Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü 3 Gün Ezanın Okunmadığı Beldede Durmanın Hükmü ?

A Çevrimdışı

Al- amriki

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleyküm
Benim bir arkadaşım tasavvufa meraklıydı sonradan öğrendim ki merakı ileriye götürmüş ve İzmir'de şimdi adını hatırlamadığım kendine şeyh diyen adamın birine bağlanmış Saçma sapan Şeyler söyleyip duruyor . Başka bir arkadaşımız Erasmus denen programla yurt dışına gitmek istiyor konuda burdan açıldı ben bir Kızın bu kadar uzak bir yere velisi olmadan yalnız gitmesinin uygun olmayacağını söylerken bu tasavvufçu arakadaşım 3 günden fazla ezan okunmayan yerde kalmak iyi değil dedi bu konuda delil istedim böyle birşeyi delile dayadıramadı Şeyhi öyle söylemiş benim sormak istediğim bu konuda bir delil varsa ve ben bilmiyorsam beni aydınlatır mısınız ezanın okunmadığı yerlerde yaşamak bulunmak insanın imanını zayıflatır mı ?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetuah kardeşim,

upload_2014-10-14_19-59-34.jpeg
Bir deli kuyuya taş atmış yine. Böyle bir hükmü / sözü ortaya atana delil düşer.
Tâbi ki musluman için en güzel olanı, Allah'ın indirdiğiyle hükmedilerek Ezanların okunduğu İslam diyarlarıdır.
O tasavvuf şeyhine sormak lâzım, kendisi 3 gün ezan değil, 18 yıl (1932 - 1950) ezanın okutulmadığı Türkiye'de nasıl yaşıyor?


Cerir bin Abdullah (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“…Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): 'Ben muşrikler arasında ikâme eden her Müslümandan beriyim! dedi.
Sahabeler: Ya Rasulallah! Neden dediler?
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): Çünkü onların ateşleri birbirinden ayırt edilmez buyurdu.”

(Tirmizi, Siyer, Bab 42, Hadis no: 1645; Ebu Davud, Cihad, Bab 105, Hadis no: 2645; Nesei 2558, 4753; Cessâs, II, 242; İbn Kayyim, Zâdu`l-Meâd fî Hedyi Hayri`l-İbâd, Kahire, 1950, II, 70; İbn Kudâme, el-Muğnî , I, 513; Mubârekfuri, V, 229; İbn Ruşd, el-Mukaddimat, Mısır 1325, II, 612)

Semure b. Cundeb (r.anh)`ın Nebi (s.a.v.)`den yaptığı rivayette şöyle buyurulur:
Muşriklerle ikamet etmeyin, onlara karışmayın. Kim onlarla, ikamet eder veya onlara karışırsa, onlar gibidir.
(Ebu Davud, Cihad, Bab 170, Hadis no : 2787; Abdulkadir Udeh, el İslâm ve Evdâ`unâ`l-Kânuniyye, Kahire, 1951, 60-61)


İslâm toplumu dışında yaşamak, yalnızlık ve zaaf hissi uyandırır. Aşağılık duygusu doğurarak gitgide gayr-i muslimlere tabi olmaya yol açar. Halbuki İslam, müslümanın kendisini güçlü, izzetli ve hakim hissetmesini, kendi üzerinde Allah`ın sultasından başka hakimiyet duymamasını ister. Bu sebebledir ki, İslâm hakimiyetinin bulunmadığı yerde ikamet haram kılınmıştır, meğer ki orada dinin icablarını ifaya muktedir ve bu hususta fitneden emin olunsun. Aksi takdirde, hicrete muktedir olur da hicret etmezse, mezkur hadisde de belirtildiği gibi, İslâm ondan beridir. Zelil ve hakir olmamak için böyle yerlerden hicret etmek gerekir. Yoksa içinde bulunduğu hale alışarak sesini çıkarmazsa, nefsine zulumle Allah`a küfretmiş olur. (İbn Hazm, el-Muallâ, VIII, 514-515)

İlgili Konu:

Kadın Yanında 10 Yaşında Çocukla Uzun Yolculuğa Çıkması Câiz mi?
https://www.islam-tr.org/konu/muslu...cocukla-uzun-yolculuga-cikmasi-caiz-mi.36289/
 
Üst Ana Sayfa Alt