Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

6 Türkü öldüren askere altın madalya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E Çevrimdışı

ebu ismail

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Makdisi şöyle der: Sonuç olarak , iki şahadet İslam’ın ifadesi sayılır ve aksini yapmadıkça yahut söylemedikçe onu söyleyen kişi Müslüman olarak kabul edilir ve dünya ahkamında ona Müslüman muamelesi yapılır. Şahadet kelimesini söylediği halde başka sebep veya sebeplerden dolayı mürtet olmuş ise bunlardan vazgeçmediği sürece , şahadet kelimelerini söylemesinin kendisine bir yararı olmaz ve onu mürtet olarak hükmedilmekten kurtarmaz.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Öncelikle böyle bir konuda bu tarz bir tartışmaya girdiğiniz için ikinizide esefle kınıyorum.

Tewhid-el-hak kardeşim sana gelince zandan vs bahsediyorsunuz ancak ebu said ve ebu emre için dedikleriniz tamamen uydurmadır.

Ebu said hocayıda Ebu emre hocayıda yakınen tanırım. Hiç bir zaman mucahidleri tekfir etmediler. Tekfir ettiğine dair elinizde ses kaseti ya da videosu varsa ki bişeylerden bahsediyorsunuz lütfen ayrı bir konu açıp yayınlayın da hepimiz görelim.

Gerek ebu said gerekse de ebu emre hiç bir zaman mucahidlere ki kastınız afganistan sanırım hiç laf attıklarını aksine hayr dua ile işittiğimi söylemek istiyorum.

Abdullah Azzam konusuna gelince bir zamanlar Abdullah Azzam'ı dillerine dolayıp cihadda mihenk taşı gören yelkenli genç kardeşlerimiz o yelkenleri sürüklüyen tekfir rüzgarında en son onu tekfir edecek duruma gelmişlerdir. Buna hem reelde hem de nette şahit olduk. Onu bırakın bu tür gençlerin şeyh usame'nin osmanlıya türk halkına karşı seslendirdiği sözlerden dahi tekfir edenler çıktı.

Ebu said ve ebu emre konusunda çıkan çoğu sözün aslı astarı olmadan kulaktan kulağa yayılan dedikodu efsanelerinden ibarettir. Bu dedikodu fitnesini kurutmanın yoluda bu hocalarla birebir görüşmektir. Şu da bir gerçektirki bu tür konuları hocalar her önüne gelenle münazara edecek halleri yoktur. Ancak açıktan açığa mucahidleri hedef alan hele tekfire varacak görüşleri çirkin bir iftiradır.

İddia ispat ister.

Konuyu kapatıyorum ispatı olan başka bir konu da konuyu açmakta serbesttir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt