Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye askerine +18'lik vahşet

I Çevrimdışı

ibrahim eldrr

Üyeliği İptal Edildi
Banned
[TD="align: left"]Allah’ın laneti sizin üzerinize olsun
Suriye askerine +18'lik vahşet

“Kimseye işkence yapmayacağıma, tecavüz etmeyeceğime, sakat bırakmayacağıma söz veriyorum.” Bu cümle “Özgür Suriye Ordusu”nun ilan ettiği “Devrimci Etik Değerleri Bildirisi”nden.






277897_m.jpg

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bir videoda, Suriyeli muhaliflerin, Suriye Ordusu bağlı bir askeri işkenceyle öldürdüğü görülüyor.

Dakikalarca demir çubuklarla dövülen, başına taşlar atılan askerin yerde yatan bedenine ateş edildiği görülüyor. Görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiği konusunda bir bilgi ise verilmiyor.

ÖSO “DEVRİMCİ ETİK DEĞERLER” BİLDİRİSİNİ UNUTTU

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında “Özgür Suriye Ordusu”na (ÖSO) bağlı birlikiler "devrimci etik değerler” adı altında bir bildiri yayımladı. Görüntüler, bildirinin çoğu maddesinin ihlali anlamına geliyor.

İŞTE O BİLDİRİ

11 maddeden oluşan bildiride ortaya konan “ilkeler”in tam metni şöyle:

Madde 1: Bağımsız veya ordudan kaçmış bir asker ya da sivil gönüllü olarak, Özgür Suriye Ordusu'ndaki öncelikli sorumluluklarım şunlardır:

Suriyeli devrimcileri zorbalığa karşı korumak ve devrimin devamlılığını sağlamak. Silahımı yalnızca Esad yanlısı saldırganlara doğrultacağım. Ulusuma, Suriye'ye ve Suriye halkının özgürlüğüne hizmet edeceğim. Ben, halkımı korumak için savaşan bir askerim. Silahlarımı, bize dayatılan suçlu rejimi devirmek için kullanacağım.

“ULUSLARASI HUKUKA SAYGILI OLACAĞIM”

Madde 2: Devrimim ve halkım için söz veriyorum ki, devrimimizin ilkelerini (özgürlük, vatandaşlık ve insanlık onuru) sarsaracak herhangi bir davranış ya da uygulamada bulunmayacağım. İnsan haklarına, bizim yasal prensiplerimiz, hoşgörülü dini ilkelerimiz ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde saygı duyacağım. Bu haklar, bizim bugün uğruna mücadele verdiğimiz ve geleceğin Suriye'sinde uygulanmasını düşündüğümüz kurallar.

Madde 3: Rejim adına silah kullanan herkes, rütbelerine bakılmaksızın tutuklanacak ve Özgür Suriye Ordusu'nun gözetimi altında kalacaktır. Tutuklanan bir kişinin maaşlı ya da gönüllü olarak rejim için çalıştığı, devrimci aktivistlerle ilgili devlete bilgi sağladığı anlaşılırsa, o kişi tutuklu olarak nitelendirilir ve savaş mahkûmları kanununa göre muamele görür.

Madde 4: Kimseye işkence yapmayacağıma, tecavüz etmeyeceğime, sakat bırakmayacağıma söz veriyorum. Tutukluların haklarını koruyacağım ve itiraf almak için yukarıda sayılan işkenceleri yapmayacağım.

“İDAM CEZASI EMRİ VERMEYECEĞİM”

Madde 5: Bilhassa idam cezası veya bedeni cezalarla ilgili emir vermeyeceğim. Sadece konuyla ilgili bilgisi olan, düzgün bir hukuki kurum yargılama yapabilir ve failleri suçlu bulabilir.

Madde 6: Muhbirlerin veya tutsakların fiziksel işkencesine veya öldürülmesine yol açabilecek herhangi bir olaya karışmayacağım ve herhangi bir halka açık idama katılmayacağım.

Madde 7: Silahlı mücadeleye para kaynağı bulmak adına herhangi bir hırsızlığa veya yağmalamaya karışmayacağım. Fidye için insan kaçırmayacağım.

“SİVİLLLERE KARŞI SİLAH KULLANMAYACAĞIM”

Madde 8: Fikirlerine katılsam da katılmasam da aktivistlere ve sivillere karşı silahımı kullanmayacağım. Silahımı başka bir Suriye vatandaşına karşı kullanmayacağım. Bu cani rejime karşı kendimi ve halkımı korumak üzere silah kullanımımı sınırlı tutacağım.

Madde 9: Etnisite, mezhep veya din temelinde, ya da herhangi bir temelde intikam eylemlerine girmeyeceğime; Suriye halkının herhangi bir bileşenine karşı sözlü veya fiili herhangi bir saldırgan pratikten kaçınacağıma söz veriyorum.

Madde 10: Rejim devrildikten sonra ülkeyi yönetecek geçiş hükümetine silahlarımı teslim edeceğim.

Madde 11: Eğer bu maddelerin herhangi birinde suçlu bulunursam, Özgür Suriye Ordusu liderliğinin ve bağımsız yargı kuruluşlarının gözetimi altında kurulmuş olan, bu konuda uzmanlaşmış komiteler tarafından yargılanmayı kabul ediyorum.

Video'yu izlemek isteyenler için:

Suriye askerine +18'lik vahşet



277897_m.jpg
 
Ebu Yusuf Çevrimdışı

Ebu Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhammet bunu yapan sahıslar Şii Asker Hizbuşşeytanın askerleri fark ettiysen kollarından kırmızı bandana var. Bu video Müslümanlara ait değil. Şehit edilen bir müslüman O sopayla vuran Aşşalık insanlar ise Lübnandaki Şerefsizin askerleri. Hani şu türkiyede islamcı erkek ve kızlar resimlerini atkılarına felan takıp geziyorlar ya. Hah işte onlar.

Bu Ravzani denen Aşşalık Yahudi asıllı soytarıda Yurt Gazetesi gibi Allah'a ve Nizamına hergün küfr eden bir gazetenin haberini paylaşmış. Bunu neden yapmış olabilir.

İhtimalleri sıralayalım.

Bir Müslümanlara olan kininden dolayı kalbi zaten kördü gözüde kör olmuş haberi nereden aldığına bakamamış.
iki: Bu ravzani Yahudisinin dedesi buna birşeyler vaad etmiş buda calısmaya başlamış olabilir.

Daha bir sürü ihtimal var....

Sonuç olarak bunlar soysuz insanlar..... Humeyni Allah ateşini bol etsin. Onların torunlarından herşey beklenir.!

Onun için inanma her habere.!
 
C Çevrimdışı

CihadBirligi

Üye
İslam-TR Üyesi
bu video yu daha önce izlemiştim ,ve bu video için senin iddaalarının tam tersini iddaa ediyorlardı.
 
I Çevrimdışı

ibrahim eldrr

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Deseniz ki kendini bilmez bir grubun işi anlayacağım ama tassupçuluk değil mi adam kafirde olsa kardeş yapacaksın!
 
Ebu Yusuf Çevrimdışı

Ebu Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yani tam olarak derdin nedir onu anlat içindekini ortaya dök sende rahatla bizde rahatlayalım.

Varsayalım bunlar ÖSO askerleri böyle bir zulüm yaptılar bir anlık kabul edelim.!

Peki sen ESAD denen Buti Denen Ahmedi Nejad denen Nasrallah denen. Allah onları yerin dibine geçirsin. Bombaladıkları ölen çocukların parçalanmış insanların vidoları arasında sadece bunumu buldun derler adama.!

Kimden yanasın açıkca söyle Şialık yapma Takiyye yapma. Açık açık konuş safını belli et.

Al bak ESED'in attığı bombalarda ölen çocuklar.!

 
E Çevrimdışı

Ebu Katade

Guest
tabiki bu zülmü yapanlar müslümanlar değil. şerefsiz esad ın oyunlarından biridir.tekbir getirişlerine dikkat edin dil ucuyla ve basit bi şekilde söylüyorlar, müslümanların diğer videolarda nasıl içten ve hep bir ağızdan tekbir getirdiklerini bilmiyor musunuz. ayrıca müslümanlar çoğu zaman yüzünü göstermiyo,genelde kapalı oluyor bu videoda yüz göstermeyi bi kenara bırakalım birbirlerini çekiyorlar...
 
Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu videoyu izlemiştim ama en son işkenceyi yapanların esad askeri ve halkı suistimal edip kandırma amaçlı da tekbir getirdiklerini biliyordum...Özgür suriye nin böyle bir vahşet yapması beklenmez ve hatta müslümanlardan asla beklenmez...Zaten esad askerlerinin namaz ile dalga geçtiklerini biliyorduk bu da onların bir çeşit medyayı halkı uyutma yöntemlerinden biri...
 
halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
razvani
user-offline.png
ya bilmiyorsun yada fecbook gimi bir ortam edin bilgi eyer öylese iyi dinle fecbook beşar esad destekçilerin açmış oldu sayfalarda resimler ve bazı videolar vardır bu bu ( fecbook saylarında esad taraftarın göstermiş oldu resimler de ÖSO masum insanları sivileri öldürüyor diye yayınlanıyor bu resme bakanlar vay üçkagıtçılar demek bunlar sivileri öldürüyor demek esad haklıymış bunlar savaşarak diye düşüne bilirsiniz ama bunlar bilmediniz bir konu hakkındaki düşüncenizdir )
bu sayfalrda degişik nicklerde yayınlan resimler işin acı gülünç tarafıda yayınladıkları resimler beşer esad askeri tarafından öldürülen sivil haklardı yayınlayanlar bunu çok iyi kullanıyorlar belliki eyer sende bu tür ortamdan görüp paylaşım yapıyorsan biraz aklını kullanak konu aç asılsız haber kötüdür bu asılsız haberle müslüman olan bir insan iftira etmekde yapacagın kafirlere yardım olursaten kafir yardım edende ondan olan kişilerdir unutma
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Razvani senin Kimin İtisin ki Müslümanlar Dururken Ne idüğü Belirsiz bir siteden Zaman Ve Mekam belirtmeden Alıntı yapıyorsun.

Ateist ya da agnostik olmayasın.

Videoya gelirsek Bir Arkadaşların dedği gibi ADam tamamen Provakasyon amaçlı 4-5 Defa Tekbir getirdi bir defa Allahu Ekber diyen olmadı.Aç nusreti izle bakam Tekbir nasıl geitirilirmiş.

Bunu ÖSO da yapmış olabilir eğer onlar yapmışsa da kınıyorum ancak bunu İftira at İzi kalsın mantığı ile değilde paylaşma amacı ile yapsaydın hak verirdim aksi Tamamen CEHALETİNE VERİYORUM

ve muhtemelen Yetkililer el atarlar Birazdan sana
 
H Çevrimdışı

haluk72

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Peygamberimiz hayatta olsaydı böyle birşeye asla müsade etmezdi. Allah c.c hazretleri bunları bildiği gibi yapsın esad ALLAH belanı versin sırf senin iktidarlığın yüzünden ne insanların canına kıyıldı müslüman olupta mezhepçilik yapanlarıda ALLAHIM sana havale ediyorum. Hesab gününün tek hakimi sensin rabbim.
 
Üst Ana Sayfa Alt