Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Guantanamo'daki tutsaklar hakkında artık bilgi verilmeyecek

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
ABD`nin Küba`daki Guantanamo askeri üssünde, açlık grevi yapan tutsaklar hakkında bilgi verme uygulamasına son verildiği belirtildi.
guantanamo-1765914c1.jpeg




Guantanamo Hapishanesi sözcüsü Deniz Yarbay John Filostrat, söz konusu uygulamanın, tutsakların "protestolarını ileri götürmesine" yardımcı olduğu ve "hiçbir operasyonal amacının bulunmadığı" gerekçeleriyle durdurulduğunu belirtti.


Guantanamo Hasiphanesi`nde yıllardan beri geçerli olan uygulamada, açlık grevine başlayan tutsakların sayısının yanı sıra, kaç tutsağın, askeri yönetmelikler uyarıncazorla beslenmesine yol açacak kadar kilo kaybettiği açıklanıyordu.


Hapishanedeki şartları protesto ederek açlık grevine başlayan tutsakların sayısı Temmuz 2013`te en tepe noktasına ulaşarak 106`ya çıkmıştı.


Miami Herald gazetesinin haberine göre, önceki gün itibariyle, Guantanamo`da, açlık grevini sürdüren, tamamı zorla beslenmesine yol açacak kadar zayıflamış durumda 15 tutsak bulunuyor.

Kaynak: Ajanslar
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
GEÇMİŞ KAVİMLERİN BAŞINA GELENLER BİZİMDE BAŞIMIZA GELMİYOR.. AMA BİZ BAŞINA GELENLERLE AYNI CENNETİ İSTİYORUZ VAYY BİZİM HALİMİZE...
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt