Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2015 Ramazan Bayramı Hilali Göründü Mü?

İSTİŞHAD Çevrimdışı

İSTİŞHAD

الله لا ينسى أحداً ، هذا أمر كاف ليطمئن قلبك
Admin
Selamün aleyküm arkadaşlar

Haberlere göre şevval hilalini gözetleme işi tamamlamış. Ama netleşmesi için biraz daha beklemekte yarar var. Sizde bu konuda aldığınız bilgiler varsa eğer buradan paylaşabilirsiniz?

Haberler netleşince sitemizden duyurulacaktır. Beklemede kalın..
:harika:
 
zindabad Çevrimdışı

zindabad

زينداباد
İslam-TR Üyesi
Musa Özbek ‏@musaozbekk 1 dk.1 dakika önce
Duyuru: Hilal görülmüştür Cuma gübü bayramdır. Tekabbelallah minnâ ve minkum" (bizden ve sizden Allah kabul buyursun)
CKDIiM3VEAExbNf.jpg
 
İSTİŞHAD Çevrimdışı

İSTİŞHAD

الله لا ينسى أحداً ، هذا أمر كاف ليطمئن قلبك
Admin
suud, katar, ürdün, mısır gibi arap ülkeleri şevval hilalini gördüklerini ve yarın bayramın ilk günü olduğunu ilan ettiler.

yarın bayram inşallah arkadaşlar..
:)

عيد الفطر المبارك
 
E Çevrimdışı

Ebu Bahr

Guest

Bu ay şevval ayının başlangıç hilali değil. Alıntı yaptığın sitede öyle diyor. Bu resim çarşamba fecr'den sonra çekilmiş endonezya'da. Açıklamalara gelince Suudi Arabistan hilal komitesine adeti olduğu üzere yine hile kattı hilal gözlemlemelerine. Hiç kimse görmediği halde yarını bayram ilan ettiler.

Benim müslümanlara tavsiyem bu akşam gözlemleyelim görmezsek 30'a tamamlayacağız inşallah. (Ulema bayram için ikiden az şahidin kabul olunmadığında müttefiktirler yani en az iki iyi hal sahibi erkek hilali görünce bayram olur sen tek görürsen olmaz).

Bize bir fasık haber getirince öncelikle araştırmamız lazım.
 
Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Ebu Bahr

Guest
İmam Şafii rh.a. şöyle demiştir kim ki şahitlerin hilal gözlemlemesine hile katacağı şüphesinde olursa o günü oruç tutar ve bayram namazını kılar.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
İmam Şafii rh.a. şöyle demiştir kim ki şahitlerin hilal gözlemlemesine hile katacağı şüphesinde olursa o günü oruç tutar ve bayram namazını kılar.

Kardes yeni geldin, baliklama atlamissin, Allah icin ne anliyorsunuz konulara böyle vadoslama dalmakdan, ramazan günü canimizi COK SIKTI bu tür üyeler bayramda da rahat olmayacak anlasilan.

Fasik kim, kime ne diyorsun, adam gibi konus ki adam yerine katip muamele edelim. Ortaya atliyorsun isim vermeden konusuyorsun. Bu bu konuda ilk ve son uyarim herkese, bayram günü cedel yapanlari süresiz silecegim siteden.
 
E Çevrimdışı

Ebu Bahr

Guest
yarını bayram ilan eden Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi.

tanımadığımız insanlar için fasık demek elbette yanlış ama biz Suudi Yüksek Mahkemesinde (yani hilal gözetleme komitesinde) Suud kralı tarafından atanan ve ona beyatlı olan konsil üyelerini kast ediyoruz. buna siz de katılıyorsunuzdur herhalde öyle değil mi?
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt