Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haftanın Konusu 90'lar ve Müslümanlar

Ebu Meryem Afra Çevrimdışı

Ebu Meryem Afra

Sabır ve Şükür
İslam-TR Üyesi
Geçenlerde aklıma grup genç kara zulüm ve kan toprağa düşünce adlı ezgileri geldi youtube'ye girdim başladım dinlemeye, gözüm istemsizce bir kaç yoruma takıldı gördüğüm bütün yorumlar hemen hemen aynıydı Ne oldu bize?, Ahh o davalar, Nerde o zaman ki imanlarımız vs vs. Düşündüm aklıma o çocukluğum geldi, dernekler, dersler, marşlar, ezgiler ve şuur.

Tevhid ve Cihad'ın öne çıktı yıllardı 90'lar Tağutu Reddetmek, Çeçenistan, Bosna ve diğer zülüm gören müslümanlar, ALLAH'ın hükmüyle hükmedilmemesiydi o yıllarda müslümanların gündemi. Her gün yeni bir ezgi kaseti çıkardı, islamı kitapların, seyyid kutub'un her evde olduğu günlerdi o günler. Derneklerde toplanma vardı, davet vardı, müslümanların derdiyle dertlenmek vardı o zamanlar. Müslümanların Spor salonları doldurduğu, eylemlere, protestolara koştuğu yıllardı o yıllar. Çocuklarını islam üzere yetiştirme derdi vardı, nasıl müslüman kalabilirizin derdi vardı, laiklikten ve kemalizmin zulmunden nasıl kurtulabilirizin derdi vardı. Seneler geçti, iktidarlar gidip, iktidarlar geldi.
Müslümanlar rahatladı, gevşedi ve rahatlığa, gevşekliğe alıştı. 90'larda gündemi İslam ve Müslümanlar olan insanların şimdilerde ki dertleri, paralarının artması, yeni evler, yeni arabalar, yeni arsalar, yeni yazlıklar oldu. Birde bu yetmezmiş gibi destekledikleri partileri din gibi benimsediler.

Nerde o müslümanlar? Nerde O insanlar?


İşin garibi 90'larda sahiplendikleri davaları, şimdilerde devralan gençleri Tağutu Reddettikleri için ve Cihad şuuruyla yaşadıkları için, sonradan şuurlananları "eskiden bizde böyleydik" diyerek aşırı görmeye başladılar SubhanAllah.



Rabbimiz ayaklarımızı sabit kılsın. Amin Amin Amin.
 
Son düzenleme:
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bana kalirsa bu bahsettiginiz ortamlari suan tecrübe eden kisiler, evler yine varlar. Davanin konusu hep ayni ama sahiplenenler degisiyor. Biri gelir biri gider, durum hep bu sekilde. Neydim degil ne olacagim diye düsünmeli insan cünkü her koyun kendi bacagindan asilir.
 
İmam Malik Çevrimdışı

İmam Malik

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bana kalirsa bu bahsettiginiz ortamlari suan tecrübe eden kisiler, evler yine varlar. Davanin konusu hep ayni ama sahiplenenler degisiyor. Biri gelir biri gider, durum hep bu sekilde. Neydim degil ne olacagim diye düsünmeli insan cünkü her koyun kendi bacagindan asilir.
Velakin, doksanlarda "İslami" kesimin çoğu böyleydi, şu an ise AKP'ye en ufak bir şey söylersen aynı kesim sena "Fitne(!) çıkarma" diyor...
Şuurlu Müslüman hiç yok demiyorum, ama o yıllara nazaran çok azınlıkta maalesef
 
E Çevrimdışı

Ebu Müsenna

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
90 larda veya başka zamanlarda, her kim Allah ın Tevhid dininden taviz vermeye başlar zaman ve mekana göre veya belamların, siyasi liderlerin sözlerine Tevhid kaidesinden bakmadan kapılırsa Allah o kimsenin ayaklarını da Tevhid üzere sabit tutmuyor. Nitekim Allah ın hiçbirşeye ihtiyacı yok,böylelikle yine anlıyoruz ki bu dini taşıyacak veya taşıdığını söyleyip amel edip daha sonra kalpleri kayan insanlara da ihtiyacı yok.

Tüm bunlara göre Allah kullarının her koşulda samimi olmasını istiyor, samimiyeti ve ihlası kaybedersek maazallah kimse korunmuş değildir Allah kalpleri çevirir. Allah kalplerimizi dini üzere sabit kılsın ve bunlardan ders almayı nasip etsin.
 
Ebu Meryem Afra Çevrimdışı

Ebu Meryem Afra

Sabır ve Şükür
İslam-TR Üyesi
Allahualem 90'larda ki insanların bu kadar çabucak dağılmasının sebeblerinden biri evet kitaplar var bilinç var ama ne akide vardı nede menhec.. Akide ve menhecsizlikten bu hale geldiler Allahualem.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt