İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zikirlerimizi alışkanlık haline getirelim bu Ramazan in şa Allah. Her Ramazan kendimize bir hedef belirleyelim küçük de olsa o ramazanın size ömür boyu kattığı bir şey olsun. Namaza eklenilen bir tesbih zikir gece namazı duha namazı ezber seç beğen al
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
En üstün sadaka, bir Müslüman'ın ilim öğrenmesi ve sonra da öğrendiği ilmi Müslüman kardeşlerine öğretmesidir.
ALLAH Rasulü Hazret-i Muhammed (SallALLAHü Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
"Ey ALLAH'ın Resulü! dedik, mü'min korkak olur mu?" "Evet!" buyurdular. "Pekiyi cimri olur mu?" dedik, yine: "Evet!" buyurdular. Biz yine: "Pekiyi yalancı olur mu?" diye sorduk. Bu sefer: "Hayır!" buyurdular.
Kul namaz kıldığında , namazından kendisi için sadece aklını topladığı kadarı vardır . Bunun gibi kulun ömründen de kendisine, sadece Allah için ve Allah ile olan vardır .
« ed-DÂu ved-Devâ» /273
"Eğer salih ameller işlemekte takva sahipleriyle yarışacak gücünüz yoksa o halde Allah'tan mağfiret dilemekte günahkarlarla yarışın."
İbnu-l cevzi rahimehullah derki: Allah azze ve celle'nin rızıklandırması bazen zor günlerde ve belalarda sabrı kolaylaştırmasıyla olur. Güzel bir sabrın akibeti'de güzeldir.
Muaz b. Cebel, Hz. Peygamber’den şu hadisi rivayet etmektedir:
“ALLAH, ‘Ey gençliğini benim için harcayan, şehvetini benim için terk eden genç! Sen yanımda bazı meleklerim gibisin.’ demektedir.” (Ebû Nuaym, Hilyetu’l-Evliya, V, 237)
Konu başlığınıda 2022 sahurcular koşusu diye okuyup duruyorum sonra islam tr atletizm turnuvası falan canlanıyor gözümde,şu vakit gireydi de bi yataydım uykumu alamadım herhalde ben ya