Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Suriyeliler 8 Gündür Istanbul'da Açlık Grevinde

  • Konbuyu başlatan Ebu & Dücane
  • Başlangıç tarihi
E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Guest
İstanbul'da başlattığı açlık grevi, 7'inci gününe girerken grevcilerden Guzlan, "Ölsek de hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar greve devam edeceğiz. Halkımız ölmeden önce biz öleceğiz" dedi.


aclik_grevi_22-jpg20131110214448.jpg



Suriyeli bir grup muhalifin, "Zorunlu Açlığa Son Vermek için Gönüllü Açlık" adı altında İstanbul'da başlattığı açlık grevi 7'inci gününe girdi.


Greve katılanlardan Müeyyed Guzlan, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, "Ölsek de hedeflerimiz gerçekleşinceye kadar greve devam edeceğiz. Halkımız ölmeden önce biz öleceğiz. Uluslararası toplumun Esed rejiminin halkı kasten aç bırakmasına sessiz kalması, bizi durduramayacak" ifadesini kullandı.


Esad rejiminin uyguladığı aç bırakma politikasına karşı çıktıklarını belirten Guzlan, Suriyelilere yardım için geçici değil, daimi insani yardım koridorları açılıncaya dek açlık grevine devam edeceklerini söyledi.


Grup, geçen pazartesi günü başladıkları açlık grevi öncesinde yaptıkları açıklamada, hedeflerinin "BM ve rejime bağlı olmayan yardım kuruluşlarının denetiminde rejimin ablukası altındaki bölgelere gıda ve ilaç yardımı yapılması için daimi koridorlar açılması ve Esed ile yardımcılarının mahkemeye sevk edilmesi" olduğunu belirtmiş ve dünyadaki vicdan sahibi insanlara ülkelerinde yapacakları gösterilerle hükümetlerine baskı uygulamaları çağrısında bulunmuştu.


Kaynak: AA
 
tevhidi Çevrimdışı

tevhidi

Üye
İslam-TR Üyesi
saçma olmuş burada açlıktan telef olacaklarına Allah'ın şeriatı için cephede olmaları daha hayırlıdır.
 
Üst Ana Sayfa Alt