“Putlara Tapmayın” Diyen Dr. Mehmet Arslan, 5816 Sayılı Kanun Davasında Beraat Etti
10 Kasım’da (2024) Taksim Anıtı önünde yaptığı konuşmada, Atatürk için düzenlenen saygı duruşuna yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında dava açılan Dr. Mehmet Arslan, İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat etti.
Tutukluluğunun üçüncü gününde mahkemeye çıkarılan Arslan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, ancak hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesi, 30 Ocak 2025 tarihli celsede yapılan yargılama sonucunda Arslan hakkında beraat kararı verdi.
Kararın ardından Arslan ve destekçileri, 5816 sayılı kanunun mağduriyetler yarattığını savunarak, bu yasanın kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Kamuoyunda ise 5816 sayılı kanunun ifade özgürlüğü üzerindeki etkileri ve güncelliği yeniden tartışma konusu oldu.