Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Rafızilerin Saddamı Idam Etme Görüntüleri Sansürsüz

A Çevrimdışı

AntiMürcie

Üye
İslam-TR Üyesi


Evet, İlla âlimlerimizin tekfir ettiklerine dair beyanına ihtiyaç duyuyorum. Sen onlardan dahamı ilimli, dahamı haşyetlisin ki hiç bir tanesinin konuşmadığı hususlarda konuşuyorsun? Tekfir ahkamını hangi alimden öğrendin? Hadi alimi geçtim hangi ilim talibinden öğrendinde kafana göre onu bunu tekfir ediyorsun. Adama sormazlar mı hangi bahçede yetiştin diye? Madem tekfir konularında illa alimlere dönmene gerek yok, tekfir dindeki en mühim, en ağır meseledir. O zaman tekfirden daha aşağı olan fıkıh konularında da dönme alimlere. Zaten alimlerede gerek yok değilmi? Allah da Resûlu (sav)'de boşuna onların yanında bulunmaktan, onlara ittiba etmekten bahsetti?!

Bak Allâme İbn Abdilberr (rh.a) ne diyor:

“Âlimler, avama düşen görevin âlimlerini taklit etmek olduğu hususunda İHTİLÂF ETMEMİŞLERDİR. ‘Bilmiyorsanız, zikir ehline sorun’ ayetinde murâd edilenlerde onlardır.”

(Câmiu’l-Beyâni’l-İlmi ve Fadlih, 2/114)

Bu sözü fıkhi mesail hakkında söylüyor he, sen birde tekfir de tabi olmayanı düşün?!



Sanane moğolistan başkanınından? Marketten makarna seçer gibi tekfir edecek adammı arıyorsun? Allah'ın kabirde sorguya çekeceği 3 meselenin en mühiminin bu adam olduguna dair hadisler varda sadece sanamı ulaştı yoksa? Ayrıca o adam zaten kafirse (hiç tanımıyorum) meydandaki alimlerdende, Hicazdaki alimlerdende tekfir eden, tefsik eden vardır. Allah bu dini sana tevdî etmedi küçük efendi.


Ne yapacaksın ya, islam devletinde sokak ortasında adamın boynunu mu vuracaksın? kadının karşısına çıkmadan hükmü ayan beyan olmadan tekfir edip ahkamı icramı edeceksin?



Oh ne güzel sanki bu mesele 2. mahmud zamanında başladı! (eğer mahzâ tarih kitaplarından (okumaya usanarak) salt göz gezdirmeyle kendinden kaç asır önce yaşamış insanları tekfir edeceksen) o zaman Fatih Sultan Mehmed Han'ıda, Kanuni Sultan Süleyman'ıda tekfir et, onlarında şeri kanunlardan recm gibi, el kesme gibi bir kaç tanesini TEBDÎL ettiği naklediliyor tarih kitaplarında? Hatta daha öteye git durma, timurlenk'i tekfir etmeyen avamından, havasına zamanın bütün müslümanlarını tekfir et, adam örfle adetle hükmediyordu?! Ya Selçuklu zamanında ki müslüman obalar ne ile hükmediyordu, Kuran'lamı?...Hiç duymadın değil mi bunları? Git araştır hadi... Yanlız benden kaynak maynak isteme, senin deyiminle Abdulhamid zamanındaki olaylar ne kadar açıksa bunlarda o kadar açık. Müsteşriklerin tarihlerini okumaya devam et...

Ayrıca Abdulhamid zamanına vukufiyetinde bayağı süper, maşaAllah dedirtiyor. Madem bu Sultan Abdulaziz Han, batının oyuncağıydı onların kanunlarıyla hükmediyordu, yahu bu adama neden darbe yapıp şehit ettiler ki? Adamlar zaten kukla yönetici arıyorlardı? Parçalamadan yönetmeye çalışıyorlardı. Buda tam Rothschild ailesi'nin istediği şey, sömürmek ve bankalar kurup kaynakları kendilerine akıtmak...


Ya Abdulhamid Han? Neden adamı hemen alaşağı ettiler acaba? ilginç yahu, gerçekten. Abdulhamid Han zamanında kadılar felanda yoktu değil mi? İyi araştırdın mı arkadaş? Laik, Meşrutiyetçi, yenilikçi mahkemeler vardır kesin?! :)




Allah seni Islah eylesin. Yazım biraz uzun oldu ama kusuruma bakmassınız umarım.
İyi sen tekfir etmek için illa açık beyan bekle bizde Allahın izniyle apaçık delil gördüğümüzle amel edelim.Ben kafama göre onu bunu tekfir etmedim etmem.Sen araştır bakalım Osmanlının son dönemlerini istediğin kaynaktan kafamdan mi ediyorum başka şeyden mi görürsün.Bana gelince kimsenin tarlasında yetişmedim.Allahın izniyle Allahın dini üzere bir müslümanım.Baya bi yazmışşında asıl senın birşeyden haberin yok.Tabi 2.Mahmuddan itibaren laik yenilikçi batıcı mahkemeler vardı.Reformlar niye yapıldı ? Allahın şeriatının kaldırılması ve batılılardan fransızlardan destek almak için batı kanunlarının uygulanması için yapıldı.Müslümanlarla kafirler tamamen eşit sayıldı cizye vergisi dahi kaldırıldı. Senin mantıkla bir kişinin müslümanlığına kafirlerin düşmanlığıyla karar vereceksek ADOLF HİTLERİN HALİFE OLMASI LAZIM.STALİNİN ŞEYHÜLİSLAM OLMASI LAZIM.LENİNİN KAZASKER OLMASI LAZIM.Mantığın çok iyiymiş.Saddamı Menderesi Humeyniyi Hamaneyi şunu bunu saymıyorum bile.Allah hidayet nasip etsin.İllada beşeri kanunlarla hükmedeni müslüman görecem diyorsan bana ne hesabını Allaha vereceksin.Onun için bana yazma reddiyeni ahirette Allah tealaya açıklarsın bana değil.Bide unutmadan çok yazınca yazdıklarına delil olmuyor yani doğruya çevrilmiyor onun için kısa yaz benden sana tavsiye olsun.
 
Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Oh ne güzel sanki bu mesele 2. mahmud zamanında başladı! (eğer mahzâ tarih kitaplarından (okumaya usanarak) salt göz gezdirmeyle kendinden kaç asır önce yaşamış insanları tekfir edeceksen) o zaman Fatih Sultan Mehmed Han'ıda, Kanuni Sultan Süleyman'ıda tekfir et, onlarında şeri kanunlardan recm gibi, el kesme gibi bir kaç tanesini TEBDÎL ettiği naklediliyor tarih kitaplarında? Hatta daha öteye git durma, timurlenk'i tekfir etmeyen avamından, havasına zamanın bütün müslümanlarını tekfir et, adam örfle adetle hükmediyordu?! Ya Selçuklu zamanında ki müslüman obalar ne ile hükmediyordu, Kuran'lamı?...Hiç duymadın değil mi bunları? Git araştır hadi... Yanlız benden kaynak maynak isteme, senin deyiminle Abdulhamid zamanındaki olaylar ne kadar açıksa bunlarda o kadar açık.

Ya burası es geçmeyelim lütfen, parlak sözlerle olmuyor.

(Hadi bu mesajı kısa yazıyom) :)
 
A Çevrimdışı

AntiMürcie

Üye
İslam-TR Üyesi
Ya burası es geçmeyelim lütfen, parlak sözlerle olmuyor.

(Hadi bu mesajı kısa yazıyom) :)
Kimin parlak sözlerle yazdığı belli sükun.Aklınca müslümanları harici ilan ettireceksin çok zekisin yav :))) Böyle bir şeyden haberim yoktu araştırayım.Ancak şu anda apaçık Allahın şeriatından yüzçevirdiği belli olan beşeri kanunlarla hükmeden 2.Mahmud ve ondan sonra gelen hükümdarları tekfir ediyorum.Allah tealanın emirleri açıktır. "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.MAİDE 44 Şimdi biliyorumki saçmalamaya başlayacaksın hiç boşuna başlama yok onlar islamı yaydı savaştı kafir kesti avrupayı titretti bilmem ne.Kafir kesmeyle savaşmak islamın ölçüsü değildir.Öyle olsa dediğim gibi ADOLF HİTLER MEZHEB İMAMI SADDAM HALİFE OLURDU.Hadi Alllah hidayet versin.
 
Muhammed087 Çevrimdışı

Muhammed087

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
osmanlıda şeriat abdulmecidden sonra kısmen kaldırıldı,devlete bağlı genelevler felan osmanlının son dönemlerinde de vardı abdulhamid toparlamaya çalışdı ama yine m.kemal ve diğerleri tarafından tahttan indirildi , zaten cumhuriyetin kurulması abdulhamidin düşmesine kadar gidiyor
 
Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Aklınca müslümanları harici ilan ettireceksin çok zekisin yav :))) Böyle bir şeyden haberim yoktu araştırayım.

Yok be kardeşim ne zekîliği o senin cesaretin... Benim kimseyi harici ilan etmek gibi bir niyetim yok. Sen anlamadın gâliba beni. Ben tekfir hükümlerinin yanında, tebdî' hükümlerini de alimleri taklîd ederek alırım. Hamasetle nasıl kimseye kâfir demiyor isem, haricî'de, Mürcî'de demem. Ehli sünnet'in usûlu bu.

Tamam inşaAllah araştır, bekliyoruz.

1- Fatih Sultan Mehmed ve Kanuni hükümlerden bazılarının cezasını değiştirdi mi?
2- Timurlenk ne ile hükmediyordu? Zamanında kim tekfir etti, kim etmedi?
3- Selçuklu zamanında ve sonrasında müslüman türkmen obaları ne ile hükmediyorlardı?

Sorular çoğaltılır sen şimdilik bunları araştır. Hadi selâmetle...
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
AntiMürcie kardesim israrla delil getirmekden kacinip bir de baska üyelere satasarak yaziyorsun. O cok bildigin islam bu topraklarda hüküm sürseydi bu kadar kolay konusamayacagini fikihdan ögrenememissin.

Bugün aksama kadar müsade ediyorum, abdulhamidin kafirligine dair alimlerin ve ümmetin ittifak ettigi net delilleri buraya dökmeni bekliyorum.

Daha sonra bizahi hakkimda zan yapip sitedeki yetkilerini kullanip adam banliyor demeyin.

Buyur delillerini yaz ve akabinde kafire kafir demeyen https://www.islam-tr.org/konu/osmanliya-sapik-diyen-orijinal-sapiklara-seyh-zevahiriden-tokat.20002/ adam hakkinda da hükmünü koy tam olsun.
 
A Çevrimdışı

AntiMürcie

Üye
İslam-TR Üyesi
AntiMürcie kardesim israrla delil getirmekden kacinip bir de baska üyelere satasarak yaziyorsun. O cok bildigin islam bu topraklarda hüküm sürseydi bu kadar kolay konusamayacagini fikihdan ögrenememissin.

Bugün aksama kadar müsade ediyorum, abdulhamidin kafirligine dair alimlerin ve ümmetin ittifak ettigi net delilleri buraya dökmeni bekliyorum.

Daha sonra bizahi hakkimda zan yapip sitedeki yetkilerini kullanip adam banliyor demeyin.

Buyur delillerini yaz ve akabinde kafire kafir demeyen https://www.islam-tr.org/konu/osmanliya-sapik-diyen-orijinal-sapiklara-seyh-zevahiriden-tokat.20002/ adam hakkinda da hükmünü koy tam olsun.
Asıl islam bu topraklarda hakim olsaydı siz abdülhamid ve islam kelimelerini yan yana telaffuz bile edemezdiniz.Küfrü güneş gibi ortada olan adamlara bile açık tekfir beyanı isterim diyorsun yani.Ne diyeyim.Allahın şeriatıyla hükmetmeyen kafirdir işte Allahın izniyle delilim budur.Size göre demekki kişi ne yaparsa yapsın illa kendi ağzından ben kafirim diye ferman çıkarması lazım kafir sayılması için.Sizin mantıkla tayyipte yakında halife olur.Asıl sataşana cevap vermekte sataşmak olmuş yazık.Bence sen akşamı bekleme ahi.Allah hepimize hidayet nasip etsin hadi selametle.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Muctehid (!) Anti mürcie ,
Abdulhamidi senin gibi tekfir etmeyen ummetin, ulemanın ve son Osmanlı şeyhul islsmı Mustafa Sabri'nin hükmü nedir?
 
Turab el kurdi Çevrimdışı

Turab el kurdi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suud bin Abdu’l-Aziz Osmanlı Devletine bağlı olan Bağdad valisine gönderdiği mektupta şunları söylemektedir:

"Sizin, imamlarınızın ve sultanlarınızın durumu; sizin batılınıza ve (Müslüman olduğunuza dair) iddianızda yalanınıza şehadet etmektedir. Hücre-i Şerife’yi açtığımızda 22 yılında, sizin sultanınız Selim’den, kuzeninin Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’e yazılmış bir mektupta Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’den yardım istemekte ve düşmanlarına karşı galip gelmek için dua etmektedir. Sizin batıl üzere olduğunuza şehadet edecek yeterince alçaklık, rezillik ve düşüklük içermektedir. Şöyle başlıyordu: Sizin önemsiz kulunuz Sultan Selim. Devamla: Ey Allah’ın Rasulu! Üstesinden gelemediğimiz zorluk ve güçlük çekiyoruz. Haçın kulları Rahman’ın kullarına üstün geliyor. Senden bize zafer nasip etmeni ve onlara karşı bize yardım etmeni diliyoruz. Ve bu manada birçok genel ifade kullanmaktadır. Şu kocaman şirke, bir olan ve herşeyi bilen Allah’a karşı işlenen (büyük) küfre bakın! Müşrikler putları Uzza ve Lat’dan dahi bunu istememişlerdir. Onlara zorluk ve musibet isabet ettiğinde onlar sadece her şeyin yaratıcısına dua ederlerdi." (Durer es-Seniyye, 1/160)

Şeyh Süleyman bin Abdillah bin Muhammed bin Abdi'l-Vehhab (H1233)


Türkler tevhid diyarına savaş açıp istila etmeye kalkıştıkları zaman "Delail fi Hükm Muvalat Ehlil-İşrak" yani onlarla aynı din üzere olmasalar ve şirk koşmasalar bile bu "müşriklere yardımcı ve destek olanların kafir ve mürted olduğuna dair deliller" isimli bir kitap telif etmiş ve o kitapta bu konu hakkında 21 ayrı başlıkta delil zikretmiştir. Ve sözkonusu orduyu "şirk ve türbe ordusu" olarak isimlendirmiştir. Bu eser Türkçeye’de çevrilmişti. (Durer es-Seniyye, 7/57-69)

Ulemanın osmanlı hakkında böyle fetvaları var. Fakat abdulhamiti de içine alır mı bilmiyorum.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Suud bin Abdu’l-Aziz Osmanlı Devletine bağlı olan Bağdad valisine gönderdiği mektupta şunları söylemektedir:

"Sizin, imamlarınızın ve sultanlarınızın durumu; sizin batılınıza ve (Müslüman olduğunuza dair) iddianızda yalanınıza şehadet etmektedir. Hücre-i Şerife’yi açtığımızda 22 yılında, sizin sultanınız Selim’den, kuzeninin Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’e yazılmış bir mektupta Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’den yardım istemekte ve düşmanlarına karşı galip gelmek için dua etmektedir. Sizin batıl üzere olduğunuza şehadet edecek yeterince alçaklık, rezillik ve düşüklük içermektedir. Şöyle başlıyordu: Sizin önemsiz kulunuz Sultan Selim. Devamla: Ey Allah’ın Rasulu! Üstesinden gelemediğimiz zorluk ve güçlük çekiyoruz. Haçın kulları Rahman’ın kullarına üstün geliyor. Senden bize zafer nasip etmeni ve onlara karşı bize yardım etmeni diliyoruz. Ve bu manada birçok genel ifade kullanmaktadır. Şu kocaman şirke, bir olan ve herşeyi bilen Allah’a karşı işlenen (büyük) küfre bakın! Müşrikler putları Uzza ve Lat’dan dahi bunu istememişlerdir. Onlara zorluk ve musibet isabet ettiğinde onlar sadece her şeyin yaratıcısına dua ederlerdi." (Durer es-Seniyye, 1/160)

Şeyh Süleyman bin Abdillah bin Muhammed bin Abdi'l-Vehhab (H1233)


Türkler tevhid diyarına savaş açıp istila etmeye kalkıştıkları zaman "Delail fi Hükm Muvalat Ehlil-İşrak" yani onlarla aynı din üzere olmasalar ve şirk koşmasalar bile bu "müşriklere yardımcı ve destek olanların kafir ve mürted olduğuna dair deliller" isimli bir kitap telif etmiş ve o kitapta bu konu hakkında 21 ayrı başlıkta delil zikretmiştir. Ve sözkonusu orduyu "şirk ve türbe ordusu" olarak isimlendirmiştir. Bu eser Türkçeye’de çevrilmişti. (Durer es-Seniyye, 7/57-69)

Ulemanın osmanlı hakkında böyle fetvaları var. Fakat abdulhamiti de içine alır mı bilmiyorum.

Kardes bu tür fetvalar ne kadar güvenilir tartisilir, sana kiyaslaman icin güzel bir örnek vereyim, teknoloji ve iletisim caginda oldugumuz su zamana gel. Suriyede onlarca grup onlarca sözde ya da özde alim var. Gün gecmiyorki her gün birileri birilerine bir kulp takip bir yakistirma yapmasinlar, sen tarihden osmanli ile münakasali olan yani karsi cephesinde olan bir grubun yazdigi kitapdan bir alinti yapip ulemanin osmanli hakkinda böyle fetvalari var dersen sana dur derim.

Ulema kelimesi türkcede coguldur ve birden fazla kisiyi temsil ederki verilen örnekde cogullugu ifade eden durum yok aksine osmanlinin karsi cephesindeki tek bir görüs ve o görüsün isbati dahi yok, egerki bu mektub varsa bunun ya asli günümüze gelmeli ya da bu alimler arasinda bilinen meshur birsey olup hemen herkesin kitaplarina girmeliydi ama her ne hikmetse sadece karsi cephedeki görüsün kitabindaysa bizler Allahdan korkmaliyiz.

Ama su bir gercek adi sani ne olursa olsun bu sekilde yardim istemek küfürdür sirktir ancak bunu hangi sahislar yapmis yapmamis bunu en dogru Allah bilir ve hesabi görecekde Allahdir. Muallakda olan konulari baz alip net kesin hüküm gibi bir de ulemanin görüsü bu gibi sunup insanlarin akillarini karistirmayalim.

10 bin askeri olup 1 milyon kisiye hükmedemeyen sözde kuran sünneti takip eden adina selefi melefi deyip göya %100 ayet hadislere göre hükümlere boyun egiyoruz böyle yönetiyoruz diyen grublarin suriyede yaptiklari ve cikan tefrikalara bak birde 3 kitada hüküm sürmeye calisan osmanliya bak, iki kisiye hüküm edemeyen laf dinletemeyenler arasinda bu tür bilgi kirliligi oluyorsa osmanli hakkinda olmasi kadar dogal ne ola ki. Ondan dolayi uzak durmak en iyisi. Hesaplari Allaha kalmistir.
 
Ebu Selman et-Turkî Çevrimdışı

Ebu Selman et-Turkî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suud bin Abdu’l-Aziz Osmanlı Devletine bağlı olan Bağdad valisine gönderdiği mektupta şunları söylemektedir:

"Sizin, imamlarınızın ve sultanlarınızın durumu; sizin batılınıza ve (Müslüman olduğunuza dair) iddianızda yalanınıza şehadet etmektedir. Hücre-i Şerife’yi açtığımızda 22 yılında, sizin sultanınız Selim’den, kuzeninin Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’e yazılmış bir mektupta Rasulullah (sallallahi aleyhi vesellem)’den yardım istemekte ve düşmanlarına karşı galip gelmek için dua etmektedir. Sizin batıl üzere olduğunuza şehadet edecek yeterince alçaklık, rezillik ve düşüklük içermektedir. Şöyle başlıyordu: Sizin önemsiz kulunuz Sultan Selim. Devamla: Ey Allah’ın Rasulu! Üstesinden gelemediğimiz zorluk ve güçlük çekiyoruz. Haçın kulları Rahman’ın kullarına üstün geliyor. Senden bize zafer nasip etmeni ve onlara karşı bize yardım etmeni diliyoruz. Ve bu manada birçok genel ifade kullanmaktadır. Şu kocaman şirke, bir olan ve herşeyi bilen Allah’a karşı işlenen (büyük) küfre bakın! Müşrikler putları Uzza ve Lat’dan dahi bunu istememişlerdir. Onlara zorluk ve musibet isabet ettiğinde onlar sadece her şeyin yaratıcısına dua ederlerdi." (Durer es-Seniyye, 1/160)

Şeyh Süleyman bin Abdillah bin Muhammed bin Abdi'l-Vehhab (H1233)


Türkler tevhid diyarına savaş açıp istila etmeye kalkıştıkları zaman "Delail fi Hükm Muvalat Ehlil-İşrak" yani onlarla aynı din üzere olmasalar ve şirk koşmasalar bile bu "müşriklere yardımcı ve destek olanların kafir ve mürted olduğuna dair deliller" isimli bir kitap telif etmiş ve o kitapta bu konu hakkında 21 ayrı başlıkta delil zikretmiştir. Ve sözkonusu orduyu "şirk ve türbe ordusu" olarak isimlendirmiştir. Bu eser Türkçeye’de çevrilmişti. (Durer es-Seniyye, 7/57-69)

Ulemanın osmanlı hakkında böyle fetvaları var. Fakat abdulhamiti de içine alır mı bilmiyorum.
Osmanlı'da her padişahın devrini farklı değerlendirmek gerekir. Mesela Kanuni devrinde İbn Arabi'nin kitaplarını yasaklayan Şeyhu'l İslam Ebu Suud (Rahimehullah) göze çarpar iken Abdulmecid döneminde apaçık küfür olan Tanzimat Fermanı'nın yayınlandığını görüyoruz. Özellikle son ve ilk dönemler arasında fark var, batının sapkın danslarının Fransa'da dahi oynanmasına tahammül edemeyen padişahlardan o dansların burada oynanmasına göz yuman padişahlara.
Padişahların arasında batıni tasavvufa meyledeni de, batının küfrünü tasdik edeni de, bunların hepsinden beri olanı da vardır. Tevhid akidesi ile bilinen Kadızadeliler cemaati de aynı şekilde bir aralar devletin en üst kademelerine kadar yerleşmiştir.

Uzun lafın kısası her padişah hakkında farklı konuşmak gerekir.
 
Turab el kurdi Çevrimdışı

Turab el kurdi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kardes bu tür fetvalar ne kadar güvenilir tartisilir, sana kiyaslaman icin güzel bir örnek vereyim, teknoloji ve iletisim caginda oldugumuz su zamana gel. Suriyede onlarca grup onlarca sözde ya da özde alim var. Gün gecmiyorki her gün birileri birilerine bir kulp takip bir yakistirma yapmasinlar, sen tarihden osmanli ile münakasali olan yani karsi cephesinde olan bir grubun yazdigi kitapdan bir alinti yapip ulemanin osmanli hakkinda böyle fetvalari var dersen sana dur derim.

Ulema kelimesi türkcede coguldur ve birden fazla kisiyi temsil ederki verilen örnekde cogullugu ifade eden durum yok aksine osmanlinin karsi cephesindeki tek bir görüs ve o görüsün isbati dahi yok, egerki bu mektub varsa bunun ya asli günümüze gelmeli ya da bu alimler arasinda bilinen meshur birsey olup hemen herkesin kitaplarina girmeliydi ama her ne hikmetse sadece karsi cephedeki görüsün kitabindaysa bizler Allahdan korkmaliyiz.

Ama su bir gercek adi sani ne olursa olsun bu sekilde yardim istemek küfürdür sirktir ancak bunu hangi sahislar yapmis yapmamis bunu en dogru Allah bilir ve hesabi görecekde Allahdir. Muallakda olan konulari baz alip net kesin hüküm gibi bir de ulemanin görüsü bu gibi sunup insanlarin akillarini karistirmayalim.

10 bin askeri olup 1 milyon kisiye hükmedemeyen sözde kuran sünneti takip eden adina selefi melefi deyip göya %100 ayet hadislere göre hükümlere boyun egiyoruz böyle yönetiyoruz diyen grublarin suriyede yaptiklari ve cikan tefrikalara bak birde 3 kitada hüküm sürmeye calisan osmanliya bak, iki kisiye hüküm edemeyen laf dinletemeyenler arasinda bu tür bilgi kirliligi oluyorsa osmanli hakkinda olmasi kadar dogal ne ola ki. Ondan dolayi uzak durmak en iyisi. Hesaplari Allaha kalmistir.
Ben necdilerin osmanlı ile allah için düşmanlık dışında bir düşmanlığının olduğunu bilmiyorum. Yine de bunu (peygamberden yardım taleb etme) yaptıklarına inanıp inanmamakta herkes özgürdür.
 
Turab el kurdi Çevrimdışı

Turab el kurdi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Osmanlı'da her padişahın devrini farklı değerlendirmek gerekir. Mesela Kanuni devrinde İbn Arabi'nin kitaplarını yasaklayan Şeyhu'l İslam Ebu Suud (Rahimehullah) göze çarpar iken Abdulmecid döneminde apaçık küfür olan Tanzimat Fermanı'nın yayınlandığını görüyoruz. Özellikle son ve ilk dönemler arasında fark var, batının sapkın danslarının Fransa'da dahi oynanmasına tahammül edemeyen padişahlardan o dansların burada oynanmasına göz yuman padişahlara.
Padişahların arasında batıni tasavvufa meyledeni de, batının küfrünü tasdik edeni de, bunların hepsinden beri olanı da vardır. Tevhid akidesi ile bilinen Kadızadeliler cemaati de aynı şekilde bir aralar devletin en üst kademelerine kadar yerleşmiştir.

Uzun lafın kısası her padişah hakkında farklı konuşmak gerekir.
Her kelimesine katılıyorum.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Ben necdilerin osmanlı ile allah için düşmanlık dışında bir düşmanlığının olduğunu bilmiyorum. Yine de bunu (peygamberden yardım taleb etme) yaptıklarına inanıp inanmamakta herkes özgürdür.

herkesin özgür oldugu bir durumda tekfirin kaideleri zaten gecerli olmaz ondan dolayi laf kalabaligi yapmayi birakirsan sevinirim.
 
Turab el kurdi Çevrimdışı

Turab el kurdi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
herkesin özgür oldugu bir durumda tekfirin kaideleri zaten gecerli olmaz ondan dolayi laf kalabaligi yapmayi birakirsan sevinirim.
Laf kalabalığı yaptıysam kusura bakma. Alimlerin sözlerini siz taleb etmiştiniz. Ben de naklettim bu sözlere inanıp inanmamakta özgürsünüz dedim sadece. Ayrıca osmanlının bütün padişahlarını genellediğim de anlaşılmasın. Genellemek büyük bir ilim ve sağlam bir tarih bilgisi ister kanaatimce.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Laf kalabalığı yaptıysam kusura bakma. Alimlerin sözlerini siz taleb etmiştiniz. Ben de naklettim bu sözlere inanıp inanmamakta özgürsünüz dedim sadece. Ayrıca osmanlının bütün padişahlarını genellediğim de anlaşılmasın. Genellemek büyük bir ilim ve sağlam bir tarih bilgisi ister kanaatimce.

laf kalabaligi derken, konu abdulhamidin küfrü üzerine sert bir konu. Sizin yaptiginiz ise meseleyi dallandirip budaklandirmak. Yani konunuzda abdulhamidle alakali zerre miktar bilgi yokken bu cikisiniz konuyu sulandirmaktan öteye gitmez kaldiki getirdigin delil osmanliyi red eden gruba ait bir delildir. Öyle senin dedigin gibi alimlerin delili degildir. Mevzu tekfir oldugu icin kiziyorum size cünkü meseleyi sulandirmak icin sanki kasitli calisiyorsunuz.

Varsa abdulhamid üzerine bir delilin buyur yaz, yoksa sus.

Varsa padisah süleyman ile alakali problemin buyur baska bir konu ac münazara edelim. Ama münazara da adaletli olunacaksa.

Üstüne basa basa diyorum, bilinen acik bir küfür ise bu cimbizlama yerlerde yer almaz, sadece karsit görüs cephede yer almaz, bir cok alimin deginmesi gereken mevzu haline gelir. Acin tarihe bakin ibn arabinin küfrü hakkinda kac tane kitapda bir cok delil nakledilmis ve durum öyle ayyuka cikmiski bu meshur bir olay olmustur. Sizin anlayamadiginiz ya da anlamak istemediginiz durum da budur.
 
Sükunet Çevrimdışı

Sükunet

Twitter: @sknttt
İslam-TR Üyesi
Mevzu tekfir oldugu icin kiziyorum size cünkü meseleyi sulandirmak icin sanki kasitli calisiyorsunuz.

Varsa abdulhamid üzerine bir delilin buyur yaz, yoksa sus.

Varsa padisah süleyman ile alakali problemin buyur baska bir konu ac münazara edelim. Ama münazara da adaletli olunacaksa.

Aynen katılıyorum abi, Allah razı olsun.

Konuyla çok münasip olacağını düşündüğüm bir kısa nakil yapacağım. Ümmetimizin üzerine bütün kafirlerin leş kargaları gibi üşüştüğü bu zamanda onları bırakıp, bizimle, müslüman kabul ettiğimiz dedelerimizle, büyüklerimizle uğraşan kişilerin veya buna isteyerek yada istemeyek vesile olanların aslında yaptıklarını anlatan kısa bir nakil:

Allâme Bekr bin Abdillah Ebu Zeyd diyor ki:

"Bizans tartışmalarından kaçın! yani kısır, bir fayda ifade etmeyen tartışmalardan kaçın. Bizanslılar, düşman ülke kapılarına dayanıp yerle bir etmek üzereyken meleklerin cinsiyetlerini tartışmaktaydılar.

İşte faydasız tartışmalar doğru yoldan böylece alıkoyar. Selefin uygulaması çok tartışmaktan, çok cedelleşmekten uzak durmaktı. Tartışma konusunda geniş davranmak, verânın azlığındandır. Nitekim Hasenu'l-Basrî bir topluluğun tartıştıklarını duyunca "BUNLAR İBÂDETTEN USANMIŞLAR, SÖZ SÖYLEMEK KENDİLERİNE BASİT GELİR OLMUŞ, VERALARI AZALMIŞ VE KONUŞMAYA BAŞLAMIŞLAR" demiştir." (Hilyetu Talibul İlm)

Şimdi bizim müslüman kabul ettiğimiz insanlara bizim karşımızda KAFİR deyipte fitne çıkartanın, sonrada saatlerce onun tartışmasını yapanın Bizans tartışmalarından ne farkı kaldı?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
700 yıllık bir devlete, ummetten birilerinin çıkıb şaz görüşlerle tekfir etmesini anlıyoruz. Anlıyoruz da Osmanlı'yı, ummetin alimlerinin geneli hatası ve sevabıyla musluman görüb kabullenirken, muayyen tekfire soyunmak millenium hariciliğidir!
 
Üst Ana Sayfa Alt