Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

A.Aziz BAYINDIR

H Çevrimdışı

hunermend

Üyeliği İptal Edildi
Banned
GEÇ KALINMIŞ SORULAR, UNTULMUŞ SORGULAMALAR .........

1- Herhangi bir peygamberin kendi kavimlerindeki kafirleri çarptığına dair Kur’an’da bilgi var mı…? Hayır…
2- Peygamberimizin kimseyi çarptığına dair bir belgeniz var mı…? Hayır…
3- Sahabe herhangi bir kafiri çarpabildi mi, bir örneği var mı…? Hayır…
4- Peygamberimiz torunun katledenleri çarpabildi mi, olaya müdahale edebildi mi…? Hayır…
5- Yakup Peygamber oğlu Yusuf Peygamberi kuyudan kurtarabildi mi, peki peygamber, peygamberi kurtaramıyorsa şeyhinizin sizi kurtarması mümkün mü…? Hayır…
6- Peygamberimizin savaşlarında, önceki peygamberlerden birisi ona yardım edebildi mi..? Hayır

Şimdi ortada bu kadar gerçek varken “Evliya çarpar-kurtarır” masallarına nasıl inanalım..?

İnsan sormadan edemiyor: Mezarı Bağdat’da olan ve güya müritlerini kurtarmaya gelen Abdulkadir Geylani, Amerika, Bağdat’ı işgal ederken neredeydi…? Kendi mezarını savunmaktan acizler nerede kaldı bizi savunacak bu hurafeye kim inanır…?

Çarpmak diye bir şey vardı da Hz. Muhammed’in haberi yok muydu, Müslümanlara kan kusturan Mekke'li Müşrikleri okuyup-üfleyip çarpsaydı da o kadar savaş çıkmasaydı o kadar da müslüman ölmeseydi olmaz mıydı…? Peygamberlerin yapamadığını şeyhler nasıl yapacak…!!??

"Allah'ı bırakıp taptıklarınız da tıpkı sizin gibi kullardır. Eğer iddianızda doğru iseniz haydi onları çağırın da size cevap versinler. Onların yürüyecek ayakları, tutacak elleri, görecek gözleri veya işitecek kulakları mı var? De ki: "Haydi çağırın o ortaklarınızı, sonra bana istediğiniz tuzağı kurun ve elinizden gelirse göz açtırmayın." (A'raf Suresi, 194-195. Ayetler)

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
hocanın bu konu da ki tespiti doğrudur lakin diğer konularda sapıttığı da aşikardır

H Çevrimdışı

hunermend

Üyeliği İptal Edildi
Banned
hocanın bu konu da ki tespiti doğrudur lakin diğer konularda sapıttığı da aşikardır

islama bu kadar hizmet eden birinin sapıttacağını sanmıyorum olabilir bazı konularda eksik veya yanlış biliyor olmak sapıtmak olmamalı

- - - Updated - - -

ŞEFAATÇİ MANTIĞI SORGULUYORUZ...

Şefaatçi diye adlandırdıkları hayali ilahlardan medet umanlar şu sorularımız cevap vermelidirler:

1- Allah’ın vereceği cezaya ya da mükafata engel olabilecek, Allah’tan daha güçlü bir kul var mı..? Bunu kabul etmek şirk olmuyor mu..?? (Duhan suresi, 40-42. Ayetler)

2- Affetme konusunda Hz. Muhammed ya da bir başkası Allah’a ortak olabilir mi …?? Din gününün maliki Allah ise neden bir başkasından bir şeyler bekleyelim…?? (İnfitar Suresi, 17-18. Ayetler)

3- “Şefaat Allah’ın izni ile olacaka” demek , “Allah izin vermezse olmayacak” demektir, öyleyse şefaat O’nun kontrolünde gerçekleşecekse ve son sözü yine O söyleyecekse başkalarından medet ummak “Tevhid İnancı” ile nasıl bağdaşacak.. ?? ŞEFAAT YOKTUR DEMİYORUZ KULLARDAN İSTENMEZ DİYORUZ, DOĞRUDAN KULLARDAN İSTEMEK YOKTUR DİYORUZ BU ŞİRKTİR... (Ta-ha Suresi, 108-111. Ayetler)

4- Allah’ın rahmeti ve ikramı kullarına yeterli değil mi, yeterliyse neden başkalarına ihtiyaç duyuluyor..?? Yoksa Allah ile aramıza güven problemi mi var..??(Zümer Suresi 35-38. Ayetler)

5- Allah kullarına karşı haksızlık ya da zulüm mü yapacak, Allah zaten adil ve merhametli değil mi neden bir başkası devreye girip bir şeyler yapsın ki..?? (Nisa Suresi, 40. Ayet)

6- Şefaat eden kişi bizi kimden kurtaracak, nasıl kurtaracak veya onu kim kurtaracak…?? Nasıl olsa birileri bizi kurtaracaksa öyleyse Allah’a ibadet etmenin ne gereği var..?? (Ahkaf Suresi, 9, Cin Suresi, 20-23. Ayetler)

7- Peygamberlerin ya da Salih kimselerin birilerini kurtarma görevi ya da gücü var mı..?? Şefaat edeceklerin kendilerinin kurtulduğunun delili nedir..?? (Bakara Suresi, 119, A’raf Suresi, 188. Ayet)

8- Peygamberler dahi hesap verirken nasıl olurda birilerinin bizi kurtaracağını iddia edebiliriz, peygamberlerde olmayan güven bize kimden gelecek..?? (A’raf Suresi, 6, En’am Suresi, 14-18. Ayetler)

9- Kur’an’ın ahiret ile ilgili ayetlerini birilerinin anlattığı evliya masallarına ya da Kur’an’a uygun olup olmadığı sorgulanmayan rivayet edebiyatına nasıl feda edeceğiz, KESİN OLAN AYETLER KESİN OLAYAN RİVAYETLER İÇİN TERK EDİLİR Mİ..??

10- Allah neden bir kulunun af edilip-edilmemesini birilerine havale etsin zaten kendisi kulları hakkında en detaylı bilgiye sahip değil mi, bizi sözde kurtaracak olan, bizi nerden tanıyor hakkımızda ne biliyor onun bilip de Allah’ın bilmediği ne var..?? (Bakara Suresi, 255, Yunus Suresi 18. Ayetler)

11- “Yetiş Ya Muhammed vs…” diyen kimsenin “Yetiş Ya İsa, İsa seni korusun “ diyen kimseden ne farkı kalır..?? Hıristiyanların kendi peygamberleri için söylediğini, biz kendi peygamberimiz için söylersek onların durumuna düşüp onların gittiği yere gitmez miyiz..??

12- Allah ile aramıza bir başkasını koymak onlardan medet ummak, onlara yalvarmak Allah’ı dışlamak olmuyor mu Mekkeli müşriklerin yaptığı da bu değil miydi…??

“Hakkımda, Hıristiyanların Meryem oğlu İsa’ya yaptıkları aşırı övgülerde bulunmayın. Şurası muhakkak ki ben bir kulum. Benim için “Allah’ın kulu ve elçisi” deyin.” [Buhârî, Enbiya 44]

Resûlullah şöyle duâ buyurdular: “Allahım, kabrimi ibâdet edilen bir put kılma” (ve devamla dedi ki):“Nebilerinin kabirlerini mescidler haline getiren bir kavme Allah’ın öfkesi artmıştır.” [Muvatta, Kasru's-Salât 85, (1, 172)]

«Ey insanlar, Allâh'tan korkunuz! Şeytan sizi aldatmasın. Ben Abdullah oğlu Muhammed'im. Allâh'ın kulu ve resûlüyüm. Yemin olsun ki beni Allâh'ın bana verdiği makamın üzerine çıkarmanızı da istemiyorum.»buyurdu.” (İbn-i Hanbel, III, 153)

Sonuç: Şüphesiz ki Allah kullarına herkesten daha yakın ve en merhametli olandır. Allah dilediği kullarına şefaat izni verecektir fakat bu şefaat tamamen (Zümer, 43-44) O’nun kontrolünde ve yönetiminde olacaktır, son sözü yine O söyleyecektir.

Bir müslüman nasıl olur da “Şefaat ya Resulellah” diyebilir. Ahirette Resulullah’a “Ey Allah’ın Resulü beni yalnız bırakma; benim işimi gör” diyeceğine inananın beklentisi nedir.? Bu bir tür putlaştırma değil midir..?

Allah’tan kaçıp Peygambere sığınmak, onun kendini Allah’tan daha iyi tanıyacağına ve Allah’tan daha merhametli, olduğuna ve onu Allah’tan kurtarmaya gücünün yettiğine inanmak değil midir? Bu inanç Peygamberi, Allah’ın yanında güçlü bir tanrı saymak değil midir?

Ahirette Allah’tan başka kurtarıcı şefaatçimiz yoktur, peygamberimiz ise sadece Allah’ın kurtardıklarına affedildiklerini haber verecektir olay bundan ibarettir…

“PEYGAMBERLER VE ALLAH’IN VELİ KULLARI BİZİ KURTARACAK BİZE YARDIM EDECEK” DİYENLER ŞİRKE GİRİP DİNİN DIŞINA ÇIKMIŞLARDIR…

azizk83 Çevrimdışı

azizk83

Üye
İslam-TR Üyesi
ama günümüz tarikatçıları hep çarpmaktan bahsediyor ben kendi ailemden biliyorum onlara türbelere gidip çaput bez bağlamak veya şeyhin eteğini öpmek şirke girer dediğimde sus şeyh seni çarpar diyorlar

Şu andaki bütün tarikatlerin gerçekten Ehl-i sünnet olduğu tabiki söylenemez. Ama inanın bu tür şeyleri tasvip etmeyen, hurafe sayan gerçek Ehl-i sünnet tarikatlerde mevcuttur. Hepsini genellemeyiniz.

Selam ve dua ile.

S Çevrimdışı

ssahinn

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
tasavvuf yada tarikatçılardan yanlış yapanlar var demek ayrı şey, tasavvuf yanlış demek ayrı şey... hocanın hizmetini ilmimi yaptıklarını geçtik de mevlana mecusi, yunus emre ve bediüzzaman küfürdeydi demesini hangi akıl hangi vicdanla anlamak lazım... mezhep imamlarının Kur'an'la, dinle alakası yoktu demesini hiç söylemiyorum...

H Çevrimdışı

hunermend

Üyeliği İptal Edildi
Banned
tasavvuf yada tarikatçılardan yanlış yapanlar var demek ayrı şey, tasavvuf yanlış demek ayrı şey... hocanın hizmetini ilmimi yaptıklarını geçtik de mevlana mecusi, yunus emre ve bediüzzaman küfürdeydi demesini hangi akıl hangi vicdanla anlamak lazım... mezhep imamlarının Kur'an'la, dinle alakası yoktu demesini hiç söylemiyorum...

mevlana mecusi, yunus emre ve bediüzzaman bunlar apaçık küfürdedir diyen sadece hoca değil burda formun ilgili yerinde de bu isimlerin yalancı ve sahtekar oldukları söyleniyor

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Şu andaki bütün tarikatlerin gerçekten Ehl-i sünnet olduğu tabiki söylenemez. Ama inanın bu tür şeyleri tasvip etmeyen, hurafe sayan gerçek Ehl-i sünnet tarikatlerde mevcuttur. Hepsini genellemeyiniz.

Selam ve dua ile.

Kim var mesela sahih olan bir tane örnek ver.

Üst Ana Sayfa Alt