Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Lâ ilâhe illallah sözünü sadece dil ile söylemek, fakat, bununla birlikte manasıyla amel etmemek kişiye müslüman sıfatını vermez. Çünkü cahiliye ehlinden bir kişi bu sözü söylese ve bununla birlikte puta tapmaya devam etse, müslüman sayılmaz." (İmam Şevkani / Ed-Durru’n-Nadid Fi İhlas Kelimetu’t-Tevhid - s. 40)
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İbn-i Kayyım el-Cevziyye"Zad'ul Mead" adlı eserinde şöyle der:

"Rasulullah'ın gerek Mekke'de, gerekse Medine'de 23 yıllık risaletine bakacak olursak, Müşriklerden ve Kitap ehli olan Yahudi ve Hristiyanlardan pek çoğunun Rasulullah (s.a.v.)'ın Peygamber olduğuna ve onun sözlerinin hak olduğuna şahitlik ettiklerini, fakat onların bu şahitliklerinin müslüman olmaları için yeterli olmadığını görürüz. Bunun üzerinde ciddiyetle düşündüğümüz zaman anlıyoruz ki İslam, bu şahitliğinde ötesinde bir olgudur. Sadece yalın bir bilgiden ibaret değildir. Sadece bilgi olmadığı gibi dille bir ikrardan ibaret olan şahitlikte İslamın kendisi değildir. O hem bilgi, hem ikrar, hem kabullenme, hem bağlılık, hem itaat etme, hem de tüm hayatta Rasulullah'ın getirdiklerine teslimiyettir."
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hasan el-Basri (r.a) şöyle demiştir:

“Mü’min, Allah (c.c)’ın razı olduğu taatleri işlerken, Allah'ın bu taati kabul etmeyeceğinden endişe ederek korkarak işler. Facir ise Allah’ın yasakladığı şeyleri işlerken bile Allah (c.c)’ın azabından emin bir şekilde, korkmadan işler.”
 
M Çevrimdışı

Mshdv

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
g5XlY2.jpg

Muhammed b. Salih el-Muneccid
 
İ Çevrimdışı

İki Hicretyolu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mü'min kardeşinizde bir hata görür de söylemezseniz sizde hayır yoktur.
Söylersiniz dinlemezse onda hayır yoktur
Hz.Ömer (r.a)
 
M Çevrimdışı

Mshdv

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
640f509a37a808d4327f083ba3bef62e.jpg


İnsanlara ne yapmalarını gerektiğini söyleyip duramazsınız. Sizin ilk işiniz, Allah bilincini insanlara aşılamaktır. Diğer her şey yerli yerine oturur.
Öyleyse, iyiliği emretmek (الأمر بالمعروف) gerçekten ne anlama gelir?
Şu anlama gelir: İnsanları iyi ve edepli davranışlara çağır, onları doğru şeyi yapmaya teşvik et.
İncelikli detayları umursamayın. O tür şeyler olacak. Onlar kendi çarelerine bakacaklar. Büyük şeyler için endişelenin. Birisini pantolonunun boyu konusunda düzeltebilirsiniz ve birine de içki dükkanından çıkması için öğüt vermeye çalışabilirsiniz. Hangisi öncelikli? Bir düşünün.

@ Nouman Ali Khan
 
Üst Ana Sayfa Alt