Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cihada Destek Olmak İçin Başını Açmak İsteyen Kız

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
soru-isareti.jpg





HARAMLARI MASLAHATLA YIKMAK
ŞİRKİ MASLAHATLA MEŞRULAŞTIRMAK

Bu yazı 2012 anayasası günleri yayınladığım yazılardan birisi idi, asker anayasası ile beraber burada tekrar yayınlıyorum:


Başörtülü bir genç kız Mısır’daki büyük âlimlerden birine gelerek, ona şöyle dedi: “Hocam, benim yabancı bir şirkette, gerçekten iyi bir maaşla işe girebilmek için diplomam var, ancak bu şirketin tek şartı başörtülü olmamak ve açık saçık olan memur üniformasını giymek.”


Kıymetli âlim ona; “Câiz değildir değerli kardeşim.”


Bunun üzerine genç kız: “Ama Hocam, ben maaşımın tamamını Suriye’deki cihada destek olmak ve orada İslâm ahkâmını uygulayan bir İslâm devleti kurulması için harcamak niyetindeyim”


Kıymetli âlim: “Hayır kardeşim! Câiz değil. Allah (cc), kadınlara başörtüsünü farz kılmıştır. Ve –cihada destek olmak gibi- soylu bir gâye, -açılmak gibi- haram bir fiili meşrulaştıramaz. Biz Allah’a ancak emrine itaat ederek ve O’na isyandan kaçınarak yaklaşabiliriz.”


Genç kız: “Ama Hocam, bu şirkette çalışmakta maslahat (fayda) var, hangi maslahat! Cihada destek ve İslâm Devletinin kurulmasına katkıda bulunmak. Ve bu benim milyonlarca açık saçık kızın ortasında tek başına bir kız olarak tesettürümün faydasından daha büyük bir şey. Hal böyleyken eğer cihada destek olmazsam, birçok ırza dokunulacak ve Müslümanlar öldürülüp, işkenceye uğrayacak. Benim açıklığımın zararı şüphesiz Suriye’deki kız kardeşlerimin şerefine halel gelmesinden daha basit bir şey. Niçin şirketin şartlarını, iki zarardan daha hafif olanını işlemek babından kabul etmeyeyim? Hem ben bu durumu darda kalanın hükmü içerisinde sayıyorum. Ve ben yabancı şirketlerin şartlarını da biliyorum, herkes kendi durumunu daha iyi bilir.”


Hoca irkilerek: “Hayır kardeşim, câiz olmaz, câiz olmaz!”


Genç kız: “Hocam, şahsınız bizleri, beni, anne-babamı ve kardeşlerimi anayasa oylamasına çağırmış ve onun teşri yetkisini Allah’tan başkasına mahsus kıldığı için şirk olduğunu ama maslahat ve şerri azaltma ve hayrı artırma umuduyla iki zarardan daha hafif olanı yapmak olduğunu söylemiştiniz. Şimdi ülkenin istikrarını sağlamak ve bazı zaaflarını azaltmak niyetiyle şirk olan bir anayasayı onaylamak câiz olurken, benim açıklığım –şirk derecesine bile ulaşmayan bir günahken – ve de Müslümanların zaferi, İslam devletinin kuruluşu ve şeriatın tatbiki gibi hususlara katkı sağlayacakken câiz olmaması makul mü??!! Siz çelişki içindesiniz kıymetli Hocam!


(Sembolik bir hikâye)


Muhaliflerimizden birçoğunun anlamadığı şu ki, mesele bizce artık Allah’tan başkasına teşri yetkisini veren anayasa sorununu aşarak daha tehlikeli bir boyut kazandı. Bu günlerde ortaya çıkan şey, şer’i kuralları kullanmadaki acayip karışıklık ve bazı Müslüman hanımların yıkımı… Selefi şeyhler yakında bunun yıkıcı etkilerini görecekler.


Dr. İyad Kunaybi


Bu yazı Kulliyetu Neva tarafından tercüme edilmiştir.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Ahi bu mesele basit bir örnek ama bu örnegi hemen hemen tüm meselelere genelleyebiliriz, insanlar islam devleti olma adina, oy verip oy toplarlar, kafirlere yaranip kafirleri severler, acilip acarlar ve hatta kafirleri desteklerler ve adina dini getirecegiz derler ve onlari takip eden koyunlar bilmez ki, seytanda sagdan yaklasip vaatler verir.

Zamaninda binlerce kizin basini türkiyede sana ümmetin ihtiyaci var, oku , yerine kafirler gelmesin demediler mi...

Allah iman ve basiret versin.
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Zamaninda binlerce kizin basini türkiyede sana ümmetin ihtiyaci var, oku , yerine kafirler gelmesin demediler mi...

Allah iman ve basiret versin.[/QUOTE]

çok haklısın abi bırak başı açmaı Rasulullahın lanetlediği perukla girdiler derslere... devlet dairelerinde perukla çalıştırlar...
 
A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
İhsan ŞENOCAK Hocadan güzel bir yazısı

İMAM HATİP OKULLARINI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Ne var ki 28 Şubat süreciyle birlikte bazı Müslümanlar, “ruhsat” olarak benimsedikleri duruşları zamanla “azimet” gibi algıladı. Çarşaf ve pardesü gitti, tunik geldi. Başörtüsünü bağlama şekilleri değişti. Okulla, başörtüsü arasında tercihe zorlanan ve okulu tercih eden öğrencilerde bu değişim daha da belirgin oldu. “Zaruret” kavramı, hevalara göre tanımlandı, kızların başlarını açıp okumaları ya da çalışmaları yönünde fetva (!) verildi.

Bir zamanlar nisbi de olsa batılılaşmaya karşı direnen ilahiyatlar da bu süreçten etkilendi, yetiştirdiği öğrencilerle batıyla bütünleşme yarışı içerisine girdi. 28 Şubat’tan önce liberal batıcı, kapitalist batıcı, sosyalist batıcı vardı. 28 Şubat’tan sonra listeye Müslüman batıcılar da eklendi. İlahiyata pardesüyle giren kız öğrenciler, etek-ceketle ya da etek-pantolonla mezun oldu. Öğrenciye ilim yerine mücerred bir öz güven verildi. Fıkıh bilmediği halde kendini Ebû Hanife, hadis bilmediği halde Buharî zanneden, aklına uyanı dinden sayan, uymayanı reddeden, selef referans gösterildiğinde “onlar da âlim ben de” diyen bir nesil yetişti. İşte yeni imam hatiplerde bu usûlde yetişen hocalar da görev yapmakta hatta 28 Şubat sürecinin etkisinin azalmasıyla öğretmen olarak atanan bu ruhsatçı gençler kendileri gibi bir nesil yetiştirmeye başladı bile. Bu yüzden yeni İmam Hatip okullarını bekleyen en büyük tehlike ruhsatla okuyan ve zamanla onu azimet gibi gören bu öğretmenlerdir.

İhsan ŞENOCAK
 
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
İhsan Şenocak Hocanın bazı tespitleri yerinde olsada,tasavvufu red etmeyişi,türkiyenin darulharp olduğunu kabul etmeyişi gibi,tasavvuf yolunu hak görmesi gibi,diğer bazı görüşleri selefin akidesine muhaliftir.Biz güzel sözü dikkate alırız ama sözün sahibini sözümüze uyduğu kadar alırız.Allahualem.
 
A Çevrimdışı

asbeng

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
kız iyi cevap vermiş maslahat icabı müşrik olmuyoruzda günahkar oluyoruz bu zamanki kendini selefi zanneden telefilerde öyle adam tesbihi eline alma bidat seçimlere gidip kafir partileri destekle sıkıntı yok
 
L Çevrimdışı

la illa kelamullah

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Tek bir muslim-mu'min kişinin bile ölmemesi için domuz eti yemesi caizken muslim-mu'min bir kitlenin öldürülmemesi için başını açmak mı caiz değil?
 
Üst Ana Sayfa Alt