Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şeyh Usame Bin Ladin Olayı Canlı Takip

K Çevrimdışı

karabatak

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
13:21 Taliban: Ladin'in Şehadeti bizi zayıflatamaz


Afganistan'daki ABD önderlikli NATO işgal güçlerine karşı direniş sürdüren Taliban'ın Kandahar, Uruzgan ve Helmand bölgeleri komutanı Hac Molla, “Osmani ve Dadullah gibi diğer üst düzey Taliban komutanları şehid edildiğinde hareketimiz ve operasyonlarımız üzerinde bir etkisi olmadı. Bu tür saldırılar bizi zayflatmaz, bilakis bizi daha çok güçlendirir ve azmimizi artırır” dedi.

13:18 “Amerika Afganistan'ı bu yıl içinde terk etmek için kendine bahane hazırlıyor”


“gözlerimdeki yaşlar ile diliyorum ki bu haberler gerçek dışıdır. Eğer bu bir takdir ise, Allah mücahidlerin şeyhine şehadet makamını nasip etsin ve onu Firdevs cennetine koysun”

“Şeyhin şehadetiyle Cihad durmayacak. Cihadımız zafere kadar sürecektir”


“Hepimiz bir Usame bin Ladin'iz”

“Bir zafer kazanılsa da onun şehid olduğu haberi gelse de biz Usame ileyiz.”

“Eğer ub haber doğruysa, Allah'a şükürler olsun ki Amerika onu sağ ele geçiremedi. Eğer öyle olsaydı Saddam'a yaptığı gibi onu aşağılayacaktı. O sonunda arzuladığı şehadet makamına ulaştı.”


“Kardeşler bacılar, “Unutmayalım ki Allah Beyazsaray'ı bir anda yok etmeye kadirdir. Emin olunuz ki, bugün kafirler bayram yapıyorsa da yarın fitnelerin külleri onların sevinçlerinin üzerini kaplayacaktır.”

“Yapılan kutlamalar sadece bir oyalanmadır. Ey kafirler siz sadece bu dünyada sınırlı bir zaman yaşacaksınız. Sonra bu hayatın gerçeği ile karşılaşacaksınız”


“Maaşallah, bütün bir halk bir adamın öldürülüşünü kutluyor. Şeyh Usame gerçek bir arslandı.”

“Allah dininin nusreti için binlerce Usame göndersin”

13:17 El kaide yanlısı internet sitesi jihadolog'de yayınlanan yorumlarda, Usame Bin ladin'in şehid edildiği haberler üzerine şu yorumlara yer verildi:

Ey Allah'ım! Bu haberlerin doğru olmadığını bize göster. İnşaallah bu haberler doğru değildir.”


“Ey şeyhimiz Usame, Rabbim seni lütfunla cennetine koysun ve seni sevgili peygamberimize komşu kılsın!”

“Lütfen herkes sakin olsun ve dua etsin”


“Allah senin belanı versin Obama!”

13:15 Bin Ladin'in Annesi Yasta

Usame'nin üvey kardeşlerinden Abdullah Muhammed, Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, Alia'nın gelişmeler karşısında "yıkıldığını" ve kendisine sakinleştirici verildiğini söyledi.

Muhammed, Alia'nın evinde inzivaya çekildiğini belirtti.

13:05 Abdullah Gül'e Viyana'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

13:04 Londra, Bin Ladin'in ölümünden sonra elçiliklerimiz güvenliği için harekete geçilsin

13:03 İtalya Başbakanı: Usame bin Ladin'in ölümü kötülüğe karşı savaşın sonucudur.

13:00 Vatikan: Usame bin Ladin İslam'a karşı nefret uyandırdı. Allah'a hesap verecek

12:44 Pakistan'da El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü haberinin duyulmasından sonra Afganistan'a yakın Peşaver kentinde gösteriler başlarken ülkenin diğer kentleri sakinliğini koruyor.

Pakistan televizyonları, Taliban ve El Kaide militanlarının en etkili olduğu Peşaver kentinde bazı grupların protesto gösterilerine yer verdi.

Bazı siyasi ve askeri gözlemciler, El Kaide liderine Pakistan halkının önemli kesiminde sempati duyulduğunu belirtirken, ülkede kitle iletişiminin çok zayıf olması nedeniyle halkın Ladin'in öldürüldüğü bilgisinden habersiz olduğuna, bu nedenle gösterilerin daha sonraki saatlerde olabileceğine işaret ediyor.

Bu arada, üst düzey komutanlar ve emniyet birimlerinin acilen toplantıya çağrılmasının ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Güvenlik güçleri bombalı ve intihar eylemlerine karşı alarma geçti.

11:15 El Kaide örgütü lideri Usame bin Ladin'in cesedinin deniz tabanına gömüldüğü öne sürüldü.

AP'nin Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, bin Ladin'in cesedinin İslami geleneklere göre 24 saat içerisinde gömülmesi gerektiği ve cenazeyi kabul edecek ülke bulunmayacağı düşünülerek, bin Ladin'in cesedi deniz tabanına gömüldü.

Washington Post Gazetesi'nin haberine göre Beyaz Saray yetkilileri, cesede İslami usullere uygun olarak davranılacağını açıklamış ve bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Obama yönetiminin bin Ladin'in mezarının bir mabede dönüştürülmemesi amacı cesedinin denize gömülmesinin gündemde olduğunu belirtmişti.

Uluslararası ajanslar, el Kaide lideri Usame bin Ladin'in cesedenin Afganistan'daki ABD üssüne getirileceği haberi sonrası yapılan bu açıklama dikkat çekti.

ABD Başkanı Barack Obama dün gece dünya basınına yaptığı açıklamalarda Bin Ladin'i Pakistan'da öldürdüklerini söyledi.

Ladin'in cesedinin de ellerinde olduğunu birkaç saat sonra açıklayan ABD'nin bu iddiası Ladin'in basına verilen resminden dolayı kafaları karıştırdı.

Ladin'in Pakistan televizyonundan yayımlanan resminin orjinal olmadığı iddia ediliyor. Televizyonlardan yayımlanan ve net bir şekilde görülmeyen resmin aslında Ladin'in on yıl önce çekilen resmi olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre orjinal resmin üzerinde oynama yapıldı ve Ladin ölü gösterildi.

İşte Ladin'in o yıl önce çekilmiş resmi ile ABD'nin servis ettiği resim arasındaki benzerlikler:



Bu ABD'nin servis ettiği resim



Üzerinde oynandığı iddia edilen resim. Bin Ladin'in en son çekildiği bilinen resmi. On yıl önce çekildiği biliniyor. Bu resimle oynayanlar önce resmi aşağıdaki gibi "Rotate Canvas" yöntemiyle ters çevirmiştir...



Resmin "Rotate Canvas" yöntemiyle çevrilmiş hali... Dikkat edilirse ceset resmindeki sakalın belirgin çatalı şimdi doğru yöne geldi..



Her iki resme yakında bakalım... Ceset olduğu iddia edilen resim ile orjinal resimdeki sağ "köpek dişi"nin görünümüne lütfen dikkat edin.. Ceset resminde belirgin "köpek dişi" solda duruyor. Orjinal resimde ise sağda duruyor.



Cesetteki dudak kısmı... Orjinal resimdeki dudak kısmı

Yukarıdaki iki resim arasındaki benzerliklere dikkat. Ancak, cesede aid olduğu iddia edilen resimle orjinal resimdeki bu benzerliklerin ortaya çıkması için orjinal resmin ters çevrilmesi ve resmin hafif flulaştırılması gerekiyor.

Resmin flulaştırılmamış ve ters çevilmemiş hali aşağıdaki gibidir:



Resmin üzerinde oynama yapılmadıysa şayet ölen kişinin Ladin olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Bin Ladin'in ölüm haberinden sonra Afganistan Talibanı da ölüm haberini yalanladı.

10:45 ABD'nin, Pakistan'da düzenlenen askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin'e DNA testi uyguladığı ve kimliğinin belirlenmesine destek için yüz tanıma tekniğini kullandığı bildirildi.

İngiliz Reuters ajansının duyurduğuna göre, bir Amerikalı yetkili, Bin Ladin'in kimliğinin Pakistan'da kendisine ateş eden hücum gücü tarafından tespit edildiğini söyledi.

Aynı yetkili, Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın 100-150 kilometre kuzeyindeki Abbotabad kentinin Bilal bölgesinde bulunduğu büyük bir eve düzenlenen operasyonda, bin Ladin'in direndiğini ve başından vurulduğunu kaydetti.

Yetkili, helikopterler desteğinde düzenlendiği belirtilen operasyonda kara birliklerinin baskının 40 dakikadan az sürdüğünü ve operasyonun Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta'nın diğer istihbarat yetkilileriyle birlikte Virginia Langley'de CIA'in merkezindeki konferans odasında naklen izlediğini anlattı.

"Operasyonda 'başarı' sözcüğü iletildiği anda konferans odasındaki CIA yetkilileri güçlü alkış kopardı" diyen aynı yetkili, Bin Ladin'in DNA testlerinin sonuçlarının da birkaç gün içinde alınabileceğini söyledi

10:35 Tahrik el Taliban Pakistan (TTP) hareketi,bin Ladin'in öldürülmesi haberlerini yalanladı.

Pakistan merkezli Geo TV tarafından açıklanan habere göre, TTP tarafından yapılan açıklamada el Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürülmediğini ve kendisinin hayatta olduğunu açıkladı.

Pakistan-Afganistan sınırında etkinliği olan ve çeşitli İslami hareketlerin çatısı konumunda bulunan Tahrik el Taliban'ın Afganistan Talibanı ile direk bir bağlantısı bulunmamakta

10:15 Usame Bin Ladin'in cesedinin ilk görüntüsü servis edildi. Servis edilen ilk görüntünün bedenine değil yüzüne ait olması da ayrıca dikkat çekti

İŞTE YAYINLANAN İLK KARELER;





09.50: Bütün dünyadaki Amerikalılar uyarıldı


El Kaide lideri Usame Bin ladin'in Pakistan'da Amerikan timleri tarafından şehid edilmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı alarma geçerek, bütün dünyadaki Amerikalıları, gerçekleştirilebilecek intikam saldırıları noktasında uyardı.

Dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “belirsiz bu mevcut durumda Amerikalıların bulunduğu bölgeler intikam saldırılarına hedef olabilir. Amerikalıları şiddetle bulundukları bölgelerden, evlerden ve hotellerden dışarı çıkmamayı sınırlandırmaları. Toplu yerlerde bulunmamaları konusunda uyarıyoruz” denildi.

09:40 Usame Bin Ladin Sıradışı bir kampta yaşıyordu

MSNBC'ye açıklamada bulunan Beyazsaray yetkilileri Usame Bin Ladin'in ikamet ettiği bölge ile ilgili bilgiler verdi.

Açıklamada “Bin Ladin'in gizlendiği kampı gördüğümüzde, gördüklerimiz karşısında şok olduk. Olağandışı bir kamptı burası. 2005 yılında inşa edilmişti. Çok sıkı bir güvenlik vardı. Etrafı 5 metre yükseklikte duvarlarla çevrilmişti. İki güvenlik kapısı vardı. Yola bakan hiçbir pencere yoktu. Özel olarak sipariş edilmişti" denildi.

09:25: Usame Bin Ladin Amerikalılarla çatışarak şehid oldu


Amerikan güçlerinin saldırısında Usame Bin Ladin'in Amerikalılarla silahlı çatışmaya girdiği bildirildi.

09: 20 Usame Bin Ladin'in Ceseti Afganistan'a götürüldü


Beyazsaray tarafından yapılan açıklamada, Pakistan'da Amerikalılar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sırasında öldürülen Usame Bin Ladin'in cesetinin Afganistan'daki Bagram Amerikan hava üssüne götürüldüğü belirtildi.

09:15: The New York Times: Amerika'nın terörle savaşında bir dönüm noktası

Amerikan The New York Times gazetesi, Usame bin Ladin'in şehid edilmesini, Amerika'nın terörizmle savaşında bir dönüm noktası olduğunu yazdı.

Amerikalı Senatör John McCain, Usame'nin şehid edilmesiyle ilgili bir tebrik mesajı yayınlayarak “sonunda dünyanın en büyük teröristini ele geçirmekten dolayı çok büyük bir mutluluk içindeyim. Usame Bin Ladin'in yokluğunda dünya şimdi daha iyi olacak. Umuyorum, 11 Eylül'ün kurbanlarının aileleri adaletin yerini bulduğunu bilmelerinden dolayı bu gece ve her gece daha rahat bir uyku uyuyacak. Sayın Başkan ve ekibini, aynı zamanda kadın erkek yetkililerimizi, profosyonel istihbaratımızı bu süper başarıdan dolayı kutluyorum. Ancak Usame Bin Ladin'in öldüğünü öğrenirken, El Kaide'nin ve onun terörist müttefiklerinin canlı olduğunu unutmamamız ve dikkatli olmamız gerekir. Bu teröristler ölümcüldürler, düşmanlıklarında kararlıdırlar. Onları yenilgiye uğratmak için azimli olmalıyız” dedi.

09: Taliban: Öldürüldükçe daha da güçleniriz


Geçen hafta Afganistan'ın Kandahar kentindeki hapishaneden kaçan bir Taliban komutanı İngiliz Guardian gazetesine telefonla yaptığı açıklamada çok üzüntülü olduklarını belirterek“Usame İslam ülkelerinde saygı duyulan bir kişiydi. Umuyorum ki, bu olaydan sonra Müslümanlar Amerika karşısındaki savaşımızda bize katılacaklardır” dedi. Usame'nin şehid edilmesinin Afganistan'daki direnişi zayıflatamayacağını belirten Taliban komutanı “binlerce insanımızı kaybettik, ancak her geçen yıl daha da güçlendik” dedi.

08:50: Amerikalılar bayram yapıyor


Şeyh Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünün açıklanmasının ardından Amerikalılar ellerine Amerikan bayraklarını alıp sokaklara çıktı ve sevinç gösterileri düzenlemeye başladı.

08: Obama: Usame Bin Ladin'i Öldürdük


Obama televizyonda yayınlanan konuşmasında Pakistan'da gizlendiği bir evin Amerikan güçleri tarafından bombalanması sonucu öldürüldüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bu gece Amerikan halkına ve dünyaya, Amerika'nın bir operasyonu sonucu binlerce masum insanın, kadının ve çocukların öldürülmesinden sorumlu olan Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü haber verebilirim. Amerika Pakibtan'daki Abbudabat'ta bir evi hedefleyen bir operasyon gerçekleştirdi. Küçük bir Amerikan timi olağanüstü cesaret ve yetenek ile bu operasyonu gerçekleştirdi. Hiçbir Amerikalı bu operasyonda zarar görmedi. Operasyonda sivil ölümlerin olmamasına dikkat edildi. Bir çatışmanın ardından Usame binh Ladin öldürüldü ve ceseti koruma altına alındı. Amerika İslam'la hiçbir zaman savaşmadı ve savaşmayacak.”


Amerikan yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, saldırı sırasında üç kişinin de şehid edildiği belirtildi. Saldırı sırasında ayrıca Usame bin Ladin'in oğlu ile bir hanımın da şehid olduğu açıklandı.


















Amerikalılar Beyazsaray'ın önünde kutlama yapıyor.

Not : Şeyh Usame Bin Ladin şehid edilmiş olsa bile mücadele durmayacak,aksine daha da kuvvetlenecektir inşaallah.

Bu da Ladin'in en son çekildiği tahmin edilen video görüntüsünden... Sakala dikkat!

Resmin üzerinde oynama yapılmadıysa şayet ölen kişinin Ladin olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Bin Ladin'in ölüm haberinden sonra Afganistan Talibanı da ölüm haberini yalanladı.

Haberimiz yayımlandıktan birkaç saat sonra Reuters haber ajansı da abonelerine servis ettiği Bin Ladin resimlerini geri çekti.

cihadhaberleri.com
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
وَلَن يَجْعَلَ اللّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلا
“Allah kâfirler için müminler aleyhine asla bir yol vermeyecektir.” (Nisa 141)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Kuluna yardım eden,dinini üstün tutan ALLAHa hamdolsun,hamdolsun Alemlerin Sahibine
ALLAHU akberrrr
 
D Çevrimdışı

deniiz

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh ladin şehid oldu yada olmadı sonuçta tarihteki her müslüman önder gibi oda ölecek ,gerek kafirler tarafından gerek ise yatağında..Biz onu Allah için çok sevdik.Kendisi ümmetin sönen direniş ruhunun yeniden canlanmasına vesile oldu.O ölse dava mı bitecek tabi ki hayır.Allaha ve ahiret gününe iman eden her mümin bu davadan sorumludur.Her müslüman islama hizmet etmekle ve islam düşmanlarına karşı dinini ve islam topraklarını savunmakla yükümlüdür.Usame bin ladin bu görevi üstlendi önder oldu şu ana kadar hemen hemen tüm cihad hareketleri ona sevgilerini ve bağlılıklarını bildirdiler.Şayet haber doğru ise Allah onu şehit olarak huzuruna kabul etsin.Onu peygamberimiz (sav) e komşu etsin..Biz biliyoruz ki usame asla yatakta ölmek istemiyordu.Bunun için milyon dolarlarını cihada harcadı bunun için ömrünü dağlarda geçirdi.En çok kendisi sevindi şehadete.amerika neden onu bulamıyor o ajan diyen ahlaksızlarada ders olsun.Ümmetin onuru ve izzeti cihadı tatbik etmekten geçer.Er yada geç anlayacaklar bunu..

_________________________________


HAMAS BAŞBAKANI HANİYE BİN LADİN'İN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Usame bin Ladin'in öldürülmesini kınadı.
Haniye, Gazze'deki evinde Filistinli gazetelerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, "Eğer bu haberler doğruysa, Amerikan siyasetinin Arapların ve Müslümanların kanını dökmek üzerine kurulu olduğunu gösteriyor" dedi.
Haniye, "Herhangi bir Müslüman'a veya mücahide suikast düzenlenmesini şiddetle kınıyorum" diyerek, Bin Ladin'e "Allah'tan rahmet" diledi.

Haniyeyi kaide hareketine düşman bilirdim ama bu roportaj doğru ise usame bin ladinden mücahid olarak bahsediyor ve rahmet diliyor..Allahtan filistinde bir şeriat sistemi oluşturmalarını diliyorum.Allah kalplerine tevhidi yazsın ayaklarını sabit kılsın inş...
 
T Çevrimdışı

tevhidakidesi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Taliban: Bin Laden hayatta



11830.jpg
Tahrik el Taliban Pakistan hareketi el Kaide lideri Usame bin Laden’in öldürülmesi haberlerini yalanladı



Tahrik el Taliban Pakistan (TTP) hareketi,bin Laden’in öldürülmesi haberlerini yalanladı.

Pakistan merkezli Geo TV tarafından açıklanan habere göre, TTP tarafından yapılan açıklamada el Kaide lideri Usame bin Laden'in öldürülmediğini ve kendisinin hayatta olduğunu açıkladı.

Pakistan-Afganistan sınırında etkinliği olan ve çeşitli İslami hareketlerin çatısı konumunda bulunan Tahrik el Taliban'ın Afganistan Talibanı ile direk bir bağlantısı bulunmamakta.












TAKVA HABER

Taliban: Bin Laden hayatta
 
T Çevrimdışı

tevhidakidesi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ABD, Dünyayı salak yerine koydu



1919.jpg
Laden'in Pakistan televizyonlarında gösterilen cesedi şüphelere yol açtı. Çünkü Laden'in yüzünü gösteren resmin onun on yıl önce çekilen resmi olduğu ve üzerinde oynamalar yapıldığı iddia ediliyor.



ABD Başkanı Barack Obama dün gece dünya basınına yaptığı açıklamalarda Bin Laden'i Pakistan'da öldürdüklerini söyledi.

Laden'in cesedinin de ellerinde olduğunu birkaç saat sonra açıklayan ABD daha sonra cesedi denize attığını savundu. ABD'nin bu iddiası ve Taliban'ın 'Laden öldürülmedi' açıklaması üzerine bir de basına verilen şüpheli resim kafaları karıştırdı.

Laden'in Pakistan televizyonundan yayımlanan resminin orjinal olmadığı iddia ediliyor. Televizyonlardan yayımlanan ve net bir şekilde görülmeyen resmin aslında Ladin'in on yıl önce çekilen resmi olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre orjinal resmin üzerinde oynama yapıldı ve Laden ölü gösterildi.

1919.jpg


TAKVA HABER
 
T Çevrimdışı

tevhidakidesi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bin Laden ölse de bu dava bitmez bir bin Laden giderse yerine Allah'ın izniyle binlerce mücahit gelecek...
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
el-Şumuh sitesinden açıklama var


Mücahidlerin yayınlarını yapan ve el-Fecr Medya Merkezi'nin yetkili sitesi Şebeketu'ş-ŞumuhŞeyh Usame'nin durumu ile iligli açıklamada bulundu.

el-Şumuh sitesi yaptığı açıklamada Şeyh Usame'nin şehadetinin henüz Mücahidler tarafından doğrulanmadığını duyurdu. Açıklamada Amerika'nın uşaklığını yapan medyada neden Şeyhin cesedinin resmi veya görüntüsünün yayınlanmadığı sorgulandı.
Mücahidlerden bir açıklama geldiği taktirde ivedi bir şekilde el-Şumuh sitesinden alıp sizlere sunacağız inşaallah..

Haber Çeviri : CİHADERİ

el-Şumuh Açıklama Linki:

ãäÊÏíÇÊ ÔÈßÉ ÔãæÎ ÇáÅÓáÇã
 
S Çevrimdışı

Süfyan

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Taliban savaşçısı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ben Bin ladin için savaşmıyorum ki, onun şehid olmasıyla savaşımız bitsin. Biz şahıslara tapanlar değiliz. Usame -Allah ona rahmet etsin- cihadı başlatan ve cihada önderlik eden kahraman bir şahsiyetti. Ancak cihad asla sona ermeycektir. Bakın burada –Yemen’de- olanlara, bütün diktatörler sallanıyor, zira onlara karşı uzun zamandan beri bir savaşın içindeyiz. Bu da Şehid şeyhimizin yoludur. Eminim ki şu anda birçok kardeşimiz intikam operasyonları planlamaktadır.”
 
Üst Ana Sayfa Alt