Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ÖZGÜR-DER: Nezarethanede Kadınların Başörtüsünün Çıkarılması Uygulamasına Son Verilsin!

Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başörtüsü çıkışı üzerine bir açıklama yapan Özgür-Der, nezarethanelerde kadınların başörtülerinin çıkarılmasını “işkence” diye niteleyerek buna derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Özgür-Der’in konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının tam metni şöyle:

Nezarethanede Kadınların Başörtülerinin Çıkarılması İşkencesine Derhal Son Verilsin!

28 Ocak 2019


Türkiye insan hakları ve özgürlükler noktasında uzun yıllar içinde zor zahmet elde ettiği ilerlemeyi ‘güvenlikçi’ mantığın hortlaması yüzünden son yıllarda hızlı bir şekilde kaybediyor. Altını çizerek belirtelim ki, gözaltında tutuldukları esnasında tesettürlü hanımların başörtülerinin alıkonulmasına yönelik ithamların, söylentilerin en yetkili ağız tarafından kabullenilmesinin şokunu yaşıyoruz!

Ne hazindir ki, AK Parti iktidarının ‘Yeni Türkiye’ söylemiyle geçmişin karanlık sayfalarının mazide kaldığı ve zorbalık uygulamalarının unutulmaya terk edildiğinin sıkça iddia edildiği bir vasatta 28 Şubat’ta bile tevessül edilemeyen bir uygulamanın icra edildiğini bizzat İçişleri Bakanı’nın ifadelerinden öğrenmiş bulunuyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine yöneltilen bir soruya cevaben gözaltına alınan başörtülü hanımların ‘tedbir gereği’ nezarethanelerde başörtülerinin çıkarıldığını ifade etmiş.

Açıkçası bu açıklamanın anlamsızlığını tartışmıyor, içerdiği had safhada tutarsızlıkları saymaya lüzumsuz addediyoruz. Ayrıca yapılanın neden din ve vicdan özgürlüğü açısından kabul edilemez bir zulüm olduğunu; insan hakları zaviyesinden ne kadar bariz bir ihlal teşkil ettiğini; 28 Şubatçı despotların bile yeltenmediği böylesi bir çirkinliğe başvurmanın nasıl bir çarpık zihin ürünü olduğunu uzun uzadıya sıralamaya da gerek duymuyoruz.

Sadece şunu vurgulamakla yetiniyoruz: En yetkili ağız tarafından itiraf edilen bu uygulamanın ne kadar utanç verici olduğunun görülmemiş, anlaşılmamış olması başlı başına bir suç, kocaman bir ayıptır! Gözaltına alınan mütesettir hanımlara açık ve doğrudan işkence anlamına gelen bu zalimane uygulamaya derhal son verilmelidir!

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı


Kaynak: Haksöz Haber
 
Benzer konular Forum Tarih
F Güncel Haberler 0 1K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt