Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Hiristiyan Kızı Şok Eden Savunma !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A Çevrimdışı

AbdulMuntaqim

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bak suyunrenqi isimli kardesim, sende haklisin kardeslerde hakli. Dinimizin edep ahlak dini oldugunu soyledin faka kendi yazmanda pek edep ahlak gorunmuyor.

BU ARADA BAYA İYİ İZLEYİCİYMİŞ PLAJLARI REKLAMLARI BİLE KAÇIRMAMIŞ BİRDE KONVERANS DÜZENLEYİP ANLATMIŞ DAHA NE DENİR?

Bide Kadinlarin reklamlarda, ve plajlarda oldugunu bilmek icin okadar da bakmaya gerek yok zaten. Bu herkes tarafindan biliniyor.

Ama bende katiliyorum dediklerine fakat sozlerimize dikkat etmemiz lazim.
 
A Çevrimdışı

abdullah11

Guest
suyun rengi sen ebubekir ra ettiği sözleri bılmıyorusn heralde ? aratır bakalım kimlere ne diyerek hitap etmiş ne diyerek kızmış ! davetçi yeri geldiğinde davet edilenlerin kulturel durumuna göre davetini yapabılır ama zulm etmeyecek ama islama gölge düsürmeyecek . bu kişinin de yaptıgı acık bir ortamda o örneklerle uygun dusmemiş olabilir o bayanla baska ortamda anlatabılırdı ama yinede genel kanı olarak ve avrupalıların bu gibi sözlerine davranıslarına kültürlerine baktıgımızda hiçbir avrupalıların senın verdığın tepkiyi verdiğini göremiyoruz. bakın halıd yasın adlı davetçi kardesimize o da yeri gelince insanlara bu sekilde davet ediyor . demekki kültürlere kültürlerine göre davet yapılır. sen olaylara salt kendi gözlerinle ve kültürlerinle baktıgın için degerli bir davetçiyi kınayıp hiç yerine koyuyorsun . bak bu adalete uymaz . ben sana abese suresının iniş sebebini soyleyeyım . hz peygamber bu surede abdullah ibni maktumla ilgilenmediği için ikaz edildi . sonra peygamberle ilişik kesildi mi ? yani davetçinin usulunde yanlışlık olabilir ama bu yaptıgı yanlışlık bızlerın o davetçiye zulm yapması anlamına gelmez ki sen tam olarak bunu yapıyorsun ...
 
A Çevrimdışı

abdullah11

Guest
burdan o amcayı :) savunmak gibi bir gayemiz olmadı ama o kişi davetçidir ve müntesibi çoktur .bu konusmada bayan olarak kendinizi metaa olarak görmenız dogal ama sınırle olmalı yada şeytan sizi galebe getirmiş olmalı ki bir erkek olarak ben de o konusmayı dinleyince davetçinin etraftakilere içtenlikle yaklasarak empati kurdurarak hakkı soyledıgını göruyorum . evet erkek fıtratını baskaları üzerinden degıl de kendi üzerinden anlatmış. yani birini örnek göstererek davet yapmıyor kendini tan ederek bakın ben allahtan korkan bır adam olarak bunlar beni sıkıntıya dusuruyorsa bu toplumda nasıl yasanır imajı vermeye calısıyor . tekrar dıyorum sen avrupa dogumlu oranın kulturuyle beslenen biri olsaydın bu davet sekli seni cezbederdi hatta avrupalılar biz gibi doğu toplumlarının klasık davet metotlarından hoslanmazlar . bu sekilde kendilerinden bırının kendilerini anlatarak davetine şevk duyarlar . ama gel bunu bu sözleri afganıstan yada pakıstan da yap linç edilirsin . o yuzden bu davetçinin avrupada boyleyken araştırırsan arap ulkelerine gidince böyle olmadıgını göreceksi n.. biraz sakın kafayla seytanın galebe getirmrmesiyle dıkkatlı olalım kelimelerimizi öyle kullanalım ve HÜSNÜ ZAN da bulunalım
 
U Çevrimdışı

uyelikal

Üye
İslam-TR Üyesi
Doğru söylüyor abdullah kardeş, fazla abartmaya gerek yok, en azından adam birçoğumuzun yapmadığı şeyi yapmış, tebliğ etmiş, fazla duygusallıkta başa bela :)
 
Muzzammil Çevrimdışı

Muzzammil

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
tekrar dıyorum sen avrupa dogumlu oranın kulturuyle beslenen biri olsaydın bu davet sekli seni cezbederdi hatta avrupalılar biz gibi doğu toplumlarının klasık davet metotlarından hoslanmazlar . bu sekilde kendilerinden bırının kendilerini anlatarak davetine şevk duyarlar . ama gel bunu bu sözleri afganıstan yada pakıstan da yap linç edilirsin . o yuzden bu davetçinin avrupada boyleyken araştırırsan arap ulkelerine gidince böyle olmadıgını göreceksi n.. biraz sakın kafayla seytanın galebe getirmrmesiyle dıkkatlı olalım kelimelerimizi öyle kullanalım ve HÜSNÜ ZAN da bulunalım

JazakhAllahu hairan akhi.
AlhamduliLlah, konuya baska bir acidan yaklasarak bizim goremedigimiz dogrulari bulup cikarmissiniz.
Tipki dediginiz gibi, Avrupa'lilar ve Amerika'lilara dogu usulu teblig pek uymamaktadir, anlattiginiz zaman bunalip kacabiliyorlar, ekserisi boyle.Teblig sirasinda ozellikle ses tonu ile el ve bas hareketlerininde ahengi olusturunca cok hoslarina gidiyor, tabii bir de kelimeleri hafif yuvarlayarak cikaran ve konusurken dusunduren de bir lisan :)
Ama istisnalari da var, ozellikle de kufr doneminde iyice bir arayisa girenleri ciddi ciddi belli baslari dinleri inceliyorlar, Islam'daki o ciddiyet, edeb, ahlak, hayaa onlari mest ediyor.Ozellikle de duzgun bir tesetturlu ukhti gorduklerinden bayan olanlari cok etkileniyor.
Sonradan Musluman olan bu kardesler de gorduklerimin neredeyse hepsi ( Tevhid'in Islami ile tanisanlari kastediyorum ) vAllahi cok samimi oluyorlar, Allah onlardan razi olsun.


uyelikal kardes, duygusallik basa bela sozu biraz agir ve yerinde olmayan bir soz degil mi ?
'' Hayaa '' imanin bir subesidir buyuruyor RasulUllah s.a.s.
Burada heyecanla soylenmis birkac soz var, dogru sozler degil, tevbe etmek gerekir insaAllah, ama sizin zan ettiginiz gibi duygusallik olmasa gerek.
https://www.islam-tr.org/members/uyelikal.html
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt