Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Onların Sözleri

Berkut Altay Çevrimdışı

Berkut Altay

رَفْرِفِي يَا رَايَةَ التَوْحِيدِ
İslam-TR Üyesi
Bekr b. Abdullah şöyle dedi:
” İnsanları ev halkından biri konumunda görmende bir mahzur yoktur.
Senden büyük olanını baban yerinde görürsün.
Yaşıtlarını ise kardeşin gibi değerlendirirsin.
Senden küçüğü de oğlun yerinde sayarsın.
Peki bunların hangi birinin ayıbının/kusurunun açığa çıkmasına sevinirsin?”

İbn Ebi’d Dünya, 8.c,352.shf
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Ömer bir gün yanındakilere en çok ne istediklerini sormuştu. Bazıları bir ev dolusu altın, bazıları bir ev dolusu para, bazıları da bir ev dolusu mücevher istedi. Bu altınları, mücevherleri Allah yolunda harcamak için arzulamışlardı. Sıra Hz. Ömer’e geldiğinde şöyle dedi: “Ben şu ev dolusu Ebû Ubeyde, Muâz b. Cebel ve Ebû Huzeyfe’nin azatlısı Sâlim gibi adamlarım olmasını ve onları Allah’ın adının yücelmesi için görevlendirmeyi isterdim.”

İbn Sa’d, et-Tabakât, III,413
 
Huzeyfedmr Çevrimdışı

Huzeyfedmr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kalpte bir doyumsuzluk vardır; onu ALLAH'tan başka hiçbir şey asla gideremez. Kalpte bir karmaşa ve dağınıklık vardır; onu O'na yönelmekten başka hiçbir şey derleyip toparlayamaz. Kalpte bir hastalık vardır; onu ihlas ve sadece O'na kulluk etmekten başka hiçbir şey iyileştiremez.

Nefis Terbiyesi, İbni Kayyim El Cevziyye
 
Huzeyfedmr Çevrimdışı

Huzeyfedmr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Günahlar ardarda gelince kalbi kapatır. Günah onu kapatınca ALLAH tarafından kalp mühürlenir ve yol bulamadığı gibi onu küfürden kurtaracak bir kurtarıcı da bulamaz.

| İbn Cerir et-Taberi رحمه الله
 
Huzeyfedmr Çevrimdışı

Huzeyfedmr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam İbn Teymiyye bana dedi ki: "Bir kul, engeller ve sıkıntıların yaz ve kış mevsimleri gibi olduğunu bilse; o zaman başına gelenlere asla kızmazdı."

| İbn Kayyım رحمه الله
 
Huzeyfedmr Çevrimdışı

Huzeyfedmr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
“Kardeşlerinize tecavüz edildiğini, küfredildiğini ve onların tutuklandığını görüp bu konuda bir şey yapmadığınızda bilin ki sıradaki siz olacaksınız!”

Enver el-Evlaki
 
Huzeyfedmr Çevrimdışı

Huzeyfedmr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1. Bir adam; • Halid bin Velid'e (ra.): "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • Halid (ra.): "Kendi sayfasıdır istediği ile doldurur" dedi.
2. Bir adam; • Vehb bin münebbih'e (ra): "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • Vehb (ra.): "Şeytan senden başka elçi bulamadı mı?" dedi.
3. Bir adam; • Ali bin Hüseyin: "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • Ali bin Hüseyin: "Eğer benim hakkımda söyledikleri doğru ise ALLAH beni affetsin. Eğer doğru değilse ALLAH onu affetsin" dedi.
4. Bir adam; • İmam şafiiye (ra): "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • İmam Şafi (ra): "Eğer doğru diyorsan sen dedikoducusun, Eğer yalan söylüyorsan sen fasıksın" dedi.
5. Bir adam; • Bir alime: "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • Alim: "O bana ok attı ama isabet ettiremedi, Sen ise oku getirip kalbime sapladın" dedi.
6. Bir adam; • Bir Alime: "Falanca adam senin hakkında konuştu" dedi. • Alim: "Üç cinayet işledin; Kardeşim ile aramı bozdun, Boş kalbimi meşgul ettin, Kendini de, benim gözümden düşürdün" dedi.
"Rabbim bizi dedikodudan, gıybet ve su-i zandan muhafaza etsin."
 
Üst Ana Sayfa Alt