Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2016 Ramadan Bayramı - Şevval Hilali Gözüktü Mü?

::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Şu yukarıda resim paylaşmış bir kardeş, adam hilal göründü diyor, hani nerede hilal? Karanlık silüet var sadece çekilen fotoğrafta. Sahuru yaptık, niyetlendik elhamdulillah.

RABBİMİZ kabul etsin abi inşaALLAH. Cümlemizin (Amin)
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Kardeşler habere göre diyanet Şili'ye 2 tane gözlemci göndermiş hilali gözlemek için. Madem kesin olarak bayram idi salı günü niçin gözlemci gönderme ihtiyacı hissetmişler dersiniz? Bunların batılını ortaya çıkaran Allah'a hamd olsun.

Haber; https://twitter.com/Hurriyet/status/750090357455683584
Şili'deki (Güney Amerika kıtasının da doğusunda) sabah 2. buçukda görüleceği hesablanan (görülse bile) hilal, salı günü görüldü kabul edilir ve bayram Çarşamba olur ki bu İslam ummetini tasdiklemektir. Hıyanet işleri, ummete hıyanet edeyim derken, kendi ayağına sıkıyor, devam edin!

Ey Hıyanet İşleri ; hani vahdet girişimleri, hani aldığınız ortak bayram kararı? Neden ummete uymuyorsun da, ummeti tek başına saptırmaya çalışıyorsun? (Gerçi biliyoruz)
Laik rejimin sana (hıyanet işleri başkanına) neden kırmızı plaka vererek rejimde bulundurduğunu, senin de sana biçilen rolü oynadığını biliyor ve anlıyoruz. Artık saptırdığın avam halkdan dolayı Allah'tan kork ve rejime göre dini algılama!

QMGoyk.jpg




http://moonsighting.com/1437shw.html

 
E Çevrimdışı

Ebu Munzir

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ne Şili, ne Brazil, ne Arjantinde gören olmamış kaynak aşağıda. Ayrıca onlarda çarşamba yapacaklar bayramı.

Chile:
Not Seen: MCW member Mr Fuad Musa from Santiago reported: Also not seen in Brazil and Argentina reported by Br. Fuad Musa from Santiago, Chile. He reported his group tried to observe the Hilaal for Shawwal 1437 AH at the beach but was not successful. He stated that the Hilaal was not observed in the Center and North of Chile. He communicated with the Sheikh/Imam from the Masjid in Sao Paulo (who saw the Hilaal for the start of Ramadan 1437 AH) and the Hilaal for Shawwal 1437 AH was not seen by the Sheikh and others from the Muslim Community in Sao Paulo. Br. Fuad Musa also communicated with Aregntina for Shawwal 1437 AH Hilaal observation and he reported the Hilaal was not seen. Accordingly, the Hilaal for Shawwal 1437 AH was not observed in Rose Hall Town Guyana, Chile, Brazil and Argentina, South America, hence Eid Ul Fitir Inshallah will be on Wednesday, 6th July, 2016.

Mert Gezici ve Okan Toygar Gözlemevinin fotoğrafı yalan çıktı.
 
E Çevrimdışı

Ebu Munzir

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu MCW kurumu bu tip meselelerde uzmandır. Dünya çapında üyeleri var ve bir çok ülkede gözleme yapıyorlar. Yakından takip ediyorum kimse görmedi. Eğer görülseydi ilk onlar yayınlardı fotoğrafları. Gözlemevi gibi bu konuda amatör değiller yani. Eğer yayınlanan o fotoğraf sahih olsaydı onlar Gözlemevinin fotoğrafını alırlardı sitelerine koyarlardı. Demek ki o fotoğrafı onlarda sıhhatli bulmadi. Yüksek ihtimal o fotoğraf geçtiğimiz ay yada yıllara ait altına sadece bugünün tarihini eklemişler.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Abdulmuizz abi gördüğünü iddia eden kurum var. Ne yapmalıyız?
Hıyanet işleri bile İstanbulda görülmedi diyor, bunlar İstanbulda hesab da değil, gözlemle binde 30'unu görüb aletle tesbit etmişler bide )
Bu resmi masa başında hazırlayıb muslumanları saptıran acaba İslam adına mı yapıyor?
 
Addas Çevrimdışı

Addas

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kimse görmedi ise bu muhalefet neden? Mcw deki listeye baktım da Müslümanların çoğunluğu yarın oruçlu gibi.
 
::IM4M`UL-HAREMEYN:: Çevrimdışı

::IM4M`UL-HAREMEYN::

Tevhid ve Cihad
İslam-TR Üyesi
Olan oldu akhiler zaten niyetlenen niyetlenmiştir. RABBİMİZ kabul etsin inşaALLAH (Amin ecmain)
 
E Çevrimdışı

Ebu Munzir

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Takiyyuddin Gözlem Evi diye bir yermiş. Dediğiniz gibi güvenilirliklerinden emin değiliz. Allah razı olsun :)

Öyle bir yerde yok dalga geçiyorlar. Gözlemevi'nden kasıt Rasathane. Onunda Hıyanetle bir alakası yok. Yalan üstüne yalan. Hıyanet yaklaşık 3 sene evvel (biz de) Rasathane kuracağız falan diyordu ama hala bisey yok.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
İkaz :
Türkiye'de yaşayan müslümanların Oruca, bayramlara başlamak, için ben ülkeme (Takvime-diyanete)uyuyorum demeleri hatalıdır. Çünkü Laik Türkiye hilali gözetleme gibi bir çalışması yoktur!

Şafii mezhebini taklid eden müslümanların, Ramadan ve bayramları 1,5 sene evvelden astronomi hesaplarıyla (gözetlemeden) ilan eden Laik rejimlere itaate-uymaya değil; bilakis Oruc İbadeti ve bayramlar gibi ummetin birlik olması gerek durumlarında Cumhuru takib edib uyması hak olandır! Bir kimse, Şevval hilalini gördüğünü veliyyu'l emr veya Kadı'ya muracaat ederek beyan ederse, onlar tasdik ettiği anda Ramadan bayramı ilân olunmuş demektir.

Laik olan (yani din ile devlet-dünya işlerini birbirinden ayıran ) devletler, Ramadan-ı Şerif ayının başlangıcını ve bayramını ilân etme hakkına sahib değildirler. Zira bu dini (İslâmî) bir meseledir. Onların bu konuda velayet hakkı yoktur. Velev ki ilân etseler dahi, hükmen geçerli değildir. Çünkü velayet hakkı bey'at sonucu ortaya çıkar. Halbuki laik devlet, hangi dinden olursa olsun, bütün vatandaşları eşit kabul etmek durumundadır.

Nasıl yahudilerin ve hristiyanların bayram günlerini ilân etmiyorsa, (onların tesbit ettiği günlerde yılbaşı vb . kutlamaya katılıyorsa) müslümanların dini, şeriatın ibadet günlerini bayram günlerini de ilân edemez. Ettiği takdirde, vatandaşlar arasında eşitliği bozmuş ve din istismarı yapmış olur. (ki bunu zaten biliyoruz)

Son yıllarda "ru'yet-i hilâl" konusunda, farklı siyasî coğrafyalarda bulunan müslümanlar arasında bir ihtilaf görülmektedir. Müslümanlar yine ayrı ayrı günlerde Ramadan orucuna başlamakta ve farklı günlerde bayramlar etmektedirler.
Bunun sebebini Kemaluddin İbnul-Humam şöyle tesbit etmiştir:
"Müslümanların kendi içlerinden bir emir seçmelerinin sebebi; İslâm'ın emirlerini (ve hükümlerini)hakkı ile eda etmek içindir"(Kemaluddin İbnul-Humâm, Kitabû'l Musayere, İstanbul 1979, 265)

O, bu ifade ile siyasi şuurun temelini tesbit etmiştir. Mu'minlerin kendi içlerinden seçtikleri bir emire itaat etmeleri, nassla emrolunmuştur. Günümüzde bu mahiyette bir emir sahibi bulunmadığı için ruyet-i hilal konusundaki ihtilaflar devam edecektir.

Mükellef olan her mu'min, bu durumu iyi düşünüp tağutî güçlerin din istismarı karşısında direnmelidir. Tağutî güçleri reddetmenin bir iman meselesi olduğu asla unutulmamalıdır.

Laik demokratik Türkiyede Hıyanet İşlerinin Kurulma Amacı :


 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt