Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Rize'den cemaatlerle ve cemaatçilerle ilgili anılarım.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum Ahiler.Üniversiteye kayıt için Rize'ye gittim.İlk anımı belirteyim.Otobüste yanımdaki koltuğu bir süleymancı bindi.Konu namaza kadar geldi.Rabıta yapıp yapmadığımı sordu.Gülerek yapmıyorum rabıta şirktir dedim.Sonra bu kişi yanlışsın dedi.Ben de yanlış olduğumu kanıtlamasını söyledim.Rabıtanın kuran ve sünnette olduğunu söyleyince delil getirmesini istedim.Ben bilmiyorum ama hocamız söylüyordu dedi.Ben de delilsiz tam olarak bilmediği konularda neden bu kadar emin olduğunu sordum.Bu kişi hocasına güvendiğini söyledi ve ona inandığını söyledi.Tam o anda ise okuduğum kitapda ilginç ve beni destekler bir ayet karşıma (hahamlarını rab edindiler ayeti karşıma) çıktı.Sonuç olarak bir sapık cemaatçi ile daha karşılaştım.Bu kişi ile izlenimim namazını tam olarak kılmayıp insanlara ders vermeye çalışmasıydı.Ben seferi olarak kılarken o bi kılıp bi kılmıyordu.

2.olarak bu sofilerin bir hocasıyla karşılaştım diyebiliriz.Abdest alırken gençler abilerle görüştünüz mü dedi.Ben de gerek yok devlet yurdunda kalacağımı söyledim.Olsun gene de konuşun dedi.Ben de gerek olmadığını yineledim ve Allah'ın kapıları açacağını söyledim.(Bu kişiyi diğer anımda da göreceksiniz.)Saçma olan şey namaz kılan herkesi kendileri gibi zannetmeleriydi.Yani namaz kılan herkesi kendi cemaatlerine bağlamalarıydı.Bu ise bağnaz düşüncelerini kanıtlıyordu.

Sofilerle 3.anım ise otobüsten indiğim sırada oldu.
Otobüsten pazartesi günü saat 6.30 sıralarında inmiştim Allahulem.
İndiğim sırada hemen bir cemaatçi yanıma yaklaştı ve kayıt için yardım edebileceğini söyledi.Gerek olmadığını ve tüm belgelerimin tam olduğunu söyledim.Yine de ısrar etti ve çok ısrar ediyordu.Ben de bir gideyim bunların içlerini görmüş olurum dedim ve yurtlarına gittim.Bizi taksiye bindirip taksi parasını ödediler.Oraya gittiğimizde her türden tipe rastladım top sakallısından , ülkücüsüne saçma saçma şekillere girenine kadar.Ama bir tane sakallı göremedim.Bana abdest alırken abilerle görüşün diyen adama burada rastladım.Bu cemaatin ne kadar iyi olduğunu işin içinde olmayan , bu kişilerin düşüncelerini bilmeyen, bunların sistemini tanımayan kişilere dünyanın en güzel grubuymuş gibi anlatıyorlardı.Ve kahvaltı hazırlandı belki de çoğu kişi sabah zaman geçsin ve kahvaltı yapalım diye gitmişti oraya keza öyle oldu.Bir iki kaşık bir şeyler yiyip 2-3 kişiyle birlikte oradan uzaklaştım.Bu kişilere bunlar nasıl cemaat sakalları bile yok deyince oradan birisi sakalı çok uzatmanın haram olduğunu söyledi.İşte o zaman çıldırdım ve delilini istedim.Ve yine cahil insanların oradan buradan duyup iddia edilen bir saçma düşünceyle karşılaştım.Delili yoktu ve konuşamadı.

Öyle ki bu kişiler sistemini kurup orada palazlanmış.Her köşe başında cemaatçileri görebilirsiniz.Yapıştılar mı bırakmıyorlar ama sert cevaplar vermeye başladım.Birisi gelip bana benimle birisinin ilgilenip ilgilenmediğini sordu (düşünün o kadar palazlanmışlar ki) ben de kendimle ilgilendiğimi başkasına ihtiyaç olmadığını söyledim.
Son olarak kendi şehrime giden otobüse az bir zaman kalmışken beni o cemaatte gören saf bir genç yanıma geldi.Ve biraz konuştuk o da olumsuzluklardan bahsetti.Cemaatlerden nefret ettiğini söyledi.Ben de bu cemaatlerin asıl amaçlarının ne olduğunu belirttim.Belirtince din ve devlet işleri biribirinden ayrılmalı dedi(Beni laik sandı konuşmamdan dolayı)orada bir iki ayet belirttim ve bu ayetleri ilk defa gördüğünü söyledi teşekkür etti.(Bu gence içim ısındı çünkü saf birisiydi.Ve öğrenmeye açıktı.)

Sonuç olarak benim gibi öğrencilere gitmeden sistemi tanımaları için bir yazı oluşturdum.Okuyanlara teşekkür ederim.

 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben siZin cemaatinize inanmıyorum de direkt şahsına küfrtsen bu kadar canları acımaz ve aralarına almazlar seni
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah swt sana hayırlı,salih insanların sohbetine, muhabbetine işrak etmeyi,onları sana dost kılmayı nasib etsin Allahumme amin.İnşallah güzel anılarla bitirirsin akhi :)
 
M Çevrimdışı

mertcan008

Üyeliği İptal Edildi
Banned
yazından anladığım kadarıyla sende islami kimliğini gösteren bir özellik yok. sakalsızken sakallıyı savunmakta neyin nesi??.
 
M Çevrimdışı

mertcan008

Üyeliği İptal Edildi
Banned
peki.... hangi sakal çeşidini kullanıyorsun?
- kirli sakal [siyah yanaklar]
- rockçu/popçu sakal [yarım sakal]
- cübbeli sakal [tam sakal]
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
peki.... hangi sakal çeşidini kullanıyorsun?
- kirli sakal [siyah yanaklar]
- rockçu/popçu sakal [yarım sakal]*
- cübbeli sakal [tam sakal]
Arkadaş sakal tam olarak çıkmıyorsa napalım sakal mı ektirelim?Sen harbiden saçmalıyorsun.Sakal uzatıyorum tam sakal olana kadar uzatacağım.Ayrıca kirli sakal değil.Rockçu sakal hiç değil.
 
E Çevrimdışı

ebuzekeriya

Üye
İslam-TR Üyesi
iki gun önce çalıştıgım yere bi hacı dayı geldi.beni gördügü gibi Maşaallah çekmeye başladı.(sakalımdan dolayı heralde)
ilk sordugu soru hangi cemaattensin olsu? Kuran ve sünnet dedim.dedi yok hangi cemaat!! Kuran sünnet dedim ya dayı dedim.dedi yegenim isim ver cüpbeli mi? nur mu? menzilmi dedim dayı Kuran ve sünnet. ama dayım ısrarla yegenim nereye baglısın demezmi...
la havle vele kuvvete..
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt