Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Sapik Işid Tarafından Irak'ta Ve Suriye'de Yeni Operasyonlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1. (4239)- İbnu Ömer anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) Beni'n-Nadîr hurmalığını kesti ve yaktı. Bu hurmalığa el Büveyre deniyordu. Büveyre hakkında Hassân İbnu Sâbit (radıyallahu anh) şöyle demişti:
"Büveyre'de tutuşan yangın, Benî Lüey reislerine ehemmiyetsiz geldi."
Ebu Süfyân İbnu'l-Hâris İbni Abdilmuttalib ona şöyle cevap verdi: "Allah bu yapılanı (yangını) devam ettirsin. -Büveyre'nin etrafını da cehennem yaksın, Yangından hangimizin uzakta olduğunu bileceksin.- Mekke, Medine'den hangisinin zarardîde olduğunu göreceksin."
Müslim'in rivayetinde şu ziyade var: "Şu âyet bu hadise hakkında nazil olmuştur: haşr-5"İnkârcı kitap ehlinin yurtlarında hurma ağaçlarını kesmeniz veya onları kesmeyip gövdeleri üzerinde ayakta bırakmanız Allah'ın izniyledir. Allah yoldan çıkanları böylece rezilliğe uğratır" (Haşr 5). [Buhârî, Megâzî 14, Hars 6, Cihâd 154, Tefsîr, Haşr; Müslim, Cihad 29, (1746); Tirmizî, Tefsir, Haşr, (3298); Ebu Dâvud, Cihâd 91, (2615).]

Kınayıcıların kınamasından korkan ve ilimden nasipsizler cihaddan gafil korkaklar ancak felsefe üretirler.Yukardaki hadis ve ayeti kerimenin hükmüyle geçmiş tüm mücahidler halifeler savaş sırasında amel etmiş mecbur kalınan yerde ülkelerin zenginlik ve mallarına zarar verecek şeyleride son çare olarak kullanmışlardır.İdraksiz korkaklara burda sayfalarca tarihi kaydı yazacak değilim merakı olan açar ashabın cihad tarihini okur öğrenir.
Eğer ışide saldırılar artarda geri püskürtülürse son çare o baraj olursa ben zaten havaya uçurulmasını normal karşılarım

Bu fetvayı verecek ilmi nereden tahsil ettin? Fetvan doğru dahi olsa eğer senin ilmin yoksa fetwa vermen caiz değildir.(bu soruma öncelikle cevap ver)


İyi... bu barajın zararları bağdada kadar dayanıyor.Zarara uğrayacak yuzlerce müslümanın, mazlumun canı cehenneme!

Hadis yazmıssın ...bu hadisin; hurma olayının baraj ıle kıyasındakı illeti yazmamıssın. Ve bu konuda alimlerden nakilde yapmamıssın ?

bu olay (Beni nadir gazvesi)ozaman yahudilerle (Asli kafir) yapılmıs sonuclarına yahudiler katlanmıştı.Ama bu olayda ise yahudiler yok,musluman, mazlum hak ve kafirler var.Bu durumu hangi araya sıkıştırmıssın ?(acıklamasını yapmamıssın)

Şu klasık lafınıda bir daha söyleme ( korkaklar ancak felsefe üretirler)
 
Son düzenleme:
eren Çevrimdışı

eren

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Orada yezidiler pesmergeler pkk.... Bunların Alayı nedir bak kardes senin bu yaklaşımın fesadin basinin Masumlar öldürülüyor söylemin den bi farkı yok menhaten olayını yorumla bakalım da görelim
 
Abdullah Savaş Çevrimdışı

Abdullah Savaş

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Orada yezidiler pesmergeler pkk.... Bunların Alayı nedir bak kardes senin bu yaklaşımın fesadin basinin Masumlar öldürülüyor söylemin den bi farkı yok menhaten olayını yorumla bakalım da görelim

Eren kardeş bu kafada adamlara cevap vermeye gerek yok.Ayeti hadisi koyarsın yetinmezler kendileride aslını bilselerde hakkı gizlemeye çalışırlar zaten Usameyide terörist ilan eden kafada adamlar oldukları için bunlar ancak batılı efendileri ve hümanist goygoycu korkakların kabul ettiği bombalar altında ezilip roket atarak savunmada kalan hamas tarzı cihada onay verirler saldıran taraf olmayı mevzi kazanmayı değil mevzi korumayı tercih ederler ki elde savunacak mevzide kalmadı:)Bu sayılanlarda cihada terör dediği için bu adamlar hiçbir zaman mücahidleri ve cihadı legal görmezler.O yüzden onlara cevap vermekte boştur.Kafalarını kuma gömüp geride kalan çocuklarla ve kadınlarla yaşamaya devam etsinler öyleki cihad meydanına bırak inmeyi, düşüncesini bile saldırarak engellemeye örtmeye mücadelenin ortasında olanlara dil uzatıp kafirlerin ağzıyla onlara saldırmaya çalışsınlar.Çözüm nedir gel anlat kurtar ümmeti desen birşeyde getiremezler ama elini taşın altına koyan canını verenlere kuduz köpekler gibi saldırıp salya savururlar.
 
EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
.Çözüm nedir gel anlat kurtar ümmeti desen birşeyde getiremezler ama elini taşın altına koyan canını verenlere kuduz köpekler gibi saldırıp salya savururlar.

Neden bu kadar kufurbazsın?

Orada yezidiler pesmergeler pkk.... Bunların Alayı nedir bak kardes senin bu yaklaşımın fesadin basinin Masumlar öldürülüyor söylemin den bi farkı yok menhaten olayını yorumla bakalım da görelim
iddianız doğru olmadığından yazmaya gerek duymuyorum.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Bazi durumlardan dolayi, forumu takip edemiyorum. Ama görüyorumki isidciler son zamanlarda baya bir cogalmis.

Musait oldugum ilk vakitte tüm isidciler forumdan itina ile atilacaktir.

Atip tutup sonrada gelen sorulardan kacmakda moda oldu. Adam SIKISINCA soruyu görmezlikden gelip baska konuya atlayabiliyor, böyle olan isidseverleri de itina ile banlayacagim.

Neden bu kesim kendini gizler anlamiyorum ki.. Biri isidci ise bu forumda ne isi var, simdi sorsam kim isidci bu siteye girmesin kimse sesini cikarmaz ama isidi sahabe gibi savunur sonra kovuncada gider bir daha üye olur.

Yazik..
 
hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
age of oynar gibi plan yapmayalım beyler. baraj uçurmalar falan age of taki gibi tıklayınca çıkmıyor ortaya insanlar. ölecek olan müslüman halk. evet rasulullah mancınık kullanarak saldırdı enver el evlaki bir konuşmasında 11 eylülü rasulullah'ın mancınık kullanmasına benzetti evet masum siviller de öle bilir ama bu karşılıklı bir savaş fakat haksız yere müslümanların canını almak olmaz.

"kim bir insanı haksız yere öldürdüyse tüm insanlığı öldürmüş gibidir." maide / 32
 
İ Çevrimdışı

İbrahim_Asaf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah, sizi, din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara âdil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah, âdil davrananları sever.
Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir. (Mümtehine 8-9)

Kınayıcıların kınamasından korkan ve ilimden nasipsizler cihaddan gafil korkaklar ancak felsefe üretirler.Yukardaki hadis ve ayeti kerimenin hükmüyle geçmiş tüm mücahidler halifeler savaş sırasında amel etmiş mecbur kalınan yerde ülkelerin zenginlik ve mallarına zarar verecek şeyleride son çare olarak kullanmışlardır.İdraksiz korkaklara burda sayfalarca tarihi kaydı yazacak değilim merakı olan açar ashabın cihad tarihini okur öğrenir.

Bir söz vardır "hem kel hem fodul" diye. Ya da "Merd-i kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş" derler.

Aslında sana cevap yazma düşüncem yok ama belli ki dilin durmayacak.

Bir kere daha kıyas yapmayı bilmiyorsun. Yani süzme cahilsin. Ayet ve hadis yazıyorsun, birşeyler duymuşsun ama illet ortaklığı bulunmayan mevzulara hamlediyorsun. Tıpkı Hariciler gibi "hak sözle batıl murad ediyorsun."

Madem örnek veriyorsun senin örneğin üzerinden soruyorum sana

IŞİD'in Musul barajını yıkıp milyonlarca insanı su altında bırakması ile Yahudi Beni Nadir'in kesilen hurmalığı aynı şey midir?
Bir kere Irak halkı Müslümandır.
İkinci olarak Irak halkı değil Amerika ve Peşmerge güçleri IŞİD'le savaşıyor.
Yakılan Beni Nadir hurmalığının içinde kadın, çocuk, yaşlı, hayvan vs olduğuna ve hepsinin de bu yangınla yakıldığına dair delilin nedir?Yoksa o hurmalık bizzat savaşan savaşçılara karşı cephe üstünlüğü olmak üzere ve onların en kıymetli geçim stoğunu imha edip direnme şevklerini kırmak üreze ortadan kaldırılan bir engel miydi? Musul barajı hangi kafiri IŞİD'den saklıyor?

Hurma ağacının kesilmesiyle barajın uçurulup milyonlarca insanın su altında bırakılması aynı şey mi? Bana bir örnek ver ki Resulullah (a.s.w) kadın, çocuk, yaşlı, savaşan, savaşmayan, müslüman-gaurımüslim demeden hepsini toptan imha etmiş olsun? Bilakis suçlulardan başkasına yönelip ailelerini de öldürdüğü için "ben Halid'in yaptığından beriyim" demişti. Bir sen kimsin ki kimin Allah için ne amel işleyip işlemediğini tanımadan bilmeden sorgulama cüreti gösteriyorsun?

Senin bir kere Halifen dönek olmasa Usamenin davasını satmazdı. Usamenin mücadelesini senin ağzına alma hakkın yok ki. Kaldı ki Usamenin en yakın arkadaşları ve halefleri "müslüman kanının kutsiyeti" üzerine nice nice açıklamalar yaptılar. Ama siz Usame usame deyip diğer yandan onun en yakın yol arkadaşlarını İbrahim dininden çıkmakla suçladınız. Ve En yakın dostlarından, dava arkadaşlarından olan Ebu Halid Suriyi intahar eylemiyle katlettiniz. Sonrada ortaya çıkmış Cihad, Mücahid kavramlarını utanmadan savurup kullanıyorsunuz. Şerefsizlik cihad değildir. Kadın olup evde oturan veya sadece laf atanın veya batılılara köle hümanistlik taslayanların kim olduğunu Allah bilir. Kaldı ki evinde kadın gibi oturup İslam için, mücahidler için bir gayrette bulunmayan biri de sırf Allah(s.w.t)ın haram kıldığı masum müslüman kanına girmediği için yine sizden şereflidir.

Asıl siz şerefsiz, haysiyetsiz teröristler olmasanız Suriyede bugün Beşşar Esad adında bir katil ve 250 bin maktul mazlum olmayacaktı. Asıl siz karanlık ve muhbir ruhlu ajanların parmağındaki kukla olmasaydınız yıllardır anası ağlayan mazlum Iraklı Sünnilerin Malikiyi devirme hedefini yarı yolda şeytani bir hilafet ilan ederek saptırıp parçalamazdınız. Asıl siz samimiyetsiz kaypaklar olmasaydınız herkes sizi Bağdata saldıracak diye beklerken Malikiyi ve Sünni halkın devrimini bir tarafa atıp zaten Malikiye düşman olan Barzani üstüne saldırarak bile isteye Amerikayı kendi üstünüze davet ederek Barzaniyi-Şiileri ve PKK/PYD yi birbirine yeniden kaynaştırmazdınız.
IŞİD denen bumerang yine müslümanları vurdu. Suriyeyi nasıl batırıp küfre hizmet ettiyse Irakta da mazlum bir halkın tüm emeğini akılalmaz teröristliklerle sabote edip heder etti. İran size ne kadar dua etse azdır. Amerika size ne kadar dua etse azdır. Çünkü Türkiye eksenine yaklaşıp ABD-Maliki ekseninden uzaklaşan Barzaninin kulağını çekip yeniden petrol güzergahını ve para akışını kendi kontrolüne alması gerekiyordu. İşte IŞİD sayesinde ABD Barzaninin kulağını çekmiş oldu. İşi bitince de kullandığı mendili yere atıyor şuan.

Şimdi bakıyorum da Allah için ve İslam için sizden Müslümanlara ne menfaat, ne kazanım ulaştı zulümden, yalandan, kan dökücülükten, ölçüsüzlükten, teröristlikten, katliam ve tefrikadan başka? "HİÇ BİR ŞEY"

Peki ya ESED? "Elinizi öpse hakkınızı ödeyemez"
Peki ya İran? "İran sizi gece gündüz propaganda ede ede Sünni direnişi sadece terörist bir grubun katliamı olarak kabullendirmeyi başardı ve şimdi devredışı olduğu denkleme yeniden eli güçlenip dahil oldu. Siz İran için Hizbuşşeytandan daha çok hayırlısınız"
Peki ya ABD, İsrail, Batı dünyası? "İşte bakın Cihad böyle bir katilliktir. Bakın bunlar birbirlerini böyle keser. Bakın Hilafet böyle bir katliamcılıktır vs vs diye diye sizi öne çıkarıp Beşşarın varil bombalarını, Hizbuşeytan ve İranın katliamlarını, PKK/PYD'nin katliamlarını unutturup örtbas ettiler."

Kısaca kafirler sizden razı ama Müslümanlar muzdarip.
Şimdi Defol!
 
W Çevrimdışı

wert

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
age of oynar gibi plan yapmayalım beyler. baraj uçurmalar falan age of taki gibi tıklayınca çıkmıyor ortaya insanlar. ölecek olan müslüman halk. evet rasulullah mancınık kullanarak saldırdı enver el evlaki bir konuşmasında 11 eylülü rasulullah'ın mancınık kullanmasına benzetti evet masum siviller de öle bilir ama bu karşılıklı bir savaş fakat haksız yere müslümanların canını almak olmaz.

"kim bir insanı haksız yere öldürdüyse tüm insanlığı öldürmüş gibidir." maide / 32
+1 :D
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Işid, esed rejiminin halep kuveyres havaalanına şiddetli saldırılarına devam ediyor.Bazı uçaklar imha edildi.

BuuOJoZIQAAakib.jpg:large


diyala'daki celavla kasabası ışid'in kontrolüne geçti.

ışid'in mahmur bölgesinde 1 abd savaş uçağını düşürdüğüne dair haberler var.Yalnız daha doğrulanmadı.

mahmur bölgesinde 50 peşmerge daha ışid tarafından gebertildi

haseke'de birçok ypgli kafirler sünni yerel halk tarafından gebertildi.Ayrıca ypg'ye ait bir minibüs yakıldı içindekilerde geberdi.

musul-erbil arasındaki stratejik kelak beldesi ışid'in kontrolüne geçti.

ırak rafizi rejiminin 1 helikopteri ışid tarafından düşürüldü
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
el anbar'daki el bağdadi ilçesi ışid tarafından rafizilerden ele geçirildi.Çok miktarda askeri malzeme elde edildi.
 
Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ışid'in kerkük'te peşmerge kontrol noktasına gece baskını, çok sayıda peşmerge esir,ve çok sayıda silah,mühimmat ve araç elde edildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt