Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Muhalifler askeri havaalanı ele geçirdi

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhalifler askeri hava alanı ele geçirdi Muhalifler Suriye'deki El Hamedaniyye askeri havaalanını ele geçirdi.

Muhalifler Suriye'deki El Hamedaniyye askeri havaalanını ele geçirdi. El Bukemal'in tamamının muhaliflerin kontrolünde olduğu belirtiliyor.
İlk kez bir askeri havaalanı da muhalif yönetimine geçmiş oldu.

pressmedya
 
E Çevrimdışı

el zerkavi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
yahu bu kaçıncı ele geçirme olayı? bir senedir hep aynı haberler ama sonuç yok.

hala anlayamıyorum neden suriye muhalifleri esad'ı deviremedi.

iki grup var savaşan;

A- ÖZGÜR SURİYE ORDUSU. Sunni direnişçi grupları, yıllardır esad zulmü görmüşler buna tepki olarak ve arap baharınıda arkalarına alarak ayaklanmış durumdalar. Türkiye bu oluşma çok büyük destek veriyor adeta lojistik üstü vazifeesi görüyorlar. Ordudan ayrılan birçok subay'da bu grupta.

B- KÜRESEL CİHADCILAR: El nusra ve şam tugayları adı altında cihad anlayşını kabullenmiş el kaide bağlantılı küresel cihadcılar bombalama, adam kaçırma, sızma gibi birçok operasyonel görevlerde bulundular. Suriye dışından oldukça fazla yabancı savaşçı bu gruplara dahil oldu.

Şimdi sorun şurada bu kadar dış desteğe rağmen neden esad devrilmedi

A-HAVA ÜSTÜNLÜĞÜ. Bana göre bunda 1. neden esad'ın hava üstünlüğüdür. Hatırlayın libya'da savaş çıkmaza girmiş bunu sonlandırmak için fransa öncülüğünde kolalisyon kaddafinin hava üsütnlüğünü ezici bir şekilde elinden aldı ve kaddafi fazla dayanamadı. Şayet aynı baskı esad'a yapılsa ve önemli merkezleri bombalansa esad'ın fazla dayanacağını sanmıyorum.

B- RUSYA DESTEĞİ. Rusya kayıtsız şartsız Suriyeyi arkasına aldı. hatırlayın bm oylamalarını çin ve rusya nasılda suriyeden yana olmuşlardı.

Bilmiyorum arkadaşlar inanın anlamakta zorluk çekiyorum. bu esed niye hala devrilmiyor niye! Birisi bana bu sorunun cevabını versin.
 
O Çevrimdışı

Omar_ali

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyedeki direniscileri kimse desteklemiyor hepsi yalan,direnisciler ele gecirdikleri askeri ustlerdeki silahlarla savasiyor,eger destekleselerdi bu kadar insan olmezdi,esad giderse kim israili koruyacak ve kim amerikalarin tutukladigi muslumanlara iskence yapacak, Esad rejimi ne kadar kotu gorunse amerikaya israile ama sonucta onlarin kopegi unutmayin besar esadin babasi hafiz esad basa gelmeden once suriye iki savas yapmis israille ve basa gectikten sonra bir kursun slkllmamis israile.bence suriyeyi bosna gibi yipratmak sonrada son anda mudahala edip bakin sizi biz kurtardik ve dedigimizi yapin ve yabanci ve asiri islamcilari tutuklayin diyecek ama bunu yapamayacaklar .İsrailinde diger kopeklerinde sonu geldi.
 
Üst Ana Sayfa Alt