Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İlmi Konu 90'lı yıllar İslami Hareket nasıl olmalı? - Hüsnü Aktaş, Tayyip Erdoğan, Bayram Binici, Mehmet Metiner

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi


Ne varsa eskilerde var, böyle seviyeli tartışma görmedim böyle tartışmaları özler olduk, şunu günümüzde yapacak olsalar masalar sandalyeler havada uçuşur en sonundada gözaltılar, gerçi yine o korku var.. hiç sıkılmadan üç buçuk saat boyunca izledim, konuşmada kısaca tayyip ve metin bey hakki hakim kilmak için neden bu yolu seçtiklerini kendince akli deliller ve kiyas yaparak belirtiyor ayrıca meşhur "inancim için davam için usul noktasinda gerekirse papaz elbisesi giymek gerekiyorsa ben papaz elbisesini giyerim" sözünü burada söylüyor, Bayram ve Hüsnü aktaş hocada İslamiyetin ancak ve ancak şeri delil ve sünnet(nebevi metot) ile hakim olabileceğini bunun dışındaki yolların doğru yoldan sapmak olduğunu belirtiyor.. Hüsnü aktaş hoca, örnek vererek sofraya otuyorsunuz Resulu ekram sav sünnetini başlıyorsunuz icra etmeye sag elle yemek yiyorsunuz elinizi yikiyorsunuz tuzla başlıyorsunuz vs şimdi yemek yemeyi bile bu kadar ince ayrıntılariyla ortaya koyan Resulu ekrem sav çalışma usulümüzü ortaya koymamış mıdır, demekki aklımızla tartışıyoruz hatta Resul ekrem sav defi hacet yaparken bile nelere dikkat etmemiz gerektiğini çıkarken hangi duayi okumamiz gerektiğini öğretmiştir şimdi bu kadar ince noktalari öğretti de çalışma usulümüzü hiç öğretmedi mi? Diyerek bu konuyu düşünmeye akletmeye davet ediyor... Yani metodun ancak şeri delil ve kaidelerle olabileceğini söylüyor ve particilikte sıkıntılı fiilleri tarif etmeye çalışıyor.. Allah ondan razı olsun ilmini artırsın, amin
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Pragmatizmin sınırları var... Medeni Vahşet'te de anlatıyor Hüsnü hoca. Bunların yaptığı kitlesel casusluk veya şizofreni gibi bir şey. Yeni nesiller kalpten inanmaya başlıyor laikliğe milliyetçiliğe/ulusalcılıga bu yolla.
 
Üst Ana Sayfa Alt