Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Akıl Mı? Nakil Mi?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
HADİS - SÜNNET

2182d1345298413-hadis-sunnet-574771_231607023614705_798436674_n.jpg


Kur'anın Haricinde Peygambere(s.a.v.)Vahyedildiğine Dair Kur'andan Deliller:

Sünnet İnkarcılarının Amaçları

Sünnete Sokulmak İstenen Şüpheler:

KUR'AN'DAKİ SÜNNET

KUR'AN MÜSLÜMANLIĞI

Sünnete Müracaat Kur'ân'ın Emridir:

https://www.islam-tr.org/tevhid/17191-hadis-sunnet.html
 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Peygambersiz bir islam,sünnetsiz bir islam böyle anlaşılıyor.Bunu ben hiçbir kitaba ve yoruma bakmam bana kur'an ve sünnet yeter diyenler içinde söylemek mümkündür.
 
S Çevrimdışı

seyful_fazl

Üye
İslam-TR Üyesi
bu gün insanlığın en büyük sorunu ilim sahibi olmadan fikir sahibi olmak hastalığı Allah ın ayetlerine ve kurana muhalif olmasına rağmen kendince akıl yürütüyor insanoğlu dinden hüküm çıkarıyor sapık yollara dalıyor insanlık bu yüzden bu din nakil dinidir evet nakil(yani kuran akılla çelişmez ama akıl naklin ışığındaki doğrularla hareket etmek zorundadır yani şunu demek istiyorum insan kuranla resulullahın sünnetiyle düşünüp doğru yolu bulabilir ve çoğu zaman aklın vahiyden habersiz ilerlemesi sonucu doğru sanılanlar aslında sapıklık oluyor sapık yollara dalınıyor ve ancak çok iyibir araştırma ilmi tetkikten sonra yanlış bilgiler yanlışmantık olduğu ortaya çıkıyor o yüzden insanlık vahyin ışığında akılla ilerlerse doğru yolu bulabilir...
 
Üst Ana Sayfa Alt