Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber 1920 Devrim Tugayları Yeni Irak Hükümeti Ile Ilgili Açıklama Yaptı – Video

K Çevrimdışı

karabatak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
1920 Devrim Tugayları Politbüro Üyesi Muhammed el Abdullah el Rafideyn kanalına tugayların aylık mesajı hakkında demeç verdi. Demecinde el Abdullah hareketinin takip ettiği yol, vizyonları, işgalcilere ve işgal hükümetine karşı bakış açıları gibi bir çok hususta net ve kısa mesajlar verdi.

El Rafideyn Kanalı: Irak sahasına ulaşmasını istediğiniz mesajınız nedir?

Muhammed el Abdullah: Allah (cc)’a hamd, Mücahitlerin komutanı olan Hz. Muhammed’e salat, ailesine ve ashabına selam olsun.

1920 Devrim Tugayları Politbürosundaki bizler olayları, değişiklikleri takip etmekte azimli olup yaşananları değerlendiriyoruz. Akabinde bu olaylarla ilgili düşüncemizi, vizyonumuzu ve duruşumuzu aylık siyasi mesajlarımız aracılığıyla veyahut çeşitli vesileler ile Irak halkına iletiyor, onlarla konuşuyoruz.

Bu meyanda şunu söylüyoruz; Bu oyuna katılan partiler arasında yaşanan dokuz aylık çatışma ve anlaşmazlığın ardından tamamlanamamış olan beşinci işgal hükümeti onların ve siyasi projenin başarısızlığını kanıtlamıştır. Çünkü onlar Irak evlatlarının akan kanlarını ve çektikleri acıları öncelikle kişisel çıkarlarını, ardından partilerinin çıkarlarını temin etmek ve elbette efendilerini (işgalciler) razı etmek istismar etmişlerdir.

Bu partiler arasındaki tüm bu anlaşmazlığın neticesi kelimenin her anlamıyla eksik bir hükümetti. Nakıs (eksik) bir hükümetti çünkü birçok bakanlığa halen isim belirlenmemiş, herhangi biri değil en önemli bir tanesi. Yine menşei açısından da eksiktir; çünkü yanlışlık üzerine kuruludur. İşgalciler tarafından dayatılan kuralların neticesi olup işgalcilerin seçtiği kişilerden oluşmuştur. Bizler halen ülkelerin özellikle Arap ülkelerinin halen nasıl olup da Irak’a ve tüm Arap milletine karşı düşmanlığı herkes tarafından kanıtlanan böylesi bir hükümetle ilgilendiğini merak ediyoruz. Çünkü hükümet ne Irak’ı ne de Iraklıları temsil etmektedir.

Bu münasebetle bizler Arap ülkelerine Irak’ta düzenlenmesi istenilen zirveye katılmamaları çağrısında bulunuyor. Çünkü bu siyasi projeyi ve bölücü projeleriyle bu hükümeti desteklemek anlamına gelecektir.

El Rafideyn Kanalı: Direnişin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz ve gelecek aşamada direniş ne talep ediyor?

Muhammed el Abdullah: Bizler kesin bir şekilde çözümün işgalciler savaşmak ve onların projesini yok etmek olduğuna inanmaktayız. Bu yüzden bizler Allah (cc)’a şükürler olsun tüm düzeylerde halen işgalcilere karşı savaş ilkelerimize ve yaklaşımımıza bağlı kalmaktayız.

Bizler makam uğruna veya tehditlerden dolayı bu ilkelerimizden vaz geçmeyeceğiz. Çünkü bizim en önde gelen amacımız Allah Teala’yı razı etmektir. İkincisi Cenab-ı Hak bizlere emrettiği için bu görevi yerine getirmekteyiz. Bu münasebetle bizler tüm diğer direniş hareketlerine bu yolda devam etmeleri, bu yaklaşımda sebat göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Yine halkımıza seslenerek onları direniş projesini desteklemeye davet ediyoruz. Zira direniş Irak halkının isteklerini ve ümitlerini gerçekten temsil etmektedir. Yine Allah Taala’ya cihadımızı ve sabrımızı mükafatlandırmasını niyaz ediyoruz.

Allah (cc)’ın izniyle zafer yakındır.

Görüşmenin video kaydı (Arapça):

video linki : 1920 Devrim Tugaylar? Yeni Irak Hükümeti ile ?lgili Aç?klama Yapt? – Video Cihad Haberleri – Haber Do?ru Kaynaktan al?n?r.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt