.(Şehidler) Yediklerinin, içtiklerinin ve kaldıkları yerin güzelliğini görünce,
"Bizim cennette diri olup da (Şehadetten dolayı cennet nimetleriyle)rızıklandırıldığımızı, cihada yönelmeleri ve harbden korkup kaçmamaları için (dünyada bulunan) kardeşlerimize iletecek kim var? derler.
(Bunun üzerine) Her türlü noksan sıfatlardan munezzeh olan Allah: (bunu) sizden onlara ben eriştireceğim" buyuracak.
(Nitekim) Allah: "Allah yolunda öldürülenleri ölü zannetmeyin...." (Âl-i İmrân, 169) (mealindeki) ayeti kerimeyi sonuna kadar indirdi."

(Ebu Davud (9/513-514) K. Cihad Bab: 25 Hadis no: 2520)


......


ŞEHİDLERİN DÜNYAYA TEKRAR DÖNÜP SAVAŞMALARI

https://www.islam-tr.org/konu/sehidlerin-dunyaya-tekrar-donup-savasmalari-yaziya-cevap.8168/
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir başka örnek (Şanlı demeyi aman ihmal etmeyelim); Urfa’daki balıklı gölde yüzen hayvanların Kıbrıs harbine iştirak ettikleri, o günlerde gölde hiç balık kalmadığı, savaş bittikten sonra da göle dönen balıkların yaralı olduğu, hatta o günden sonra balıkların eğri büğrü ve yanık izli oldukları gibi safsatalardır.

Geceni bomba haberi budur ! Saiid Nursinin cumhuryetçi karıncalarına, karşı mücahid balıklar !!!! Bi de yükü omuzlanan insan olacak güya !!!!!
 
Üst Ana Sayfa Alt