Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ballı Baba

Birtat Çevrimdışı

Birtat

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Ballı Baba
Bileşimi; Tanen, musilaj, şekerler, uçucuyağ, saponin flavonon gligozitleri, histamin, tiramin ve metilamin içerir.
Faydaları; vaginal akıntı, tümörleri yok etmede, prostat iltihabı, dölyatağı ve adet düzensizliğin de, kan temizleme ve sinirsel uykusuzluklar da ve tüm kadın hastalıklarında başarıyla kullanılabilir. Sürekli kadın hastalığı çekenler ve genç kızlar, bu çayı özellikle değerlendirmelidirler. Sarı ballıbabanın hem yaprakları hem de çiçekleri bu gibi durumlarda kullanılır. Özellikle işeme zorlukların da, işemedeki yanmalarda, böbrek hastalıklarında ve kalp ödemlerinde çok başarılıdır. Sarı ballıbabanın yaprakları, sindirim düzensizliklerinde kullanılabilir. Bu durumda, öğleden önce 1 bardak çay içilmelidir. Çıbanlarda ve varislerde bu çayla kompres yapılabilir. Sarıballıbaba, yaşlı kişilerde görülen mesane felcine karşı özellikle önerilebilir. Ayrıca, mesane üşütmesine ve böbrek iltihabına karşı da kullanılabilir. Bitkinin kaynama suyu ile hazırlanan oturma banyosu da çok rahatlatıcıdır. Diğer tüm içimlerde; bir bardak kaynamış suya 1 yemek kaşı ğı atıp 10 dakika bekletilip günde 3 sefer içilir.
Diğer Bilgiler;
Ballıbabagiller familyasındandır. (Bu familyanın diğer kimi üyeleri kekik, lavanta, nane, adaçayı, oğulotu.) Diğer adları Tatlı baba, Ballık otu, Beyaz ısırganotu. Beyaz Ballıbaba {Lamium albüm), Sarı Ballıbaba (Lamium galeobdolon), Kırmızı Ballıbaba (Lamium purpureum), Benekli Ballıbaba (Lamium maculatum) gibi türleri vardır.
20-100 cm boylarında, dört köşe saplı, bir ya da çok yıllık, otsu bir bitkidir. Dişli kenarlı, saplı yaprakları, değirmi biçimlidir. Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde nemli yerlerde, gölgeliklerde 2 bin 200 m yüksekliğe kadar yetişir. Ballıbabalar genellikle ısırganlarla yan yanadır ve onlara çok benzerler. Çiçekleri tatlı olduğu için bu adı almışlardır.
Bileşiminde müsilaj, tanen, uçucu yağ, şekerler, saponin bulunur.
Ballıbabanın ishal giderici, yara iyileştirici, kanı temizleyici, kalbi güçlendirici, hastalıklardan koruyucu çiçekleri ve taze yaprakları yaz başlarında toplanıp kurutulur, sonra gerektiğinde haşlanarak içilir. Kansızlık, dizanteri, ishal, basur, sistit, varis, aybaşı rahatsızlıklarına, saç sorunlarına iyi gelir. 20 gram kurutulmuş ballıbaba 1 litre (5 bardak) suyla kaynatılır ve günde üç bardak içilir.
Ballıbabayı tek başına ya da civanperçemiyle 15 dakika kaynatarak, balla tatlandırarak içmek kadınlarda vajinal akıntılara, erkeklerde prostat iltihaplarına iyi gelir.


alıntı;
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt