Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

Nas Çevrimdışı

Nas

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kâfire karşı 'bir sapan taşı' dahi atmayan, konuşmalarında küresel hareketleri desteklemeyen, meydanlara bile koltuklarını bırakıp inmeyen, varlıkları kâfiri sevindiren, sürekli sürekli eleştiren kişiler lütfen 'İSLÂMİ DEVLET YAPISINDAN' söz etmesinler. Samimi müslümanlar can verecek, cihâd edecek bunun sonucunda da İSLÂMİ bir devlet kuracak, siz de kalkıp bu devletin 'Nasıl olması Gerektiğine dair' konuşmalar yapacaksınız. Hiç samimi değilsiniz inanın. İyi oldu olacak halifeliğe de aday olun. belki şiiler tarafından seçilirsiniz.
Kusura bakmayın sizler 'Ehl'u-ş Şûra veya Ehlu'l-Hal ve-l akd' bile olamazsınız bu ümmetin gözünde.
Anlayan anladı bi iznillâh....
Said Özdemir Hoca
 
Ümmü Yasir Çevrimdışı

Ümmü Yasir

İşlerimizin hepsini düzelt Allah’ım...
İslam-TR Üyesi
Şeyh Abdullah Azzam

image.jpg
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." (Bakara 256)
Burada kısaca tağut kavramı hakkında bilgi vermekte fayda vardır.
Arapça bir kelime olan bu tağut kelimesi, "teğa, yetgi,tuğyanen" kelimelerinden türetilmiştir. Lügatta haddini aşmak, azgınlaşmak anlamına gelmektedir. Lisan'ül Arap'ta bu kelime hakkında şu bilgiler yer almaktadır.
"Tağut; küfürde haddini aşan manasına da gelmektedir. Allah'tan başka ibadet edilen her şey tağuttur. Tağut, putlardan olabildiği gibi cin ve insanlardan da olabilir." (Lisan'ül Arap)
İbn-i Cerir Et'Taberi tağut kelimesi hakkında şöyle demektedir: "Tağut; Allah'a karşı isyankar olup zorla veya gönül rızası ile kendisine tapınılıp mabud tutulan, gerek insan, gerek şeytan, gerek put, gerek dikili taş ve gerekse diğer her hangi bir şey demektir. Bunun tefsirinde şeytan veya sihirbaz, yahut kahin ya da insanların ve cinlerin, inat edip büyüklük taslayanların veya Allah'a karşı mabud tanınıp buna razı olan Firavun ve Nemrud gibiler veya putlar diye çeşitli rivayetlere rastlanır." (Taberi Tefsiri)
Müfessirlerden Kurtubi ise bu kavram hakkında şunları söylemektedir: "Tağutu reddin demek, şeytan, kahin, put ve bunlar gibi Allah'tan başka ibadet edilen ve sapıklığa çağıran her şeyi terk edin demektir." (Kurtubi, El'Camiu Li'Ahkam, 9/10)
Yine Tağut kavramı hakkında mücahid şunları demektedir. "Tağut kendisine muhakeme oldukları ve emirlerine itaat ettikleri insan görünümündeki şeytanlardır." (İbn-i Kesir Tefsiri: 3/1025)
İbn-i Kayyım El'Cevziyye ise şunları söylemektedir: "Tağut; kendisine ibadet edilme, bağlanılma ve itaat edilme noktasında haddini aşan kul demektir. İnsanların tağutu, Allah ve Resulü'nün kanunlarıyla hükmetmeyen, Allah'tan başka kendisine muhakeme olunan, ibadet edilen ve Allah'ın emrine dayanmaksızın, Allah'a itaat etmeksizin kendisine tabii olunanlardır. Bunları düşünür ve insanların durumuna bakarsan, insanların çoğunu Allah'a değil tağutlara ibadet ettiğini, Allah ve Resulü'nün hükümlerine değil tağutların hükümlerine muhakeme olduklarını, Allah ve Resulüne değil, tağuta itaat edip tabii olduklarını görürsün." (İbn-i Kayyim El'Cevziyye, İlam'ül Muvakkiin: 1/50)
O halde bir kimsenin kopmak bilmeyen sağlam bir kulpa sarılabilmesi için öncelikle La ilahe diyerek tüm sahte ilahlardan, yalancı rablerden, yeryüzünde azgınlık yapan tağutlardan beri olması, onları tamamen inkar etmesi gerekmektedir.
 
ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mehmet Emin Akın Hoca yine döktürmüş,telefilere REDDİYE ,nureddin yıldızada REDDİYE ..MaşAllah Kalemine sağlık,Allah(s.v.t) firdevste Peygamberimize komşu eylesin...

-MEHMET EMİN AKIN-(26.05.2015)
TWİTTER ADRES: @sozunhaysiyeti
-------------------------------------------------------
İnsanın benliğinde "karar" verme ve "seçme" imkanı yaratan Allah,herşeyi bir "kader"le yaratır."Kader"yok demek,"Mutlak Kâdir" yok demektir.
Demokrasi Türkiye'de ne meşru eşkiya; seçim halkın sırtından ve aklın terinden hovardalık yapmaktır.Demokrat selefiler; Mürcie akidesine ve Cehmiyye'nin dinine davet ediyorlar. Akidede selefi "seçmes"inde Cehmiyye ve Mürcie.

Demokrat selefiler Erdoğan'ın Suud ile işbirliğinin ürünü.

Suud Ailesi; demokrasiye geçisi çevreden merkeze doğru aklı sefih olanları kullanarak deniyor.Mısır örneği gibi.Nassları batınî bir te'ville te'vîl ve akideyi ifsad etmeden hiç bir alimin laik "Anayasal Yasama" işine meşru demesi mümkün değildir.Maide 44,45 ve 47. ayetleri gençlerin saptırdığını söyleyen devlet uleması "oy" ( İslam dışı yasamaya katılma) için daha vahimi yapıyorlar.

Rabbimiz, dinini; indirdiğin şeriata düşman yasalarla insanları yönetmek için, aldatıcı bir alet olarak kullananları sana havale ediyoruz.
İslamı Din ve akide olarak koruyamayan bir milleti, yine kendi hevalarına göre yaşadıkları bir "din"le kandırıyorlar.Cahil particiler ve liderlerinin aynı fıkha ve aynı ictihad melekesine sahip olduğu bir ülkede Kur'an'a ve Sünnete ihtiyaç yok demektir.Demokratik bir ülkede yaşamayı demokrasiye katılma zarureti gibi gösterenler Rasululla'ha nasıl iman ediyorlar?
RASULULLAH (صلى الله عليه و سلم) DA MÜŞRİK OLAN BİR TOPLUMDA YAŞIYORDU VE YASALARINA İMAN ETMİYORDU.

"Madem devletin kimliğini taşıyorsun ve yasalarına göre çalışıp emekli oluyorsun"!.. O zaman İslam şeriatına gerek yok mu demek istiyorlar?
Demokrasi "küfr"dür diyene bu ülkede işin ne, diyenlerin "demokrasileri meşru" imiş o zaman "bu ülkede İslama ne gerek var" da desinler.
"Ben partilerden nasiplense idim ben de bunları yazamazdım. Biz haysiyetimizi "Vatandaş" olmaktan değil Müslüman olmaktan alırız.
"Vatandaşlık" kavramını Cumhuriyet, işgalci kafirleri,mürtedleri ve Yahudileri korumak için icad etmiştir ki, kimin kafir olduğu bilinmesin.Bu ülkede "vatandaşlık" kavramı başta Türklere en büyük zulmu yaptı.Allah'a imanı kırmak için ihdas edilmiştir.
Cennet;vatan,Tanrı; M.Kemal.

Alim,bu ülkede İslam düşmanı laik ve demokrat kafirlere karşı beraatını ilan edemiyor ama Yunan'ın dini için Allah'ın dinini tahrif ediyor.Eğer Allah'ın Rasulü saptırıcı önderlerden söz etmişse,bunlar öncelikle O'nun getirdiği şeriatın nasslarını hevaları için te'vil edenlerdir.Saptırıcı önderler, sadece din alimlerden ise, o zaman demokrasiyi yaşatmalıyız! Zira onun hiç bir önderi sapık olamaz (!)

Demokrasi "Allah'ın sibğası" değil.Kafirlere karşı ümmetin gösterdiği salabeti göstermeyenler İslamı demokrasiye rüşvet malzemesi yaptılar.
Ulemamız (!) "makâsıd" ve "mesâlih" uğruna "Mefasidi" meşrulaştıyorlar. İslam'a "mefâsid" tünelinden geçiş yapacaklarmış. Fe sübhânallahi..!

Kabir ehlinden yardım dileyenler,Rabbiniz -hâşâ- ğaib mi ki, kabir ehlinden yardım istiyorsunuz?Şeyhleri hasta, kabir ehli bir türlü yardım edip ona fayda veremiyorlar!

Partisel mücadeleyi şer'an caiz görenler Rasullullah'ın bu yalanlara ve şirretliklere ve millet malı yemeye de razı olduğunu mu söylüyorlar?Vallahi summe vallahi..! siz başımıza gelenlerden ders almayan olan bir güruhsunuz!
İşte Cezayir,işte Mısır..ve sizin de akibetiniz bu.Cihada ve kafirlere karşı duruşa terör diyen AKP ve yandaş uleması Allah'ın intikamından korkmuyorlar mı?Tağût kelimesinden bizi yagrılayan hakimler;Kur'an'ı yargılayıp mahkum ediyordu.
Tağût Allah'ın uluhiyetine baş kaldırandır, yani ahkamına.Allah'ın cehennemi nefse hoş gelen şeylerin içindedir. Demokrasi kimin nefsine hoş geliyor ise, oturup iyi düşünsün..!

Demokrasi'ye ve laikliğe yağcılık, bu ülkenini "İslam vatanı" olmadığını tescillemektir. Demokrasi'ye de laikliğe ebediyen hayır diyeceğiz.Bu topraklar İslam'ındır ve İslam'ın olacaktır, buna böyle iman etmeyenler ancak Bizanslıdır.

Demokrasi Haçlıların,Truva atıdır,Laiklik Hellenizm.

Şirin şirin kameraların karşına oturup ahkam kesiyorlar,Ümmet ise,Afganistan'da,Irak'ta ve Şam'da izzetimizi muhafaza için can veriyor.Adamların "bir tek" hafızları bile yokmuş. Bizim gibi AKP'leri yok ki akılsız adamların; ABD ile masaya oturup şirincilik yapsalardı ya.!Bizim hafızlarımız da Hakim olup küfr yasalarıyla bizi mahkum edecekler,sonra da İslamı hakim kılacaklarmış!
Hayali bile insana acı veriyor.
Hakim olan hafızımıza;siz Müslüman mısınız? diye sorsak, inanın ki "kimsenin dini inançları ve kanaatları sorgulanamaz" DİYE cevap verecektir.

İnin(!)deki şehidi (yani mücahidi hayvana benzeten adam) acaba Rasulullah'ın (صلى الله عليه و سلم) da bir inden Hicret'e çıktığını unuttu mu?
Batınîler ve Berahime Kur'an'cılık maskesini, Haçlılar Muhafzakârlık maskesini kullanıyorlar.Batınîler ve Berahime "Kur'an'cı"lık maskesini, Haçlılar "Muhafazakâr"lık maskesini kullanıyorlar.
Kur'an ve Sünnet'e karşı savaşan "Tapınak Şövalyeleri" Müslümanların safında bize din öğretiyorlar.Cami İmamlarından "kader"i, "kabri azabı"nı ve "Sünnet"i inkar edenler var Bunların arkasında namaz kılmayınız..! (ma'lum soruyu sormayın)
Selefiler diyeceğine "seferiler" diyen bir maymun bu ülkede gazeteci olup Müslümanları lekelemeye çalışıyor. Kafirler gerçekten ne de cahil.Mağaralar (inler) küfr,şehvet ve aşağılık kokan şu Helenleşmiş sokaklarından ne kadar daha hayırlı, güzel ve temiz..!
 
M Çevrimdışı

Mshdv

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
pg61RJ.jpg


"Bu acı zilleti görmezden geldiğimiz için eş-Şebab'a terörist gözüyle bakıyoruz (!)
Ümmetin bir tek kadınının kafirlerce kırbaçlanması, gücümüz yettikçe Cihad etmek için kafi bir şer'î sebeptir."

Mehmet Emin Akın Hoca
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Vakti zayi etmek ölümden daha kötüdür. Çünkü vaktin zayi olması, seni hem Allah'tan ve hem de âhiret yurdundan koparır. Ölüm ise, seni ancak dünya ve ehlinden koparır."

İbn Kayyım el-Cevziyye
 
T Çevrimdışı

Talha bin Asım et-Turkî

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
İslam-TR Üyesi
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Dağlara çıkmaya korkanlar, ebediyyen çukurlarda yaşarlar.

'Aiz el-Karnî

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bazı zamanlar da salih kimseleri ortalığı karıştırmak için alimler ve ıslahat hareketinin önderleriyle kelime savaşına sokuyorlar ki, herkesin gücü tükensin, en büyük küfür, ümmeti kontrol altına almış vaziyette gölge gibi kalsın. Tartışmalar her kesimde sürerken, tevhid inancı ve şeriat hükümleri ile hükmetme ortadan kaybolmuş durumdadır. Bu tatışmaların gölgesinde hak batılla örtülmüş, çoğu şahsi düşmanlıklar içine düşmüş, partilere bölünmüş, ümmet daha fazla parçalanmış ve daha fazla zayıflamış, işlerde islamiyetin önceliği ortadan kalkmıştır.

Usame Bin Ladin
 
hamza01 Çevrimdışı

hamza01

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İbn Teymiye dedi ki:
"İnsanlar, Adem aleyhisselam’dan Nuh aleyhisselam’a kadar, tüm insanların babası olan, babaları Adem aleyhisselam gibi tevhid ve ihlas üzere idiler. Ta ki kendi kendilerine bidatler uydurarak şirk koşmaya başlayıp putlara tapıncaya kadar... Halbuki onların bu konuda hiç bir delilleri yoktu. Allah-u Teâlâ böyle yapmaları için ne bir kitap indirmiş ne de bir rasul göndermişti. Şeytan bozuk kıyaslar yaptırarak onlara şüpheleri süslü gösterdi.
Bazıları putlarda, tılısımlarda, gökyüzündeki yıldızlarda, felek derecelerinde, yüce ruhlarda(!) bir takım güçler olduğunu iddia ediyorlardı. Onlardan bazıları ise kendilerini Allah-u Teâlâ'ya daha çok yaklaştıracağı inancıyla daha önceki nebi ve salih kimselerin resimlerini edindi. Bazıları da cinlere ve şeytanlara taptı. Toplumun kalan kısmı ise değişik inançlara sahipti. Halkın çoğunluğu ise haktan yüz çevirerek liderlerine uymuştu. Nihayet Allah-u Teâlâ nebisi Nuh aleyhisselam’ı, insanları tek olan ve ortağı olmayan Allah-u Teâlâ'ya ibadete davet etmesi ve O’ndan başkasına ibadet etmekten sakındırması için gönderdi. Çünkü onlar, Allah-u Teâlâ'dan başka şeyleri şefaatçi edinip onlara tapıyor ve bu yaptıklarının kendilerini Allah-u Teâlâ'ya yaklaştıracağına inanıyorlardı."
Mecmuatu’t-Tevhid c: 28 s : 603-604...
 
Üst Ana Sayfa Alt