Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Duyuru 2010 '' Islam-tr'' Ailesine Bayram Mesajı

E Çevrimdışı

ebuhasanelmakdisi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tüm Müslümanların Kurban Bayramı Mubarek Olsun!


Allah’ın Selamı Rahmeti ve Bereketi Üzerinize Olsun.

Allah-u Teâlâ'ya hamd olsun! O’na şükreder, O’ndan yardım diler, O’nun bağışlamasını isteriz. Nefislerimizin şerrinden, kötü amellerimizden O’na sığınırız. Allah-u Teâlâ kime hidayet ederse onu saptıracak, kimi de saptırırsa ona hidayet edecek yoktur. Şehadet ederim ki; Allah-u Teâlâ‘dan başka ibadete layık ilah yoktur. O tektir, O’nun ortağı yoktur. Yine şehadet ederim ki; Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem O’nun kulu ve rasulüdür.

"Ey iman edenler! Allah’tan korkulması gerektiği gibi korkun ve sizler ancak müslümanlar olarak ölün!" (Ali İmran: 102)

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının! Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allahtan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten sakının! Şüphesiz Allah sizin üzerinize gözetleyicidir." (Nisa: 1)

"Ey iman edenler! Allah’tan sakının ve sözün en doğrusunu söyleyin ki Allah, amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab: 70-71)

En doğru söz; Allah-u Teâlâ'nın kitabı ve en hayırlı yolu gösteren Rasulünün sünnetidir. En şerli şey; bidat olan şeydir. Her bidat dalalettir. Her dalalet ateştedir.

Rasulullah s.a.v şöyle buyurmuştur;

(Kurban bayramında yapılan amellerden Allahü teâlâ katında kurban kesmekten daha kıymetlisi yoktur. Daha kanı yere düşmeden Allahü teâlâ, onu muhafaza eder. Onunla nefsinizi tezkiye edin, onu seve seve kesin!) [Tirmizi]



Zulmün Karanlığının İslam’ın apaydınlık Güneşi ile aydınlandığı günlere ulaşma temennisi ile,


KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN!
 
T Çevrimdışı

tewhid-el-hak

Üye
İslam-TR Üyesi
AMINN ebuhasan el makdisi ve halid bin velid akhiler ALLAH razi olsun sizlerin ve tum sitedeki diger musluman kardeslerimizin bayrami simdiden mubarek olsun insha'ALLAH AMINN
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ALLAH razı olsun ahiler nice bayramlara inşaALLAH
 
UMEYMA Çevrimdışı

UMEYMA

Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH (c.c) razi olsun hayirli bayramlar nice bayramlara inshALLAH..
 
tawh1d Çevrimdışı

tawh1d

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
As Salamu 'Alaykum

Bismillah, ...

Al-Hamdu-Lillah wa's Salatu wa's Salamu 'ala Rasulillah, ...

Islam ümmetinin Kurban Bayrami mübarek olsun.

Hayirlara vesile olur insha'Allah, ...

Allah kurbanlarinizi kabul etsin, ... (Amin!)

Hayirli Bayramlar.
 
Hafsa binti Ömer Çevrimdışı

Hafsa binti Ömer

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
kardeşlerim ..hayırlı bayramlar ..rabbim kurbanlarımızı kabul buyursun bayramınız mübarek olsun...
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Selamun aleykum kardeşlerim hepimizin bayramı mubarek olsun.İnşAllah yeni bir sayfa açar gibi temiz,bol ecirli,salih ibadetli günler geçiririz. Hem bize,ailemize hem de evlerinden uzakda olsun beldelerinde olsun mucahid kardeşlerimize bol zaferler,tevhidin yükselmesi için uğraşan anlatan tüm kardeşlerimize güzel günler gelir inşAllah.

Hapse girmiş tüm kardeşlerimizin özgürlüğüne gerek hapiste gereksede şehid olmuş ailelerin daha güzel hayırlı günler geçirmesini Rabbimden en derin duygularımla istiyorum.

Rabbim kurbanımızı mubarek etsin, kabul buyursun. Hacılarımızın Hac'larını kabul buyursun.

Unutmayalım erkek-kız kardeşlerim bugün Rabbimiz bize lutfetmeseydi çok büyük bir sınama ile çocuğumuzla imtihan olabilirdik.

Merhametlilerin en merhametlisi Rabbime arşınca hamdolsun.

Hayırlı bayramlar.
 
Abu_ibrahim Çevrimdışı

Abu_ibrahim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
بسم الله الرحمن الرحيم
İbn Teymiyye rahimehullah İmam Ahmed'den şöyle rivayet etmiştir: "Bayramlaşmaya ilk ben başlamam. başkasının başlaması daha çok hoşuma gider. çünkü selamı almak vaciptir. bayramlaşmaya ilk başlamak ise ne farz ne de yasaklanan bir sünnettir. kim bunu yaparsa onun için bir örnek, kim de terk ederse onun için bir örnek vardır. Allah daha iyi bilir."
Mecmuu'l-Fetava 24/253
 
halit bin velit Çevrimdışı

halit bin velit

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allah razi olsun ahi bu güzel bayram mesajiniz icin.
Bütün müslüman kardeslerimin Bayrami hayirlara vesile olur InsAllah

Bu Bayram ümmetin uyanisina vesile olur InsAllah

Dualarinizla Allah icin mucadele eden kardeslerimizi unutmadiginiz icin,Allah sizlerden razi olsun

Selamün ayleyküm
 
A Çevrimdışı

ahmet meydani

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allah’ın adıyla!

Allah’a (cc) hamd, Rasulüne, aline, ashabına ve kıyamete kadar yolunu sürdürenlere selam olsun.

kurban-bayrami.jpg
Allah’ın Mü’min kullarına hediye ettiği iki bayramdan biri olan ‘Kurban Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.

Bayram günleri; neşe, sevinç ve mutluluk günleridir. Dargınlık ve kırgınlıkların bir tarafa bırakıldığı, küskünlerin barıştığı kaynaşma günleridir. Müslümanlar bu günlerde sevinçli ve neşeli olmalıdırlar.

Ancak ne var ki, gerek kendi memleketimizde ve gerekse dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı yapılan baskılar, sevinç ve neşemize hüzün katmaktadır. Nasıl olmasın ki! Nice Müslüman bayram gününe acı ve gözyaşı ile giriyor.

Ancak hamd olsun ki bizler Müslümanız. Allah’a ve ahirete iman ediyoruz. Biliyoruz ki Allah (cc); Basîr’dir ve her şeyi hakkıyla görendir, Alîm’dir ve her şeyi hakkıyla bilendir, Habîr’dir ve her şeyden hakkıyla haberdar olandır. Dilerse Mü’min kullarını her türlü sıkıntıdan kurtarıp imkan ve iktidar sahibi kılar, düşmanlarını da zelil ve hakir eder. Ama biliyoruz ki bu dünya bir imtihan diyarıdır, insanların saflarını belirleyecekleri ve kimliklerini ortaya koyacakları bir hayat sınavıdır. Müslümanlar da, başlarına gelen ve gelecek olan sıkıntılara, bela ve musibetlere rağmen Allah’ın dinine bağlı kalmakla, İslam davasına sahip çıkmakla ve bu yolda gereken mücadeleyi vermekle imanlarını ispat edeceklerdir. Bir kısım yüzlerin karardığı ve bir kısım yüzlerin de ağardığı o çetin günde, sevinenlerin Müslümanlar olacağı hiç şüphesizdir.

Dolayısıyla Müslümanlarda ümitsizlik ve yılgınlık olmaz. Bulundukları her ortam ve şartlarda, İslami mükellefiyetin gereklerini yerine getirme gayreti vardır. Bunu yapabilmek, en büyük sevinç ve mutluluk kaynağıdır, kalbin huzur ve sükûnunun vesilesidir.

O halde, Kurban bayramında; kulluk bilinci ve görev şuuruyla, sevinmek ve sevindirmek, huzur bulmak ve huzur vermek için komşuları, akrabaları, dost ve tanıdıkları, fakir ve muhtaçları, özellikle şehit, tutuklu, mahkum ve muhacir aile ve yakınlarını ziyaret edip hallerini sorarak hem dertlerine ortak olmak, hem varsa ihtiyaçlarını gidermek ve hem de sahip çıkıp sevindirmek yapılacak vazifelerdendir. Ayrıca küskünleri barıştırmak, dargın ve kırgınları buluşturmak da bir başka vazifedir. Bununla birlikte; kurban kesimi ve dağıtımı ile ilgili organizasyonlar yaparak, kesilecek kurbanların fakir ve muhtaçlara ulaştırılmasına çalışmak ve ihtiyaç sahiplerinin bayramlık temel ihtiyaçlarını gidermeye gayret etmek önemli vazifeler arasındadır.

Bu vesileyle; Mübarek Kurban bayramınızı tebrik eder, kestiğiniz kurbanların, yaptığınız ziyaret ve yardımların kabul olmasını dilerim. Şehit ailelerinin, tutukluların ve ailelerinin, mahkum ve ailelerinin, muhacir ve ailelerinin bayramlarını ayrıca tebrik eder, Allah’tan sabır ve selamet diler, hayırlı kapılar açmasını niyaz ederim.

Allah’a emanet olun.

HÜSEYNİ SEVDA EDİTÖRÜ
 
ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Ey! bu devrin İbrahimi,



Bu günde sen 'KURBAN' emrine muhattabsın



senin ismailin KİM ??









KURBAN bayramınız mübarek olsun..............................
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt