Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

30 Austos gelmeden önce sevgili genclere kardeslerime bir uyari

Ö Çevrimdışı

önce iman

Üye
İslam-TR Üyesi
selamun Aleykum sevgili kardeslerim ve gencler,
ve onlarin velilerine Allahin bizleri vermis oldugu en böyük emanetlerden biride malum evlatlarimizdir. onlari geregi gibi yetistirmek bizlerin en önemli görevidir malum 30 Austos kapida neler olacak burada teferautuna girmeme gerek yok ben yanliz acizane bir kardesiniz oarak önceden hem bir uyari hemde bir faydali bir konuya buradan aktarmayi uygun buldum konumuz su alt tarafi asacak oldugum konudur. malum herdeyin basi bir tevhidi imana saib olmaktir.


Cocuklarimiza ve Genc kardeslerimize önemli Dini bilgiler.
Sevgili Cocuklar ve Genc kardeslerim malum hepimiz elhamdullilah deyip müslümanligimizla övünüyoruz ama ben müslümanim demekle kisi müslüman sayilmiyor kisinin müslüman sayilabilmesi icin tevhid inancina saib olmasi gerekirki hem Allah ve onun Resülü Hz. Muhammed .sav tarafindan hemde gercek müslümanlar arsinda müslüman kimligi kazanabilsin bunun icinde asaridaki kisa ve öz bir sekildeki aciklanmis olan kelimelerin anlamina bilib ve ona göre inanip ve inanmis oldugmuz Dinimizin hakkina verelim
ILLAH/ RAB/KULLUK/IBADET KAVRAMLARI:
Sevgili Cocuklar ve Gencler Tevhid inancina saib olabilmek icin Illah,Rab,Ibadet,Kulluk gibi kelimelerin iyi bilinmesi ve ona göre hayatimiza yönlendirmemiz gerekir.

1.Illah Kelimesi ve analmi
Sevgili Cocuklar ve Genc kardeslerim kisaca Illah demek aslinda kendisinin bizatihi yaratmis oldugu mülkünde kayitsiz sartsiz otorite saibi olma hakki ve yetkisine denir. Iste oda Allah,dir. Yani Allah.in kendi mülkünde Yaratan, yasayan, yöneten ve yargilayan ve bu hakklari yetkiyi kendinden baska kimsede olmayip ayni zamanda kimseyle paylasmayan demektir.
Rab olmakta kendisinin ne zatinda nede sifatlarinda nede fiilerinde esi ve benzeri olmayan vacibulvücuda denir oda Allah.dir. Vacibulvücud dmekete varligi mutlaka zorunlu olmasi gereken demektir.
.
Görüldügü gibi aslinda Rab ve Illah sifatlari birnevi ic ice olub bölünmez bir bütünlük arz eder yani Rab olan ayni zamanda hem Illah,dir hemde esi ve benzeri olmamada tektir. Dolayisiyla Insanlar icin bilinmesi gereken en önemli sifatlaridir. Bu iki sifatin anlamina bilmeyen kisi tevhid inancina saib olmasi düsünülemez zira tevhidi bilmek bu iki sifati iyi bilmekten gecer.

Kulluk ve Ibadet
Kulluk demek Allah.in insanlara taktir etmis oldugu makamdir Allahi,in makami nasilki Rab ve Illah olma sifati varsa insanlarida Allah tarafindanda Insanlara ve cinleri Kulluk makami verilmistir.
Kisacasi Allah.in Rabb ve Illah olmasi Insanlarin ve cinlerinde kul olmasidir. Iste ayet
„Ben insanlari ve cinleri yanliz bana Ibadet etsinler diye yaratim.“

Yukarida kulluk ne demek gördük Ibadet ise kullugun geregi Allah,ha karsi insanlarin yerine getirmesi gereken mükelefiyetlerin tümüne denir.kisacasi haytimiza hakim olan Allah,in emir ve yasaklarina geregi gibi haytimizda riayet etmeyide kulluk diyoruz. Bir baska ifade ile Allah,in mülkünde Allah,in bizden istedigi gibi haytimiza ona göre yönlendirmemizdir.
Sevgili Cocuklar ve Kadeslerim buraya kadar anlatigim tevhid inancina olusturan Allah,in iki önemli sifatiydi diyer iki sifatda yani Kulluk ve Ibadet ,lerde Allahin bize vermis oldugu kedisine karsi üzerimize düsen kullugumuza nasil uygulacagiz , nasil kabul edecgiz hayatimiza nelerin hakim olmasina saglayacagiz kullugumuza nasil bir ölcüye göre olacak dolayisiyla Allah,in rizasi nasil kazanilacak bu dünyayi neden geldik dünyayi gelmeden önce ruhlar aleminde Allah.ha söz vermis olmamiz bunlar hep kulluk dedigimiz hayatin gayaesi icin bilmemiz gereken temel ilmi konulardir.. Iste bir ayet „ Ben sizin rabbiniz deyilmiyim.?“
Sevgili kardeslerim birde sapasaglam olan tevhidin bozulmamasi icin neleri dikkat etmemiz gerek ve nelerden sakinmamiz gerek bunlarida bilmemeiz gerekkirki imanimiza koruya bilelim
Mesla nasilki saglikli bir vücudun bir koruma sistemi varsa hastaliklari kari veya örnegin bir bilgisayarin antivüris denilen bilgisayari yapilan kötü saldirilari karsi bir savunma mekanizmasi gibi iste tevhidi bir inancin korunabilmesi icin asagdaki sifatlarin ne olduguna bilip onlardan cok titiz bir sekilde korunmaliyiz ve dikkatli olmaliyizki tevhidi bozen her türlü tehlikeli inanc ve amelden korunabilelim onlarda su teker teker aciklanacak olan kelimeler ve anlamlaridir. Simdide teker teker bunlari görelim.

Sirk/ Küfür/ Taguta itaat
Sevgili Cocuklar ve Genc kardeslerim Sirk demek Allah.in zatinda olsun fiilerinde olsun ve diyer sifatlarinda olsun Allah,ha ait olan ve onun hakki ve yetkisi olan bir özelige, sifata Allah,dan baskasina tahsis edip baskasindada görmeyi islamda sirk diyoruz
Küfür demekte ister Allah,in zatinda olsun ister sifatlarinda olsun kabul etmeyip inkar edip ret etmek veya bildigi halde icine birtürlü sidirememektir küfür demek bir baska ifadeyle bilincli bir sekilde hakki ve gerecekleri gizlemek yalanlamaya küfür denir.
Tagut demekde tagut kelimesinin kuranda birkac yönlü anlamlari olmakla beraber asil bizleri anlatilmak ve sakindirilmak istenen sey Allah,ha Ibadet,den alip ve onu kulluktan uzaklastiran hersey cocuklar ve genckardeslerim Tagut kapsamina girer iste bir kac tana örnek ayetler .
"Andolsun ki biz, "Allah'a kulluk edin ve Tâğut'tan sakının" diye (emretmeleri için) her ümmete bir peygamber gönderdik. Allah, onlardan bir kısmını doğru yola iletti. Onlardan bir kısmı da sapıklığı hak ettiler. Yeryüzünde gezin de görün, inkâr edenlerin sonu nasıl olmuştur! "(Nahl-36)
"Tâğut'a kulluk etmekten kaçınıp, Allah'a yönelenlere müjde vardır. Kullarımı müjdele:" (Zümer-17)

Sevgili kardeslerim ve sevgili cocuklar icinde yasamis oldugumuz bugünkü devirde Tagutlar insanlari idare eden insanlar icin kanunlar koyan Demokrasi,Kominizm , sosyalizm. Fasiszim, gibi sitemlerdir. Ve bu sistemleri temsil eden basbakanlar ,cumhurbaskanlari ,miletvekilleri ,krallar .v.s sahislardir. Cünkü bu sistemler hep Allah,in kendi mülkündeki hakki olan kanun ve yasalar koyup kendi mülkündeki emir vermek yasaklamak ve suc islandiginde cezalandirmak gibi Allah,in hakki olan bir yetkiye tanimamak kabul etmemektir. Böyle yapanlar kafir ve müsrik olurlar. Bu konunun sizler icin anlasilmasi icin bir misal verelim .
Düsününki sizin bir eviniz var herkez bu evin size ait olduguna kabul ediyor ama size ait olan bu evde sizin istediginiz gibi degilde kendilerinin istedigi gibi yasamaniza istiyorlar izin veriyorlar .yani onlar ne derse onlari yapabilirsin onlar neyi yasaklarsa ihtiraz edemesin simdi sizleri soruyorum siz böyle bir ev saibi olmak istermisiniz elbetde hayir diyeceksiniz cünkü evin saibi olmak demek o evde diledigi gibi yasayabilme hakki ve yetkisine saib olmasi gerekirki kisi bu ev benim diyebilsin .

Allah. da bu kainati yaratacak insanlari sonsuz nimetler verecek ama Allah kendisinin yaratmis oldugu mülkünde ve insanlarin hayatinda söz saibi olmayacak ve hangi konularda söz saibi olabilir hangi konularda söz saibi omaz bunuda hassa insanlarin kendisi belirleyecek hic böyle bir sey olurmu o zaman kisi kendisinin rabbi ve illahi olmazmi? Buda olamayicagina göre Allah,ha kulluk ve ibadet den cok uzak ve hayata gelmis olmanin anlami ortadan kalkmazmi ? iste tagutlukta böyle birsey oldugundan Allah. bizleri yukaridaki ayetlerde oldugu gibi bizleri sakindirmis ve dikkatli olmamiza emr etmistirki kendisine karsi ibadetlerimize ve kullugumuza geregi gibi yerine getirebilerim.

Evet sevgili genc kardeslerim ve Cocuklar bu kisa yazimizda Dünyada neden bulunuyoruz ve nasil bir sekilde yasamaliyiz bunu gördük ,cünkü malum asil yasama yurdu olan Ahiret yurdu yani ya Cennet hayati yada Cehennem hayati olan Ebedi hayat inanoglunun gercek hayati olup bu kisacik olan dünya hayatidada ya cenneti yada cehennemi girmede belirleyici haytir. Ounun icindirki bu hayati kiymetine bilmenin yolari ve ebedi hayatin cennet tarafina secmenin yolu yukaridaki gündeme getirmis oldugmuz konulari örenip hayatimzda tatbik edip ve neticede Allah.cc rizasina kazanmayla alakali en önemli konulardi
Zaten müslüman olmanin önemide bunun icin degilmidir?

Allah bizleri Hakki bilib hakk üzere yasamayi batilada batil olarak görüp batildan uzaklasan kularindan eylesin
Amin
 
Üst Ana Sayfa Alt