Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

3000 cihatçı Mısır’a dönüyor

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Mısır’a giriş yasağı bulunan 3000 cihatçı, isimlerinin izlenenler listesinden kaldırılması neticesinde ülkeye dönmeye hazırlanıyor. Dönüş yapacaklar arasında İslami Cemaat ile Cihad cemaati lider ve üyeleri yer alıyor.

Küresel Haber / Haber Merkezi

Mısır’da İslami grupların avukatlığını yapan İbrahim Ali, Cihad ve İslami Cemaat gruplarının liderlerinden ve kadrolarından, isimleri izlenenler listesinden çıkarılan 3000 kişinin birkaç gün içinde ülkeye giriş yapacağını açıkladı. Ülkeye dönebilecekler arasında Halid İslamboli’nin kardeşi de yer alıyor.

El Mısri El Yewm gazetesine konuşan avukat şöyle dedi: ‘Bu liderlerin büyük kısmı Afganistan, Çeçenistan, Bosna Hersek, Somali ve Kenya’da bulunuyor. Bazıları ise İran ve Londra’da.

Havaalanı güvenlik güçleri iki gün önce, liderlerden Seyyid Recep Seyyid Muhammed’e ülkeye giriş izni verdi. Seyyid Muhammed iki yıl Afganistan’da, 18 yıl da Birleşik Arap Emirlikleri’nde kalmıştı.’

Avukat Ali, İslami Cemaat üyelerinden 2000, İslami Cihad Grubu üyelerinden de 1000 kişinin şu an ülkeye giriş için beklediklerine işaret etti. Ayrıca cemaatin, haklarında askeri mahkemeler tarafından idam kararı verilmiş olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için kanuni sorunu giderdiğini vurguladı.

Ardından şöyle ekledi: ‘Yurtdışındaki en önemli liderlerin başında, Londra’da yaşayan Usame Ruşdi ile Addis Ababa’da eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’e suikast girişimiyle suçlanan Hüseyin Şemis ve Sedat suikastının ilk şüphelisi; Halid İslambouli’nin kardeşi Muhammed Şevki İslambouli geliyor. Muhammed İslambouli ve Hüseyin Şemis İran’da ev hapsinde tutuluyor.
 
Üst Ana Sayfa Alt