5 vakit namazı kılmakla ömrümüzün ne kadarını âhireti kazanmak için sarf etmiş olduğumuzu hiç düşünd

rucane Çevrimdışı

rucane

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
SORU:

Hadiste dinin direği olarak bildirilen 5 vakit namazı kılmakla ömrümüzün ne kadarını âhireti kazanmak için sarf etmiş olduğumuzu hiç düşündünüz mü?

CEVAP:

Sadece 24 te 1’ini. Evet yanlış okumadınız. 4 te 1’ini değil sadece 24’te 1’ini. Çünkü her günde beş vakit namaz toplam kırk rekâttır. Bir rekât ise 1 dakikada hem de şartlarına uyarak kılınabilmektedir. Dolayısıyla günde 40 dakika eder. Yirmi dakikaya da beş abdest sığar. Kaldı ki bozmamak şartıyla, bir abdestle günün beş namazı da kılınabilir. Demek ki abdestle beraber beş vakit namaz, 1 saat içine sığmaktadır.


Demek ki bazı insanların çok zor zannedip bir türlü başlayamadıkları namaz, günün sadece bir saatini almaktadır. Ortalama 60–70 yıl yaşanan dünya hayatının saadeti için 23 saatini ayıran fakat 1 saatini, tükenmez bir hazine hükmünde olan Cennet hayatının ebedî saadetine ayıramayan bir insan acaba ne yaptığının farkında mıdır?
 
Geri
Üst Ana Sayfa Alt