Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Selamunaleykum.

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Forumda ki Tanışma Bölümünü yeni gördüm bu yüzden geçikmiş olabilirim Hakkınızı Helal edin..

Foruma Üye oluşum kaç gün oldu ortalama 1 Hafta Allahu Alem.



Mesaj adeti: 96 (Günlük Orrtalama Mesaj )
Ettigi Toplam Dualar: 54
11 Dua Aldı

Mesaj adetim ''96'' olmuş ve acayiptir Tanışma Bölümünü bugün fark etim Subhanallah..

Forumda ilk aldığım ''İNTİBA'' lara gelince ''ABDUHAK'' kardeşimiz ''ZORLU BİR KARDEŞE'' benziyor ,Nasıl ki Forumda ''ASAYİŞ'' ondan soruluyor:) Beni çok uğraştıracak birisi olduğundan fazla bir kuşkum yok.Allah Sanada Banada Rahmet etsin akxim..

!sLaM4eVeR, bu akxim Onunla iyi anlaşacağız ,bu kardeşimden aldığım ''İNTİBA'' Subhanallah Gayret ve Şevk...Şahsen Seviniyorum ''Ehl'i Sünnet'' den olan Haleflerime yetişemiyorum...bana Dua et İnşallah..Allah-Subhanehu ve Teala-Seni ''FAKİH'' lerden etsin..Allahumme Amin.

abdulwahid , akxim Biz birbirimizin duacısıyız,Rabbimin Cenneti geniş ''TASVİR'' etmek isteyenler Tefekkür etsinler edebiliyorlarsa Kemal derecesinde,Rabbim Seni Cennetine koysun akxim..

muratdemir Hocam Allah O'na Rahmet etsin bakıyorum akxim Siz artık Bizim gibi Gençlerin yzdıklarını okuyorsunuz Allahu Alem öyle düşünüyorum..

muratdemir Hocamın Mesaj durumu Subhanallah...

Mesaj adeti: 423 (Günlük Orrtalama Mesaj )
Ettigi Toplam Dualar: 269
84 Dua Aldı


Kardeşlerim Allah-Subhanehu ve Teala - Sizlerle Tanışmayı Nasip etti Elhamdulillah,her ne kadarda fazla katkım olmasada arada bir Giripi Yazılarınızı okuyacağım İnşallah..

İnternette Önceleri Kaynak Site olarak seçtiğim bir Forumdunuz ancak artık Elimden geldiği kadar Sizlere Kaynak arama Hususunda yardımcı olmaya çalışacağım.. .

Ebû Zerin (Ra) Zühdü İle İlgili çok sevdiğim bir Sözüdür


Ebû Zer'den şöyle dediği rivayet edilmiştir: "Resulullah (sav) dedi ki: Şayet siz, benim bildiklerimi bilmiş olsaydınız, az güler çok ağlardınız. Yataklarınızda çok az yatar, hanımlarınıza yaklaşmazdınız. Karnınızı da tıka basa doyurmazdınız. Yüksekle*re çıkar. Allah Teâlâya yalvarıp yakarırdınız.'"

Ebû Zer, bu hadisi rivayet ettiği zaman hep "Keşke ben budanan bir ağaç olsaydım" derdi.



(Tirmizî, Zühd bâb 9; Ibn Mâce, Zühd bab 19; Müsned-i Ahmed 5/173)

Rabbim Bizlerede O Sahabenin ''ZÜHD'' ünden versin Bizleride ''ŞEHİT'' etsin,Bizleride ''Mustakim'' kılsın,Allahumme Amin
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşlerim bana soruyorlar ''irhabiyyun'' nedir ? her zaman cevap vermek zorunda kalmamak için İnşallah Konuyu buraya açıyorum Bilgilenmemiz için...

Rabbim Bizleri ''Korkutanlardan'' - ''İnzar'' ednlerden -''İrhabiyyun''-lardan Kılsın...Allahumme Amin.

İnşallah Şehit Abdullah Azzam

''İrhabiyyun''lar Kimlerdir ? Kendi Görüntüsünden.

VİDEO İZLE ;

izle : http://www.youtube.com/watch?v=TXvVIE-8a1M



Şöyle der Şehit:

-Bizler Terörüstleriz ( Korkutanlarız) (1)
-Kitap ve Sünnette Terörüzm (Korkutmak) Farzdır.
-Doğuda Batıda Bilsin ki,
-Bizler Terörüstleriz (İrhabiyyun larız) ''korkutanlarız,
-Bizler Korkutan Kimseleriz,
-Sizde gücünüzün yettiği kadar onlara karşı her çeşitten kuvvet biriktirin ve cihad için atlar hazırlayın ki,onlarla hem Allah'ın düşmanlarını,hemde kendi düşmanlarınızı...korkutasınız...'' (Enfal 60.Ayet)

-ÖYLEYSE ALLAH'IN DİNİNDE TERÖRÜZM(KORKUTMAK)FARZDIR !

Dipnot: Terörüzm; -Arapça Lugat: İrhabiyyun -Korkutmaktır.

Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve bağlanıp belenen atlar hazırlayın, onlarla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve onlardan başka sizin bilmediğiniz, Allah'ın bildiği düşman kimseleri korku*tursunuz ( İrhabiyyun ). Allah yolunda ne harcarsanız size eksiksiz ödenir, siz asla haksızlığa uğratılmazsınız. (Enfal 60.Ayet)

Ayetin Arapçasından anlaşılacağı üzere ''Korkutanlar'' -''Turhibune''- olarak geçer.

60. Düşmanlarınızla savaşmak için her türlü maddî ve manevî kuvveti hazırlayın, Eş-Şihab şöyle der: Müslümanlar Be*dir savaşma tam hazırlıklı gelmedikleri için burada kuvvet hazırlamaları emredildi ve hazırlıksız olarak her zaman zafer kazanılmayacağına dair uyarıldılar.[1] Allah yolunda bağlanıp beslenen atlar hazırlayın.


Bu kuvvetle Allah'ın ve sizin düşmanlarınız olan kafirleri korkutursunuz. Yine bu kuvvetle onlardan başka diğerlerini de kokutursunuz, İbn Zeyd. "onlar münafıklardır" der. Mücâhid ise "onlar Kurayza oğullarıdır" der. Birici görüş daha doğrudur. Çünkü Yüce Allah şöyle buyuruyor: siz onların münafıklığını bil*mezsiniz fakat Allah onları bilir. Cihad ve diğer hayır yollarında ne harcarsanız onun karşılığı kıyamet gününde size eksiksiz ödenektir. Bu mükafaatınızdan hiçbir şey eksik veril*mez... [2]



Kaynaklar


[1]KâsimL Mehâ; inu't-te'vil, 8/3024
[2]Muhammed Ali Es-Sabuni, Safvetü’t-Tefasir, Ensar Neşriyat: 2/432.


TABERİ TEFSİRİNDEN ''ENFAL 60 AYETİ KERİME'' - ''Korkutanlar -irhabiyyun''-lar..




Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet ve savaş atları ha*zırlayın ki bununla, Allah'ın düşmanı ve sizin düşmanınız ve daha bundan başka, sizin bilmediğiniz fakat Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutası-nız. Allah yolunda ne harcarsanız, karşılığı size eksiksiz ödenir ve siz, asla haksızlığa uğratılmazsınız.


Ey, Allaha ve peygamberine iman edenler, kendileriyle muahede yaptığı*nız ve muhadeyi bozup size ihanet edeceklerinden korluğunuz kafirler ve diğer bütün inkarcılar için gücünüzün yeniği kadar savaş araçları hazırlayın. Besili at-lar yetiştirin ki bu araçlarla sizin de Allanın da düşmanı oian kâfirleri korku ta*sınız. Böylece size karşı savaşma cesaretini bulamasınlar, yine bu savaş araçla sizin bilmediğiniz ve Allah'ın bildiği münafıklar ve cinler gibi düşmanları*nızdan da korkmaksınız. Allah yolunda savaşmak için mallarınızı harcayarak silah almanız halinde bu harcamalarınız boşa gitmeyecek, Allah, bunların karşılığını dünyada verecek, sevaplarını da âhirete saklayacak ve size hiçbir haksizlik ya*pılmayacaktır.


Ayei-i kerime'de, Müslümanlara, kâfirlere karşı güçlerinin yettiği kadar kuvvet hazırlamaları emredilmiştir.



Peygamber efendimiz bu kuvvet hakkın*da şöyle buyurmuştur: Ukbe b. Âmir diyorki:


"Ben Resulullah'ın, minberin üzerinde: "Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet hazırlayın." âyetini okuduktan sonra şöyle buyurduğunu işittim. "Dikkat edin, şüphesiz ki kuvvet, atmak'tır. Dikkat edin şüphesiz ki kuvvet at-maktır.Dikkat edin şüphesiz ki kuvvet atmaktır. [1]



Taberi diyor ki: " Resulullah'tan rivayet edilen bu hadis-i şerifte, âyet-i kerimede zikredilen kuvvet, "Atmak" olarakizah edilmiş ise de bu izahtan, kuv*vetin sadece "Atmak"tan ibaret olduğu anlaşılmamalıdır. Çünkü Rasululah-Sallalahu aleyhi ve Sellem-: "Kuvvet, sadece atmaktır, başka bir şey değildir." buyurmamaştır. Bu nedenle, kılıç, ok, mızrak ve düşmana karşı savaşmakta kullanılan her türlü silah âyettte geçen "Kuvvet" kavramı içine girmektedir. Kaldı ki Resulullah'tan zikredilen bu haberin senedi gevşektir."


Âyet-i kerimede; "Bundan başka, sizin bilmediğiniz fakat Allahın bildiği diğer düşmanları korkutasınız" buyurulmaktadır.


Müfessirler, Allahın bildiği, müminlerin İşe bilmediği bu düşmanlardan kimlerin kastedildiği hususunda dört görüş zikretmişlerdir.


a- Mücahide göre bunlardan maksat, Yahudi Kureyza oğullarıdır. Bedir savaşı yapıldığında onların düşmanlığı henüz ortaya çıkmamıştı.


b- Suddiye göre bu düşmanlardan maksat, Farslar'dır. Müslümanlar, Pars*larla savaşacaklarını o sırada tahmin etmiyorlardı.


c- Ibn-i Zeyde göre ise, müminlerin bilmediği bu düşmanlardan maksat, münafıklardır. Çünkü onlar, kelime-i şehadet getiriyorlar, hatta müminlerle bir*likte savaşlara katılıyorlardı. Bu nedenle düşmanlıkları bilinmiyordu,


d- Diğer bir kısım âlimlere göre ise burada zikredilen düşmanlardan mak*sat, cinlerdir.


Taberi bu son gomşüa tercihe düğünü söylemidir. Çünkü
Müminler, Kureyza oğlu Yahudilerin ve Farslarm müşrik olmaları hasebiyle kendilerine düşman olduklarını ve onlara karşı savaşabileceklerini biliyorlardı. Bu itibarla, âyette zikredilen bilinmeyen düşmanlar değillerdi.


Münafıklara gelince, her ne kadar bunlar düşmanlıkları bilinmeyen kim*seler idiyseler de müminlerin güçlerinin artması yüzünden korkacak kimseler de değillerdi. Münafıklar, müminlerin, kendilerinin iç yüzlerim bilmelerinden kor*kuyorlardı. Bu nedenle âyette zikredilen güç hazırlamadan dolayı korkmaları düşünülemezdi. O halde, âyette, müminlerin bilmedikleri zikredilen düşmanlar, insanların dışındaki düşmanlardır ki onlar da cinlerden olan düşmanlardır. Ni*tekim, atlarının kişnemelerinin cinleri korkuttuğu ve atın bulunduğu yere cinle*rin yakşalamadığı rivayet edilmiştir. [2]




KAYNAKLAR


Taberi Tefsiri Enfal 60. Ayet.



[1] Müslim, K. cl-îmara, hab: 167, UN: 1917 /F>" ^avud fc. el-C:haJ bab: ?.\ UN; 2514

[2] Buradan anlaşılıyor ki, Müslümanlar her halükârda savaşa hazırlıklı olacaklardır. Fiilen savaş hayatının yaşanması şart değildir. Daima savaşa hazırlıklı olmak gerekir. * Hiçbir hazırlığa girişmediği halde "Ben, cihad ederim" iddiası boş bir iddiadır. Zira gerçeklen savaşmak niyetinde olanlar, her an savaş hazırlığı içinde olurlar. Nitekim di*ğer bir âyet-i kerime'de şöyle buyuruluyor: "Eğer bunlar cihada çıkmak isteselerdi, onun için hazırlık yaparlardi."(9/146)
Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 4/234-236.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Aleykum selam kardeş geç oldu ama hoş geldin sende. Nickin Abdullah Azzam'ın sesiyle çok güzel. Anlamıda güzel. Rabbim anlamındaki gibi amel edebilmeni nasip etsin.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt