Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cok Vesvese olan kardeslere bir öneri

M Çevrimdışı

MuslimElAlmani

Üye
İslam-TR Üyesi
Selam aleykum kardesler, kisa bir sey paylasmak istedim, belki birinize faydasi olur insaAllah.

Ben 4-5 yil boyunca cok agir "vesvese" rahatsligi yasadim. Her gün, hemen hemen her sabah, inancimin delillerini vs sayiyordum. Ve bu vesvese iste ne yapiyim diye bunu kabullenmistim. 4-5 sene sonra cok imanimin zayif oldugu bir zamanda bunlar azalmisti ve ben. "bak nasil seytan artik ugrasmiyor" diye kendimce seviniyordum. Busefer baska baska konularda takintilar olmaya basladi. Nezaman ki dinden bagimsiz baska konularda takildim ozaman anladim ki bu bir Hastalik haline gelmis, sadece vesvesse degil.
Bunu yazmamin sebebi de bu: Takinti hastaliginda insan önemli buldugu konularda takinti yapiyor, Iman da en önemlisi oldugu icin burda geliyor. ve siz bunun takintinin Hastalik degil, normal vesvese oldugunu zanneedip tedavi yerine sürekli routin halinde takintilarinizla ugrasiyorsunuz.
Uzun lafin kisasi: Cok agir vesvese (saatleri alacak sekilde) oluyorsaniz, bu büyük ihtimal OKB rahatsizligi. Seytaninin fisildamasiyla basliyor, ama sonrasi artik beyinkimyasi bozuluyor. Ben böyle bir yaziyi o sürecte okusaydim cok iyi gelirdi, cünkü insan gercekten bunu normal saniyor seytan vesvesesi böyle biesy saniyor. Manevi oldugu icin bilmiyor insan. Nezamanki dinden bagimsiz bir konuya takilnca anlyiorsun sacma oldugunu, hastalik oldugunu, umarim faydasi olur. Allah c.c hepinize sifa versin.
 
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
Vesveseden kurtulmanın ilk adımı vesvese olduğunu anlayabilmek
 
M Çevrimdışı

MuslimElAlmani

Üye
İslam-TR Üyesi
Vesveseden kurtulmanın ilk adımı vesvese olduğunu anlayabilmek
Konu gaybi meselelerden geldigi icin insan bunu sadece normal bir vesvese sanip, tedaviyi geciktirebiliyor. Bunun ama dinden bagimsiz bir rahatsizlik oldugunu anlamak zor olabiliyor, dedigim gibi bende 5 sene sürdü. Onun normal oldugunu anlamadigin an tedaviye baslayabilirsin. Yoksa hergün ayni tekrarlari yapip dururyyor insan,
 
Üst Ana Sayfa Alt