Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

200 dolarlık Pakistanlı ajanlar

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
200-dolarlik-pakistanli-ajanlar.jpg


200 dolarlık Pakistanlı ajanlar Alman Der Spiegel dergisi Pakistanlı bir CIA ajanıyla yaptığı röportajı yayınladı. Aylık 200 dolar karşılığında CIA'e bilgi veren ajan, ABD'nin insansız uçak saldırılarını savunuyor incanews / Haber Merkezi Der Spiegel'in röportaj yaptığı Pakistanlı Paştun ajan, Taliban'dan korktuğu için isminin açıklanmasını istemedi. Derginin, "Amerikan bir ajana benmeziyorsunuz" yorumuna ajan, "Ne bekliyordunuz? Biz Paştunlar, Paştun gibi görünürüz. Sakalımın olması ve aşirettekiler gibi giyiniyor olmamız Taliban olduğumuz anlamına gelmiyor. Bizim aramızda da mantıklı insanlar var." dedi. Derginin muhabiri ardından şöyle soruyor: "Sizin halkınızı öldüren Amerikan İstihbarat Ajansı CIA'e bilgi geçiyorsunuz. Buna mı mantıklı diyorsunuz?" Ajan şöyle cevaplıyor: Savaştayız ve ben de bu savaşın bir parçasıyım. Dürüst olmak gerekirse, ABD drone saldırıları yapılacak doğru şey. İnanın, aşırıcılarla savaşta daha etkili bir silah yok. Yıllarca Taliban'a liderlik yapan Hekimullah Mesud 1 Kasım'da öldürüldü. Başka bir sürü üst düzey aşırılık yanlıları öldürüldü. Askeri bakış açısıyla bu ABD için bir başarıdır. Ben de bu başarıya katkıda bulunuyorum. Derginin, Pakistan hükümetinin aslında perde arkasında drone saldırılarını desteklediği yönünde Wikileaks'e yansıyan ABD elçiliği belgelerini hatırlatması üzerine Pakistanlı ajan, Pakistan halkının drone saldırılarına karşı çok öfkeli olduğunu, Washington'un Pakistan'da Müslümanları öldürmesine çok tepkili olduklarını, bu nedenle hükümetin görünürde bu saldırıları eleştirdiğini vurguladı. Drone saldırıları için bilgi geçen ajan, kendini suçlu hissetmediğini, drone saldırıları yerine Pakistan ordusunun saldırısı ya da Amerikan ordusunun istilasının daha fazla ölüme yol açacağını, bu nedenle drone saldırılarının en iyisi olduğunu savundu. Bu işi para için yaptığını ve doğru yaptığına inandığını söyleyen Ajan, ayda 200 dolar aldığını belirtti. Ayrıca gördüğü ve rapor edilmeye değer olduğuna inandığı herşeyi ispiyonladığını, ülkeye gelen yabancılar, toplantılar yapılan yerler gibi pek çok bilgiyi aktardığını anlattı. Paştun ajan bilgileri Pakistanlı aracılara aktarıyor. Pakistan'ın da işin içinde olduğunu söylüyor. 'Yakalanmaktan korkuyor musunuz?" sorusuna şu cevabı veriyor: "Evet korkuyorum. Taliban birilerinin bilgi paylaştığını biliyor. Ajanları açığa çıkarmak ve onları cezalandırmakla görevli özel bir birimleri var. Muhbir olduğundan şüphe duyulan bir kişinin bile problemi var demektir. Ajan olduğu ortaya çıkan kimse öldürülür. İnfazından önceki bir kaç dakikası filme alınır. Video kamera kenara konunca bunun son olduğunu anlarsınız. Sonra bu kişiler yol kenarlarına atılan, yanlarına infazın kaydının bulunduğu kaset ile bütün ajanların akibetinin bu olduğu yazılı bir not bırakılan bir cesede döner."
 
G Çevrimdışı

gulyabanii

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ajan olduğu ortaya çıkan kimse öldürülür. İnfazından önceki bir kaç dakikası filme alınır. Video kamera kenara konunca bunun son olduğunu anlarsınız. Sonra bu kişiler yol kenarlarına atılan, yanlarına infazın kaydının bulunduğu kaset ile bütün ajanların akibetinin bu olduğu yazılı bir not bırakılan bir cesede döner."

güzelmiş :)
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bizim az kardeşimizin kanına girmedi bu kafirler.... aşağılık satılmış köpekler...
 
Üst Ana Sayfa Alt