Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Zerkavi Abimizin Çoçuklugu Ve Gençligi ..

B Çevrimdışı

BaiTullaH

Üye
İslam-TR Üyesi
Şehid Ebu Musab Ez-Zerkaviyi Tanıyalım
normalalzarqawi0018qe.jpg


Çocukluk Resmi

Zerkawi6.jpg


Ebu Musab Zerkavi Ürdünde doğmuştur fakir bir ailenin çoçuğuydu ve ilk öğretimini tamamladıktan sonra babasının ölümünün ardından liseyi terk eden Zerkavi suç oranı olağanüstü yüksek memleketi Ürdün'ün Ez Zerka kentindeki bir çetenin lideri oldu. Burada bol alkol ve uyuşturucu dolu bir şiddet hayatı geçirdi ve tecavüz suçuyla tutuklanarak cezaevine kondu. İlk hayatı sahabe misal bir portre çiziyor. Zerkavi'nin İslamcı hareket ile tanışması da hapishane günlerine rastlıyor. Burada ideolojik eğitim alan Zerkavihapisten çıktıktan sonra evlendi ve Ez Zerka'daki Hüseyin Ben Ali camii cemaatine katıldı. Buradaki cemaat vasıtası ile Afgan mücahid hareketi ile bağlantı kurdu ve 1989 baharında Afganistan'a gitti.
Afganistaydayken

23072008002.jpg

Ancak o Afganistan'a ulaştığında Sovyet birlikleri çekiliyordu. Bu durum Zerkavi için büyük bir handikap oldu zira o Afganistan'da hiç bir savaş tecrübesi olmayansavaşta "pişmemiş" bir gönüllüydü. Burada kişisel etki alanını genişletmek haliyle çok zor oldu. Afganistan'dan Ürdün'e döndükten sonra bu ülkede radikal İslamcı hareket içerisinde etkin rol almaya başladı. Ancak 1994 yılında yasadışı Beyat el İmam örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla mahkum edilerek cezaevine kondu. Mahkumiyeti süresince çok ağır işkencelere maruz kaldı.


Zerkavi bir yandan da mahkumiyeti süresince kendisini fiziki ve zihni yönden geliştirmeye etki alanını olağanüstü şekilde genişletmeye başladı. Zerkavi'nin mahkumiyeti1999 yılında çıkarılan genel bir af ile sona erdi. Kısa süre sonra Çeçenistan'a geçmek için Pakistan'a hareket etti. Ancak vize problemi sebebiyle Pakistan'da tutuklandı ve daha sonra tekrar Afganistan'a gitti. Bu Zerkavi için dönüm noktası oldu çünkü 2000 yılında Kandahar şehrinde Usama bin Ladin ile tanıştı. Zerkavi bin Ladin'in hareketine katıldıktan sonra çoğu uzmana göre onun sadık ve sıkı bir takipçisi olmadı. Bin Ladin ile pek çok konuda görüş ayrılıklarına sahip olduğu kanısı hakim. Zaten kısa süre sonra da örgütün liderlerinden Saif el Adel'İn tavsiyesiyle İran sınırındaki Herat şehrine giderek Taliban desteği ile kendi eğitim kampını kuruyor. Zerkavi'nin bu örgütü Tevhid ismindedir. Şii bir ülkede Tevhid gibi Sünni bir örgüt kurmak ile büyük bir muvaffakiyet sağlamıştır. Bu kampın kuruluş amacı Ürdün'de eylem yapacak militanların eğitilmesiydi. Ancak ABD'nin Afganistan harekatı sırasında Zerkavi Kuzey Irak'a geldi ve burada yeni kamplar kurdu.
Irakda Ebu Garip Hapishanesindeyken
tv_zarqawi_07mar05_0.jpg

İşte ABD istihbaratının Zerkavi'den haberdar olması da bölgedeki Kürt unsurlar vasıtası ile 2001 sonlarına rastlıyor. Kısa süre sonra ABD istihbaratı Ürdün yetkilileri ile temasa geçerek kendisi ile ilgili ortak bir soruşturma yürütüp geçmişteki eylemleri ve bağlantılarını saptamaya çalışıyorlar. Bu çalışma sırasında pek çok eylemi planladığı ya tespit ediliyor ya da bu kanıya varılıyor. Sonuçta 2002 civarında ABD gizli servisinde oldukça kabarık bir Zerkavi dosyası oluşuyor. Bundan sonra da Powell'ın meşhur konuşması ile birlikte gündeme gelmesi ve 11 Eylül sonrası hemen hemen tüm El Kaide eylemlerinin odak noktasına oturtulması var. Kendisi hakkında genel kanı tüm bu eylemleri planlamış olsun olmasın kendisini ABD ile mücadeleye hazırlamış olduğu. Dolayısıyla 2003 işgali onun için sürpriz değildi. İşgalin sonrasında planladığı eylemlerde ise iki genel amacı olduğu değerlendiriliyor: Koaslisyon güçlerine ve Şii nüfusa karşı baskı oluşturmak. Sünni - Şii çatışmasının Zerkavi'nin ana amacı olduğu değerlendiriliyor. Kendisinin bin Ladin ile gerçekleştirdiği yazışmalarda bu husustan sıkça bahsetmesi bu tespitin dayanağı. Zerkavi'nin Sünni - Şii çatışmasını bu kadar arzulamasının sebebi ise Irak'a dair sofistike bir analiz: Eğer Irak'taki Sünni ve Şii gruplar aralarındaki farklılıkların üstesinden gelip ulusal bir kimlik ("Iraklılık" bilinci) oluştururlarsa Koalisyon güçlerine yönelik direniş milli bir nitelik kazanır ve dışarıdan gelen "cihadçılar"a karşı bir tavır oluşma ihtimali artar. Bu da Zerkavi ve benzeri grupların Irak'ta tutunmasını imkansız kılar. Makalede Zerkavi çapında bir kişinin bu kompleks analizi tek başına yapmış olmasına şüpheyle yaklaşılıyor. İşte bu ortamda bin Ladin ile yazışmalarında (Nisan 2004 civarı) bin Ladin'e iki seçeneği olduğunu yazıyor Zerkavi: Ya Irak'tan ayrılacak ya da Irak'ta kendisine muhalif edenlerle çatışacak. Daha sonra da Aralık 2004'te Usama Bin Ladin Zerkavi'yi El Kaide Irak sorumlusu ilan ediyor ve tüm grupların kendisine biat etmesini istiyor. Bunu da internetten yayınlanan infaz görüntüleri artan şehadet eylemleri ve adam kaçırmalar takip ediyor.


24072008094.jpg

Mücahid Ebu Musab( ra) Amerika'nın 500 ton bombası ile şehid edildi! Kafirler ve munafık arap ve acemler sevinç nidaları attılar ve lakin şu gerçeği göremediler Şeyh Ebu Musab Ez-Zerkavinin Varlığını 500 ton bomba bile yok edemedi! Ebu Musab El Zerkavi bedeni ufak sıyrık ve yaralarla rabbimize kavuştu .
500 Tonluk Bombaya Rağmen Bedeni Ve Yüzü Sağlamdı

zarqawi11.jpg

Çok Özel Bir Resim Morgdan Çekilmiş Bir Resim Şeyhin Ayakları ve Bacakları Bile 500 Tonluk Kafir Bombalarına Rağmen Sapa Sağlam MAŞALLAH


zarqawi_toe_tag.jpg

Allahu Subhanehu Ve Teala şehadetini kabul eylesin! Allah Resulü'nün (s.a.v) Veda hutbesinde 120 bin sahabe bulunmaktaydı. Oysa Medine'deki Baki kabristanında şu an 10 bin sahabe medfundur. Gerikalan 110 bin savaş meydanlarında şehid edilmiştir. Sahabe mesleğini edinenlerin şehid olması Allah'ın lütfudur. Ancak Amerika ve işbirlikçileri söndürülemez bir bombanın fitilini ateşlemişlerdir. Yeryüzü artık büyük bir bomba halinde kafirlerin kafalarında patlayacaktır! Müminler şehid için gıyabi cenaze namazına niyet ettiler kefenlerini giydiler. Gökyüzünün orduları biiznilahi teala El Kaide ordularıyla birleşti. Allahu Ekber! Ebu Dücane gibi kırmızı sarıklar sarıldı Zülfikar bileniyor atların solukları hızlandı ve ya lel ensar kerreten kekerrete huneyn nidaları dağları inletiyor.
zerkavi.jpg

kaynak
 
Üst Ana Sayfa Alt